Fietsen voor Reach Out
Reach Out header 'Sporten voor een goed doel'

Lieve lezers en volgers,

Na mijn ziekerige thuiskomst van de lange tocht naar het zuiden begin juni werd ik nog enkele weken geplaagd door lusteloosheid en 'hersenmist'. De vochtige kwakkelzomer en het leven binnenshuis waren ook niet bepaald bevorderlijk voor een energieherstel.

Maar komende zaterdag spring ik terug op de fiets, benieuwd of het buitenleven opnieuw een boostend effect gaat hebben. 

En ondertussen vonden jullie giften voor Tashi Lhunpo ook hun weg naar India!

3.457 euro voor Tashi Lhunpo!

Midden juli schreef Reach Out de tweede schijf van 1.648 euro over naar het Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe (India). Samen met de eerste schijf van 1.809 euro die we eind 2022 overmaakten bracht mijn fietstocht rond Frankrijk, Spanje en Portugal in totaal 3.457 euro op.

Tashi Lhunpo gaat dit bedrag besteden aan de uitbreiding van hun educatieve werking, meer bepaald om meer studenten en docenten te kunnen huisvesten.

Het is via zulke scholen in het buitenland dat de Tibetaanse taal en cultuur moeten zien te overleven, want in Tibet zelf verbiedt China alle onderwijs in het Tibetaans.

VEEL DANK AAN ALLE SPONSORS ! 

Nieuwe laat-zomer tocht

Rust roest... Op naar Hoei!

Na een ziekte-dip met een traag herstel gevolgd door een Belgische zomer-dip met veel killigheid, regen en wind, zou er vanaf midden augustus een weersverbetering optreden. Hoelang die gaat aanhouden is koffiedik kijken, maar na zoveel weken voornamelijk binnenskamers te hebben doorgebracht, wordt het hoog tijd om het energiepeil terug op te krikken in de buitenlucht en fiets en tent nog eens van stal te halen. Rust roest, dat ondervond ik de laatste weken aan den lijve.

Midden augustus ben ik ingeschreven voor een vijfdaagse stilte-retraite met Ehipassiko in het Tibetaanse Yeunten Ling Instituut te Hoei. Ik rijd er met de fiets heen en maak nadien nog een omweg door Noord-Frankrijk om enkele vrienden en kennissen op te zoeken.

Sponsortocht 'light'

Wordt het ditmaal een ontspannen vakantietocht? Ja en neen. De vaste inkomsten van Reach Out vzw zijn ten opzichte van voorgaande jaren wat gedaald en er zal tegen eindejaar minder overblijven om traditiegetrouw onder onze eerdere goede doelen te verdelen.

Daarom wordt dit een 'sponsortocht-light' voor Reach Out zelf, zonder flyers en wimpels maar enkel via de sociale media. Tot waar ik fiets en wanneer ik ermee ophoud hangt af van de weergoden en mijn fietsgoesting.

Kies je begunstigde!

Straatverplegers of Dorje Pamo zusters?

We laten onze sponsors graag meebepalen onder welke verenigingen we ons eindejaarssurplus verdelen en selecteerden voor deze laatzomercampagne alvast een Belgische en een Franse organisatie omdat de tocht die landen aandoet.

Straatverplegers

Voor België wordt dat Straatverplegers vzw, werkzaam in Brussel en Luik.

Straatverplegers biedt medische en sanitaire zorgen aan mensen die op straat leven en ontwikkelt samen met partnerverenigingen programma’s om hen definitief van straat te halen. Hiertoe krijgen zij de nodige psycho-sociale steun en begeleiding.

Lees meer over acties Straatverplegers

Dorje Pamo

Voor Frankrijk kozen we het Dorje Pamo klooster voor vrouwelijke Tibetaanse monniken in Fiac.

Er zijn slechts weinig Tibetaanse kloosters voor vrouwen in Europa. In Fiac restaureren vier dappere zusters een oude, uitgebrande hoeve tot een volwaardig klooster, zo mogelijk ook met gastenverblijven voor retraitanten.

Lees meer over mijn bezoek aan Dorje Pamo

Vermeld in de mededeling ‘Straatverplegers’ of ‘Dorje Pamo’ en we zetten je gift opzij voor het project van jouw keuze.

Hoe steunen?

Surf naar onze steunpagina

Volg de fietstocht vanaf 13 augustus op sociale media of website

Facebook Youtube Website Instagram

Reach Out vzw

Ond. nr: 0691.916.242

info@reachoutforacause.org
www.reachoutforacause.org

SHARE FORWARD

Je ontvangt dit bericht omdat je e-mail aan ons contactenbestand werd toegevoegd. Uitschrijven kan hier:

Unsubscribe

MailerLite