Het laatste nieuws van Mr. - 9 juli 2019

RECHTSPRAAK WERFT ONDER ERVAREN ADVOCATEN

Bij het werven van rechters kijkt de Rechtspraak meer en meer naar ervaren advocaten. Zo hoopt de Rechtspraak succesvoller te zijn bij het aantrekken van nieuwe rechters.

Lees meer

KAMERCOMMISSIE VRAAGT NAAR MOGELIJKHEDEN VERVOLGING HOOFDOFFICIEREN

De Tweede Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid heeft minister Grapperhaus gevraagd of hoofdofficieren van justitie Marianne Bloos en Marc van Nimwegen strafrechtelijk kunnen worden vervolgd voor onder meer valsheid in geschrifte. Dat blijkt uit een lijst met 55 vragen die de Kamerleden aan de minister hebben voorgelegd. Ook vragen ze of niet beter een ander dan collegevoorzitter Gerrit van der Burg de door het OM vorm te geven “veranderopdracht” op zich kan nemen.

Lees meer

GERARD VAN SOLINGE OVER 1520 PAGINA’S CORPORATE GOVERNANCE ÉN BRUNELLO DI MONTALCINO

Gerard van Solinge is hoogleraar ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en advocaat bij Allen & Overy. Hij is co-auteur van het afgelopen week verschenen Asser-deel over Corporate Governance van de NV en BV (Asser/Van Solinge & Nieuwe Weme 2-IIb).

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS RECENTE RECHTSPRAAK HUURRECHT

Ingezonden Mededeling
Eenvoudig uw kennis over huurrecht up-to-date houden? Met PO-Online kunt nascholen waar en wanneer het u uitkomt en kiezen uit meer dan 250 onderwerpen. Probeer nu vrijblijvend de gratis online cursus ‘Recente rechtspraak Huurrecht’ en laat u bijpraten over de laatste ontwikkelingen door mr. E.P.W. Korevaar.

Lees meer

KRITISCHE RECHTER KRIJGT SCHRIJFVERBOD NA COLUMNS OVER SALARIS

Een rechter van de rechtbank Noord-Nederland mag van rechtbankpresident Maria van de Schepop geen columns meer schrijven op het interne netwerk van de rechtbankorganisatie. Een kritische column over het salaris van leidinggevenden en de ontslagvergoeding van een rechtbankbestuurder ‘deed de deur dicht’. Dat schrijft journalist Rob Zijlstra in het Dagblad van het Noorden (DVHN).

Lees meer

AANPAK WITWASSEN LEIDT TOT UITBREIDING BFT

Uitbreiding van de capaciteit van het Bureau Financieel Toezicht (BFT), dat onder meer toezicht houdt op het notariaat, is een van de maatregelen die worden voorgesteld in de ‘Nationale aanpak witwassen’.

Lees meer

DVDW KIEST VOOR NIEUWE IDENTITEIT ALS EXPERTS IN THE LAWS OF BUSINESS

Ingezonden Mededeling
DVDW is volop in beweging. Zo is het kantoor in Den Haag verhuisd naar de Monarch Tower in het hart van het Haagse Central Business District. Een corporate omgeving die beter past bij wat DVDW is en wil zijn. De grootste verandering is dat DVDW een nieuwe weg is ingeslagen. DVDW heeft gekozen voor een nieuwe corporate identiteit. Benieuwd geworden? Bekijk dan hier onze nieuwe website.

Lees meer

POGING TOT MOORD OP ADVOCATE: ACHT JAAR CEL

Voor het medeplegen van een poging tot moord op een advocate heeft de rechtbank Den Haag twee Amsterdammers van 21 en 22 veroordeeld tot respectievelijk acht jaar en acht jaar en drie maanden celstraf. De derde verdachte is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Degene die daadwerkelijk gestoken heeft, de ‘man met het hoedje’ − volgens de rechtbank vermoedelijk een vijftienjarige − is niet opgespoord.

Lees meer

VROUWENNETWERK SHE BREAKS THE LAW GELANCEERD

Het internationale vrouwenwerk She Breaks the Law is nu ook in Amsterdam gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 1300 vrouwen op leidinggevende posities in de juridische branche zich aangesloten.

Lees meer

TEKST & COMMENTAAR BURGERLIJK WETBOEK - NIEUWE DRUK

Ingezonden Mededeling
Met circa 4300 actuele commentaren en zo'n 300 gewijzigde artikelen is de 13e druk van Tekst & Commentaar Burgerlijk Wetboek wederom een onmisbare bron voor u als juridische generalist. In 3 banden vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving uit het Burgerlijk Wetboek, voorzien van korte en glasheldere commentaren. Reserveer nu en ontvang de nieuwe druk direct na verschijning!

Reserveer nu!

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

EGERIA STAPT IN VLIEGTUIGSCHILDER

De Nederlandse investeerder Egeria neemt een meerderheidsbelang in het Ierse Maas Aviation, dat op vier locaties in Duitsland, Nederland en de VS vliegtuigen van o.a. Airbus verft. Tegelijk neemt oprichter en grootaandeelhouder Darragh Hall na bijna veertig jaar afscheid van de onderneming.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Allround Juridisch Adviseur

Ben jij flexibel en pragmatisch ingesteld? Heb jij inzicht in bestuurlijke verhoudingen, dan maken we graag kennis met jou! Het bericht Allround Juridisch Adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist

Het Ctgb staat voor de deskundige en wetenschappelijk verantwoorde beoordelingen van gewasbeschermingsmiddelen en biociden binnen de kaders van Europese en nationale wetgeving. We dragen daarmee bij aan een verantwoord gebruik van deze middelen op nationaal en Europees niveau, met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu. Het bericht Jurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Verzekeringen

Zet jouw juridische expertise in voor een stabiele Nederlandse verzekeringssector als toezichthouder jurist bij DNB. Het bericht Jurist Verzekeringen verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.