A Visa bedőlt, a Bitcoin viszont még sosem állt le
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

Ahhoz, hogy a kripto-világban hinni tudj, a matematikában és a szoftverkódokban kell hinned.  ~ Anthony Pompliano

A piac alakulása

BTC: €6 422,67 | + 3,42% az előző héthez képest

ETH: €500,29  | + 9,91% az előző héthez képest

BCH: €943,87 | + 18,21% az előző héthez képest

LTC: €102,19  | + 4,04% az előző héthez képest

A teljes piaci kapitalizáció jelenleg 337,81 milliárd euró, ami 8%-os emelkedést jelent a múlt heti adatokhoz képest. A Bitcoin 3,42%-os fellendülést mutatott, ezzel elérte a 6 422,67 eurós szintet, míg az Ether 9,91%-kal nőtt, és így jelenleg 500,29 eurón áll. Ugyan a múlt héten számos jó hír látott napvilágot, a kripto-piac még mindig nem gyorsult fel eléggé. A legnagyobb hír, amelynek egyértelműen pozitív hatása volt a piacra, hogy a dél-koreai kormány javaslatot tett a hazai elsődleges tokenkibocsátások (Initial Coin Offering - ICO) engedélyezésére, melynek hatására az altcoinok árfolyama azonnal növekedésnek indult. Szintén a héten történt, hogy a kínai elnök először utalt a nyilvánosság előtt a blokkláncokra. Beszédében azt mondta, hogy „az új ipari forradalom jelentősen átalakítja a világ gazdasági szerkezetét”. A jó hírek ellenére azonban a kereskedési volumen szempontjából a múlt hét volt az év egyik leggyengébb hete.

Heti kvíz

Hány tranzakciót képes a Bitcoin hálózat kezelni másodpercenként?  

  1. 300
  2. 7
  3. 15

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Coinomi

Dél-Korea újra engedélyezi a hazai ICO-t

Nyolc hónappal azután, hogy 2017 szeptemberében tiltást vezetett be az ICO-kra, a dél-koreai kormány újra legálissá teszi a hazai ICO-kat az országban. Amíg az ICO-kra vonatkozó tilalom érvényben volt, számos projekt vonult ki az országból és tette át székhelyét olyan országba, ahol szívesebben látják a kripto-projekteket. Ilyen például az ICON ($42 millió, Svájc), az EdenChain ($24 millió, Szingapúr), és a Hdac ($20 millió , Svájc). Dél-Korea a kripto-világ harmadik legnagyobb piaca, így az ICO-kra vonatkozó tilalom feloldása biztosan pozitív hatással lesz a kripto-piacra.

Ethereum10

A kínai elnök elismeri és támogatja a blokkláncokat

Hszi Csin-ping kínai elnök a Kínai Tudományos Akadémia konferenciáján mondott beszédében nyilvánosan elismerte, hogy a blokklánc technológiában nagy lehetőségek rejlenek, és ez az innováció a technológiai forradalom lényeges eleme, amelyet támogatni kell. A Kínai Népköztársaság Államtanácsa május 24-én elrendelte, hogy a helyi pénzügyi hatóságok több forrást különítsenek el a blokklánc-technológia fejlesztésére, bevezetésére és kereskedelmi alapokra helyezésére.

Reddit

A Bittrex elfogadja az amerikai dollárt

Az amerikai székhelyű Bittrex kriptotőzsde bejelentette, hogy USA dollár-kriptovaluta kereskedhető párokat vezet be, miután megállapodott a New York-i Signature Bankkkal. A Bittrex eddig csak a kriptovalutáról kriptovalutára váltást engedte, de mostantól mégtöbb embernek lesz lehetősége beszállni a kriptovaluták világába. A Bittrexnél váltható egyébként a legtöbbféle kriptovaluta, versenytársa, a Coinbase ezek közül jelenleg csak néggyel kereskedik.

Telegram

Elindult az EOS mainnet

Június 2-án a Block.one nyílt forráskódú licencként kiadta az EOS.io szoftvert. Az EOS egy okosszerződés-platform, és mint ilyen, az Ethereum közvetlen versenytársa lesz. Az EOS hálózatán nincsenek tranzakciós díjak és másodpercenként 6000 tranzakció lebonyolítására képes, így ha az Ethereumnak nem sikerül elérnie skálázási céljait, az EOS könnyen a vezető okosszerződés-platformmá válhat.

Bitcoin Mining

Venezuela betiltja a kritovaluta-bányászathoz szükséges eszközök importját

Venezuela az az ország, ahol a legolcsóbban lehet Bitcoint bányászni, ugyanakkor itt a legdrágább a megélhetés. Venezuela nemzeti valutája, a bolivar árfolyama 99,99%-kal csökkent az elmúlt öt évben. Míg a kormány örömmel fogadta a kriptovalutákat, és be is vezette saját tokenjét, a Petrót, a helyi bányászokat már nem látják annyira szívesen, és még a kriptovaluta-bányászathoz szükséges informatikai eszközök importját is betiltották.

Brisbane ausztrál repülőtéren már fizethetünk kriptovalutával

Az ausztráliai Brisbane nemzetközi repülőterén már minden üzletben fizethetünk kriptovalutával. A boltok elfogadják a Bitcoint, az Ethert, a Litecoint, a Dash-t, a Bitcoin Cash-t, és a NEM-et is. Mindezt egy helyi start-up céggel, a TravelbyBittel együttműködve sikerült elérni, és ezzel a lépéssel a brisbane-i repülőtér lett a világ első kripto-barát repülőtere. A fizetéshez nem kell semmilyen extra hardver, mindössze egy okostelefonra telepíthető alkalmazásra és QR-kód olvasóra van szükség.

Bitcoin Mining

A VISA átmenetileg bedőlt

Június 1-én Visa bankkártya- és hitelkártya-tulajdonosok tömegei szembesültek azzal, hogy nem tudják kártyáikat használni. Sokakat elgondolkodtatott, amikor a munkából hazafelé tartva vonat- vagy buszjegyet akartak maguknak vásárolni, és azzal kellett szembesülniük, hogy csak egy értéktelen műanyagdarabot tartanak a kezükben. A hasonló problémák elkerülése érdekében egyre többen gondolkodnak el a kriptovalutákra való áttérésen.

Már működik a Lightning Network mobil tárca

Az első, már teljes lightning network-támogatással működő Bitcoin tárca május 31-től érhető el a Google Play webáruházban. Így a lightning network használatával lehet Bitcoint küldeni és fogadni, ráadásul azonnal, és szinte teljesen költségmentesen lehet Bitcoin mikro-tranzakciókat lebonyolítani. A fejlesztők dolgoznak a további lightning alkalmazások és tárcák kifejlesztésén. A lightning network tárcák teljes listáját itt találod. 

Heti tweet

A Visa bedőlt. Semmi gond. Van Bitcoin-unk.

Bitcoin Network

Meme of the week

Bitcoin Network

Az IMF aktuális nyitóoldalán található kép

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A lightning network célja, hogy azonnali, költségek nélküli, apró Bitcoin tranzakciókat lebonyolító fizetési csatorna legyen. A tranzakciók azért mehetnek végbe költségek nélkül, mert nem a Bitcoin blokkláncán bonyolódnak, ahol a bányászokat ki kellene fizetni, hanem egy olyan fizetési csatornán, amely a Bitcoin blokkláncára épül. Ahhoz, hogy egy új fizetési csatorna megnyíljon, a felhasználóknak fizetniük kell a bányászoknak, pont úgy, mint az átlagos Bitcoin tranzakciókban, és letétbe kell helyezniük azt a Bitcoin-mennyiséget, amennyivel a tranzakciót le szeretnék bonyolítani. Ha már rajta vagy egy fizetési csatornán, annyi tranzakciót bonyolíthatsz, amennyit csak akarsz, anélkül, hogy a bányászoknak fizetned kellene. Mivel a tranzakciók nem a blokkláncon mennek végbe, biztos lehetsz abban, hogy a tranzakciók privát módon bonyolódnak. Ha kész vagy, egyszerűen lezárod a csatornát, és ezért fizetsz a bányászoknak. A végső egyenleged pedig visszakerül a blokkláncra. Az említett lépéseket nem is neked kell megtenned, a lightning network tárcád mindent elvégez helyetted.

Quiz answer

Hány tranzakciót képes a Bitcoin hálózat kezelni másodpercenként?

A helyes válasz: B

Jelenleg a Bitcoin hálózat maximum 7 tranzakciót képes lebonyolítani másodpercenként.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem