O preroških knjigah, o dragih kuharjih in vnebovhodnem grozdju Pogled v brskalniku
Zabojčkove sveže novice

Lepo je imeti kmete s Primorske in Prekmurja. Tako že zgodaj spomladi dobimo prve pridelke. Lepo je imeti kmete s hribov, tako dobimo pridelke, ki jih spodaj v dolini spraži vroče sonce, zgoraj jim je ravno prav toplo.
Seveda si lahko ploskamo, da smo zbrali take kmete (pozitivna samopodoba je menda koristna), a čisto zares ploskamo kmetom, ker delajo na vročih ravninah in strmih brežinah (in pridelajo dovolj hrane, da jo imamo za v zabojčke).

Hura, hribasta hrana!

Peterneljevi živijo na 830m na morjem, v hribih nad Gorenjo vas (ki je že sama gor). Zato njihovim pridelkov res lahko rečemo hribovski! 

V času, ko smo se že dobro najedli kumar in samorastočih bučk, bodo hribovski brokoliji in cvetače, ki jim prijajo hladne noči in ne prevroči dnevi, prijetna osvežitev.  

Še mali hribasti paradižniki

Vse skupaj precej poenostavi to, da je v vrhuncu sezone največ pridelkov (kar je sicer tudi definicija sezone) in da so v vrhuncu sezone pridelki najbolj okusni (kar sicer iz definicije ne izhaja, je pa skoraj vedno res).

No, v hribih je zdaj vrhunec sezone malih paradižnikov in v tem tednu bodo prišli v zabojčkih. Priporočamo!

Vse mora ven, po 1,99€

Naslov je seveda le šala na račun razprodajnih akcij pohištvenih trgovin.
Pri nas našim pridelkov nikamor ni treba, je pa res, da smo veseli, če jih lahko damo v zabojčke in vam jih pripeljemo.
Zdaj imamo prilično polno hladilnico hrušk in zato jih bomo še nekaj časa jedli, da pa jih boste tudi laže naročili, jih v tem tednu prodajamo po 1,99€/kg.

Zelene limone

V tem tednu bomo imeli prve letošnje limone. Kot vedno, bodo na začetku zelene limone (a kljub barvi so to že čisto prave limone).

Bolje biti eko kot ne-eko
"Od izbruha novega koronavirusa so odkupne cene upadle za od 15 do 30 odstotkov. Dolgoročno to pomeni propad," je povedal kmečki sindikalist.

Pri zabojčkovih se za cene dogovorimo pred sezono, že leta niso šle navzdol. Tako naši kmetje zagotovo ne bodo propadli, nasprotno, zdi se nam, da so kar zadovoljni z našim delom in da imamo vse boljši odnos.
Vsako leto je kakšen več, z mnogimi pa sodelujemo že od začetka.

Nikoli ne veš, kaj je dobro in kaj slabo: mogoče se pa še kakšen konvencionalni kmet več odloči za eko pridelavo, da bo pridelal manj krompirja, pa tega dražje prodal. Še bolje pa kakšno zelenjavo, krompirja res ne manjka.

Poletja bo dež-dva-tri konec.

Želimo vam lep zadnji počitniški dan (če ste šolarji ali dijaki), še bolj pa lepe vse jesenske dni, deževne, sončne in tiste vmes!

vaši zabojčkarji

Zeleni zabojček

Veseli smo vaših pisem in klicev!

T: 051 499 396 (na telefon odgovarjamo med delovniki zagotovo od 9h do 17h)
E: zabojcek@zeleni-zabojcek.si
Čarna d.o.o., Runkova 6, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI744494406

051499396
zabojcek@zeleni-zabojcek.si

To sporočilo ste prejeli, ker ste se prijavili na Nedeljske novičke. Če se želite odjaviti, lahko to kadarkoli storite tule spodaj. 

Odjava