IDEX: En ordre på angivelig under én million kroner sendte børsverdien av Idex Biometrics opp 382 millioner kroner. – Man kan ikke forvente masseproduksjon med engang, sier IR-sjefen. Tar man et dypdykk i en fersk investorpresentasjon viser det at Idex Biometrics estimerer en gjennomsnittlig salgspris på 3,5 dollar pr. enhet, tilsvarende 31,5 kroner. Til TDN Direkt uttalte Marianne Bøe at volumordren dreier seg om et femsifret antall enheter. Legger man til grunn at hun sikter til mellom 10.000 og 30.000 enheter, tilsvarer det en ordreverdi i størrelsesorden 315.000 og 945.000 kroner. Dermed har en mikroskopisk ordre skapt aksjonærverdier for nesten 400 millioner kroner i løpet av en dag. Etter tirsdagens kursrally prises fingeravtrykkselskapet til nesten 1,7 milliarder kroner på Oslo Børs. Siden bunnoteringen i midten av mars har Idex Biometrics-aksjen gått som en kule på børs, med en oppgang på over 400 prosent. Den kraftige verdioppgangen kan trolig forklares med at investorene har tatt på seg lange briller og antar at store volumordre vil komme på løpende bånd. (FA)

IDEX: ABG tar opp dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 2,8.

HAVVIND-AUKSJON: I dag mottar havvindselskapene i Tyskland store subsidier. Nå vil næringsminister Altmaier ha avgift fra selskapene. Tyskland satser tungt på havvind, og har ambisjon om å bygge ut minst 12 Gigawatt innen 2030. Aktørene som krever minst løpende subsidier for sitt prosjekt vinner. Men der minst to aktører lover å bygge ut uten subsdier, vil den aktøren som er villig til å betale mest til den tyske stat få oppdraget, skriver Handelsblatt og Spiegel.Dette vil sørge for at de økonomisk best stilte prosjektene får oppdragene, argumenterer næringsminister Peter Altmaier og regjeringen. Bransjen protesterer mot forslaget. Endringene i havvindlovverket skal etter planen vedtas i løpet av september.(FA)

ELOP: Pareto initierer dekning med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 10. IPO-kursen når selskapet gikk på Merkur var NOK 6.

QUANTAFUEL: Selskapet melder om vellykket oppstart av Skive-fabrikken noe analytikerne betegner som en vesentlig reduksjon av risikoen i caset og at selskapet med partnere raskt vil vurdere flere storskala-anlegg fremover. Fabrikken skal kjøre på lav kapasitet i starten, men Quantafuel ønsker deretter å øke volumet i ukene fremover. SB1M melder om at de nå vil komme med vesentlig økt kursmål mens Trygve Hegnar igjen gir uttrykk for stor skepsis til prisingen og kommenterer DNB-analysen som fremhevet i BørsXtra med «– De regnestykkene synes jeg det er nesten skummelt at en bank som DNB tør sende ut». Men da får vi gjøre som langvarige aksjonærer i Quantafuel har sagt – følg heller med på informasjonen i XI-chats Quantafuel-kanal – den diskuteres naturligvis også heftig blant traderne i trading chat kanalen.  

EQUINOR: SB1M oppgraderer aksjen fra selg til nøytral med uendret kursmål NOK 140.

…… for øvrig forsøker SB1Ms flinke oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen seg på en interessant kalkulering av hvordan markedet priser oljeprosjekter vs havsvindprosjekter ut fra vektet kapitalkostnad og hva som er rimelig. Konklusjonen er at mens havvindprosjektene ofte kan ha 4 prosentpoeng lavere implisert kapitalkostnad enn oljeprosjektene så ville det heller være rimelig med to prosentpoeng.

DNB: Barclays initierer dekning med undervekt-anbefaling og kursmål NOK 118.

DAGENS OBS: Nesten lei av QFUEL som obs, men hey... kan man unngå det i dag? Nye oppjusterte kursmål kommer. 

Da blir det to obs'er siden den første analysen av ELOP nå er kommet med et kursmål på det dobbelte av gårsdagens sluttkurs. Aksjen handles fortsatt under introduksjonsprisen. Arctic var medtilrettelegger i IPO'en og da dukker det nok fort opp analyse derfra med solid kursmål også. 

Du kan bli blant de eksklusive som mottar BørsXtra Premium tidlig på dagen - samt å støtte oss i utarbeidelsen - ved å betale NOK 119 for en måned eller NOK 999 for 12 måneder til Vippsnummer 603355 - husk å skrive inn din emailadresse ved innbetalinger. Hvis du heller vil at vi ber om penger (du kan avslå hvis du ombestemmer deg) via Vipps så svar på denne mail med ditt mobilnummer og om du vil vi skal be om penger for en måned eller ett år. Vil du betale til bankkonto så svar på mailen og vi sender deg detaljene der.

Ansvarsfraskrivelse: Informasjonen er tatt fra offentlige og ikke-offentlige kilder som Xtrainvestor tror er pålitelige uten at vi har fått verifisert dette. Vi garanterer ikke for nøyaktigheten eller fullstendigheten, vi aksepterer inget ansvar for tap eller kostnader knyttet til bruk av innholdet og det er opp til deg å gjøre en selvstendig vurdering. Xtrainvestor, dets eierselskap eller ansatte/aksjonærer (samlet "Xtrainvestor") kan ha eller forsøke å få kundeforhold til eller holde posisjoner i verdipapirene i ethvert selskap som nevnes i innholdet. Dette gjelder særlig aksjer angitt som Dagens obs der Xtrainvestor normalt vil ha ervervet aksjer basert på kildene referert i BørsXtra. Ingenting av hva vi skriver er et tilbud eller oppfordring til/råd om å kjøpe eller selge noe verdipapir.  

Husk at du til enhver tid kan melde deg av denne utsendelsen ved å klikke på unsubscribe lenken nedenfor. 

Xtrainvestor Ltd

info@xtrainvestor.com