Integrationsprojekt, Urban Architecture, Internationella sekretariatet till Sverige, WiTEC Inspiration - det händer mycket i WiTEC 2017

WiTEC Integration Project

Nu startar snart WiTEC's integrationsprojekt i Båstad. I början av januari är det dags för den första mentorsträffen med kvinnor från flera olika länder. Projektledare är Ingrid Thuresson, styrelseordförande i WiTEC, som hoppas att du som medlem är beredd att ställa upp som mentor i detta angelägna projekt.

Den 9 januari kl 18 träffas mentorer och adepter i Båstad Företagsby för ett första möte. Välkommen med din intresseanmälan! Mejla Ingrid Thuresson

Utbilda dig med WiTEC!

Under våren kommer vi i WiTEC att erbjuda ett antal kurser för våra medlemmar. Håll utkik på vår hemsida!

Nu flyttar sekretariatet till Sverige

2017 flyttar WiTEC's internationella sekretariat till Sverige efter att ha drivits i Spanien under flera år. Anledningen till detta är att vi vill stärka WiTEC's varumärke och profilera oss på samma sätt i alla våra medlemsländer. I samband med flytten av sekretariatet kommer bl a en ny internationell hemsida att skapas.

Ska Båstad få en internationell utbildning i Urban Architecture?

Under hela 2016 har en arbetsgrupp, med WiTEC som samarbetspartner, diskuterat möjligheten till att förlägga en helt ny, spännande utbildning i urban arkitektur i nordvästra Skåne. Idén bakom projektet har kommit från LTH-professorn Abelardo Gonzalez som vill skapa en unik, internationell utbildning där olika delar och kunskapselement tillsammans skapar hållbara, framtida urbana rum. Utbildningen vänder sig till arkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter, miljöstrateger, stadsplanerare, konst- och designstudenter samt kommunikatörer.
Just nu pågår arbetet med att söka nationella bidrag och EU-bidrag för en förstudie där vi hoppas kunna kartlägga näringslivets, offentliga verksamheter och akademins behov av denna typ av utbildning.

Årsmöte 30 mars 2017

Missa inte vårt årsmöte den 30 mars. Mer information kommer i början av året. Glöm inte att förnya ditt medlemskap!

WiTEC Inspiration planeras i maj 2017

I maj hoppas vi kunna genomföra WiTEC Inspiration som 2017 lyfter såväl integrationsprojektet som vårt behov att fokusera (för att inte bli utbrända i ett allt mer intensivt samhälle). Mer info kommer naturligtvis!

Ha en riktigt skön Jul & ett sprudlande Nyår

WiTEC SWEDEN

www.witec.se

Ingrid Thuresson, ingrid.thuresson@witec.se

 

 

Du får detta nyhetsmejlet eftersom att du är medlem i WiTEC SWEDEN.

Avsluta prenumerationen

MailerLite