A biológia az igazi decentralizáció. A testünk összes sejtjében benne van a genetikai láncunk másolata.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

"A Bitcoin az eddig látott legjobb módja annak, hogy értéket közvetítsünk a jövő számára.” ~ Saifedean Ammous, a "The Bitcoin Standard” c. könyv szerzője

A piac alakulása

BTC: €5,721.25 | +5.30% saz előző héthez képest

ETH: €404.18 | +8.76% saz előző héthez képest

BCH: €679.44 | +9.86% az előző héthez képest

LTC: €71.18 | +6.62% az előző héthez képest

A kripto-piac többé-kevésbé stabil volt a múlt héten, egészen e hét hétfőig, amikor a kedvező hírek hatására pozitív irányba indult meg. A kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja jelenleg 231,98 milliárd euró, ami a múlt heti adatokhoz képest 4,62%-kal magasabb érték. A Bitcoin árfolyama 5,30%-os emelkedés után 5 721 eurót ér, az Ether pedig 8,76%-kal 404,18 euróra erősödött. Úgy tűnik, hogy az intézményi pénzek kripto-piacra való beáramlásáról szóló hírek pozitív hatása látszik meg a piacokon.

A Bitcoin Cash az elmúlt 24 órában 10%-ot emelkedett, jelenleg 679,44 eurót ér, annak köszönhetően, hogy a Google keresőn már valós időben ellenőrizhetjük a Bitcoin Cash árfolyamát.  

Bitcoin Network

Sőt, a BlackRock, a világ legnagyobb eszközkezelője is fontolgatja, hogy belép a kripto-piacra, és már össze is állított egy csapatot, amely a blokklánc-technológiában és a kriptovalutákba való befektetésekben rejlő lehetőségeket vizsgálja.  

Heti kvíz

Mikor számít egy Bitcoin tranzakció hitelesítettnek?

  1. Miután bekerül a blokkba
  2. 10 perccel a tranzakció elvégzését követően
  3. Miután a tranzakció átkerül a hálózatra

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

2020-ra már 100 tokennel számolhatunk

A Ledger, ami a legbiztonságosabb kriptovaluta-tárca, az intézményi befektetők igényeire válaszolva bejelentette, hogy augusztustól minden hónap első keddjén új kripto-fizetőeszközöknek ad támogatást, ezzel azt célozva, hogy 2020-ra a Ledger tárca több mint 100  kriptovalutát támogasson. Elsőként ezen a héten a Tron (TRX) és a Zcoin (XZC) kapja a támogatást. A Ledger ezen lépése is azt bizonyítja, hogy a kriptovaluta-ipar hihetetlenül gyorsan fejlődik.

Telegram

Kripto-tárcát tartalmazó mobil böngésző

Az androidos Opera böngésző új, már beépített Ethereum-tárcát tartalmazó böngészőt készül kiadni, a további coinok támogatása később várható. Így mostantól az Opera 322 millió felhasználója külön alkalmazás letöltése nélkül végezhet kripto-tranzakciókat. Korábban az Opera böngésző kriptovaluta-bányász védelmet biztosító elemet is beépített a rendszerébe, amellyel megvédi a felhasználóit az olyan honlapoktól, amelyek hátterében kriptovaluta bányászat folyik.

Reddit

A Coinbase 5 új coint vesz fel a portfóliójába

A Coinbase, a legnépszerűbb amerikai kriptotőzsde vizsgálja annak lehetőségét, hogy további 5 coin kereskedését kezdje meg. Az öt kripto-fizetőeszköz, amelynek bevezetését a Coinbase fontolgatja a Cardano (ADA), a Basic Attention Token (BAT), a Stellar (XLM), a Zcash (ZEC) és a 0x (ZRX). A bejelentést követően az említett kriptovaluták árai az egekbe szöktek.

Telegram

A Litecoin Alapítvány megszerzi egy német bank 9,9%-át

A Litecoin (LTC) Alapítvány összeállt a kriptovaluta- és fiat pénz kereskedelemmel foglalkozó TokenPay-vel és 9,9%-os részesedést szerzett a német WEG Bank AG bankban. Charlie Lee, a Litecoin alapítója nyilatkozata szerint már alig várja, hogy a Litecoin kiegészítse a bank által kínált szolgáltatásokat hogy mindenki számára egyszerűbbé válhasson a Litecoin vásárlása és használata.

Bitcoin Mining

Ledger Live

A Ledger bemutatta a Ledger Live-ot, egy olyan szoftvert, amely Windows, Mac és Linux alapú asztali gépeken fut. A Ledger Live felváltja az egymástól elkülönülten működő Chrome alkalmazásokon alapuló régi rendszert, és lehetővé teszi a felhasználók számára a kripto-fizetőeszközeik egy helyen való tárolását és kezelését. A Ledger Live első verziójában az ERC20 tokenek még nem érhetőek el, de a jövőben tervezik a bevonásukat. A szoftver ingyenesen letölthető, és a Ledger Nano S és a Ledger Blue tárcákat támogatja.

A Google társalapítójáról kiderült, hogy Ethereum-bányász

Sergey Brin, a világ kilencedik leggazdagabb embere és a Google egyik társalapítója bejelentette a 2018-as Bitcoin Summit konferencián, hogy ő és a 10 éves fia Ethereumot bányásznak. A fia kért tőle egy számítógépes játékok futtatására alkalmas gépet, ő pedig kiegyezett vele, hogy az új gépet kriptovaluta-bányászatra is használni fogják. Sergey nagyon optimistán látja a blokklánc jövőjét és a végrehajtásában rejlő lehetőségeket.

Bitcoin Mining

A koreai bankok majdnem 2 milliárd dollárt tartanak kriptovalutában

A dél-koreai jegybank jelentése szerint a koreai kereskedelmi bankok csaknem 2 milliárd dollár értékben tartottak kriptovalutát 2017 decemberében. Ez a szám nem is olyan meglepő, hiszen a koreai bankok a helyi Bithumb kriptotőzsdével versenyeztek azon, hogy kinek sikerül több ügyfelet szerezni. Némelyik bank ugyan ingyen biztosít páncéltermi szolgáltatást az ügyfeleinek, azonban a kivételért már díjat számít fel. A bankok hatalmas profitot tettek zsebre, hiszen az ebből a szolgáltatásból származó bevétel 36-szorosára nőtt.

A shanghai-i tőzsde blokkláncot vezet be

A világ negyedik legnagyobb tőzsdéje érdeklődik az elosztott főkönyv technológia (Distributed Ledger Technology - DLT) bevezetése iránt, hogy javítsa az átláthatóságot az értékpapír-piacokon. Kínában egyébként nehézkes a blokklánc-technológia bevezetése a szigorú szabályozás miatt. A tőzsde a DLT-t az értékpapír-kibocsátás és kereskedés, az ügyfélregisztráció, a kereskedést követő feldolgozás és a pénzügyi elszámolások rendezésének területeire tervezi bevezetni.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A decentralizált hálózatok nem egyetlen magánszemély vagy egy vállalat irányítása alatt állnak, hanem peer-to-peer hálózatként működnek, ami azt jelenti, hogy a hálózat összes számítógépe (full node) tárolja az elosztott adatokat. Ha egy node vagy résztvevő kiesik a rendszerből, a hálózat attól még működőképes marad.

A decentralizált hálózatok meghekkelése nem igazán kifizetődő vállalkozás, mivel a hálózat minden egyes résztvevőjénél megvannak az adat másolatai, így a megtévesztő adatot azonnal ellenőrizni tudják, és a csalás azonnal kiderül.

A kvíz megfejtése

A helyes válasz: "A"

Egy tranzakciót akkor tekintünk hitelesítettnek, amikor bekerül a blokkba. Majd miután minden új blokkot kibányásztak, a tranzakció újabb hitelesítést kap. Minden hitelesítés csökkenti annak az esélyét, hogy a tranzakció visszavonásra kerüljön.  

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem