Érdekesség, hogy 2040-re a teljes Bitcoin-mennyiség 99,8%-a ki lesz bányászva, és a maradék 0,2%-ot az azt követő 100 évben fogják kibányászni.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

“A Bitcoin értéke egyenletesen növekszik az idők során, az árfolyama pedig próbálja ezt az értéket utolérni.” ~Erik Voorhees, a Shapeshift ügyvezetője

Bitcoin Network

Kellemes karácsonyt és boldog új évet!

Kellemes ünnepeket kíván a MrCoin csapata! Élvezzétek a családdal, barátokkal töltött időt, és meséljetek nekik a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról. Magyarázzátok el, hogy ezek miért fontosak, és osszátok meg a hírlevelünket.

A piac alakulása

BTC: 1 104 147 Ft | 7.87%  az előző héthez képest

ETH:     37 540 Ft | 37.36% az előző héthez képest

BCH:     49 525 Ft | 96.96% az előző héthez képest

LTC:        9 008 Ft | 7.33%  az előző héthez képest

2017 ugyanezen hetében a Bitcoin árfolyama 11 800 dollárra csökkent, 5 nappal azután, hogy elérte a mai napig a legmagasabb összegnek számító 20 000 dollárt. Ez a példa is kiválóan mutatja a Bitcoin volatilitását. Azóta a Bitcoin árfolyama - már 365 napja - egyfolytában csökken. Valójában már mindenkinek el kellett volna hagynia a kriptopiacot, mégis, a nagy cégek és intézmények érdeklődést mutatnak a kriptopiac iránt, és az árfolyamok esése ellenére is támogatják a kriptovalutákat. Az árfolyamok esése ellenére a BTM-ek (Bitcoin ATM-ek) száma megduplázódott idén.   

Végül is a múlt hét során láthattunk némi növekedést a kriptopiacon. A teljes piaci kapitalizáció 104 milliárd dollárról 128 milliárd dollárra emelkedett. A Bitcoin ismét a 3500 dolláros szint felett van és a múlt héthez képest 7,87%-kal ér többet. Az Ether árfolyama 37%-kal lett magasabb a múlt hét során, de az 1448 dolláros rekordjához képest még mindig 91%-kal kevesebbet ér. A Bitcoin Cash árfolyama meredeken emelkedett a múlt héten, annyira, hogy pénteken még a 220 dollárt is elérte, ami több mint 200%-os növekedést jelent.

 

Heti kvíz

Mi az a Bitcoin blokk?

  1. 1 MB-nál több adatot tartalmazó Bitcoin tranzakció
  2. A Bitcoin bányászok által 10 percenként kiadott megerősítés, amellyel jelzik, hogy az összes, nemrég lebonyolított tranzakció hiteles
  3. Kriptográfiai módszerekkel hitelesített, egymással összekapcsolt, és a blokkláncra “felírt” tranzakciók

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

A Facebook a WhatsApp számára fejleszt stablecoint

A Facebook jelenleg azon dolgozik, hogy létrehozzon egy stablecoint a WhatsApp számára, amely az amerikai dollárhoz lesz rögzítve. A coin az Indiába irányuló hazautalások piacára összpontosít majd, a külföldön dolgozó indiaiak számára fogja megkönnyíteni pénzük hazajuttatását. Indiában több mint 200 millióan használják a WhatsAppot. A Világbank jelentése szerint Indiába tavaly 69 milliárd dollárt küldtek hazautalások során, ezzel ez összeggel az ország áll annak a listának az élén, amely a külföldi dolgozók által hazautalt pénzeket jegyzi. A WhatsAppot a Facebook 2015 februárjában vásárolta fel 19 milliárd dollárért. A Facebook részesedése a piacon hatalmas, és a legtöbb aktív felhasználója is ennek a közösségi oldalnak van, ezért a Facebook által fejlesztett stablecoin könnyen a legnépszerűbb termékké válhat a piacon. De vajon a Facebook coinja valódi kriptovalutának tekinthető? Nem igazán, mivel ez egy centralizált, a Facebook irányítása alatt álló coin lesz.  

 

Telegram

A Monero-kínálatnak már 90%-át kibányászták

2022. május 31-re összesen 18,4 millió Monero (XMR) lesz forgalomban. A MoneroBlocks.info szerint már 16,6 milliót kibányásztak a titkosított kriptovalutából, ami az összmennyiségének 90%-át jelenti. Míg a Bitcoin teljes kínálata fix 21 millió darab, a Monero egyik jellemzője a „tail emission” (~utó-kibocsátás). Miután 2022-re az összes Monerót kibányásszák, 0,6 XMR értékű blokk jutalom továbbra is, akár végtelen hosszú ideig elérhető lesz a bányászok számára, a „tail emission” keretében. Jelenleg a Monero blokk jutalma 3,41 XMR. A „tail emission” miatt a bányászok érdekeltek lesznek a Monero bányszásában, és még akkor is állandó ösztönzőt fog jelenti, amikor már az összes Monerót kibányászták. Érdekesség, hogy 2040-re a teljes Bitcoin-mennyiség 99,8%-a ki lesz bányászva, és a maradék 0,2%-ot az azt követő 100 évben fogják kibányászni.  

Reddit

A Western Union készen áll a kriptovaluták bevezetésére

A hazautalások lebonyolításának óriása, a Western Union nyilvánosságra hozott egy videót, amelyben bejelentik, hogy a cég készen áll a kriptovaluták támogatására. A cég elnöke, Odilon Almeida a következőket nyilatkozta: “Már így is 130 pénznemmel dolgozunk, így ha egy nap arra ébredünk, hogy a helyes stratégia a kriptovaluták felvétele a portfóliónkba, akkor meg tudjuk oldani, hiszen technikailag egy kriptovaluta csak egy új valuta.” A cégvezető a kriptovaluták néhány korlátjára is rámutatott, mint például a volatilitás, az irányítás és a szabályoknak való megfelelés. Almeida szerint “A kriptovaluta újabb lehetőség lehet a fizetőeszközök emberek és országok közötti cseréjének lebonyolítására. Ha ez megtörténik, mi készek leszünk a bevezetésre”.

Telegram

A Bitcoin az internet nélkül is élni fog

A Blockstream blokklánc-technológiai vállalat  bejelentette, hogy a műhold-szolgáltatását kiterjesztette az ázsiai és csendes-óceáni térségre, és internet nélküli Bitcoin tranzakciókat kínál ingyen. Korábban a Blockstream műhold-szolgáltatása csak Észak- és Dél-Amerikára, Európára és Afrikára korlátozódott. Most azonban a Blockstream 5 műholdja kering a Föld körül, lefedve a legnépesebb területeket, és csak Grönlandot és az Antarktiszt hagyva ki. Azt is bejelentették, hogy 2019 januárjában egy új alkalmazásprogramozási felületet  (Application Programming Interface - API) vezetnek be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy titkosított üzeneteket küldjenek, amelyekért Bitcoinnal fizetnek a Lightning Network mikrofizetési hálózaton.

Bitcoin Mining

Vitalik Buterin háromszázezer dollárt adományozott startup cégeknek

Az Ethereum blokklánc társalapítója, Vitalik Buterin egyenként 1000 Ethert (jelenleg kb. 384 750 dollárt ér) küldött három, az Ethereum 2.0 fejlesztésén dolgozó startup cégnek. Az adomány kiváltó oka egy, a Twitteren lefolytatott párbeszéd volt, amelyben Ethereum fejlesztők panaszkodtak arról, hogy a rendelkezésükre álló csekély támogatás miatt haladnak lassan a fejlesztésekkel. Az 1000 ETH adományban részesülő három startup cég a Prysmatic Labs, a ChainSafe Systems és a Sigma Prime. 2014-Ben Buterin maga is ösztöndíjban részesült, az új dolgokat kitaláló fiatalokat segítő Thiel ösztöndíj 100 000 dolláros támogatását kapta meg. Az adományozást követően Buterin Ether tárcájának egyenlege mintegy 7 600 ETH-ra csökkent.

Coinbase: Keress tanulás közben!

Az amerikai székhelyű Coinbase tőzsde elindította a “Coinbase Earn” (~ Keress a Coinbase-zel) elnevezésű oktatási programját. A Coinbase Earn programmal a felhasználók kriptovalutát kaphatnak, miközben a kriptovalutákról tanulnak. A programba csak meghívottak léphetnek be, az igazolt felhasználók pedig ZRX-et kapnak. A tananyagot bárki ingyen megtekintheti, de a 0X coinokat csak meghívott felhasználók kaphatják meg. A meghívóval rendelkező felhasználóknak rövid videó-tananyagokat kell megnézniük és kvízkérdésekre kell válaszolniuk, amiért jutalmul kis mennyiségű ZRX coint kapnak. A Coinbase tervei között szerepel további tananyagok és kriptovaluták hozzáadása a programhoz.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A “Lindy-hatás” kifejezés a dolgok élettartamára utal, vagyis arra, hogy pl. egy dal vagy egy rendszer mennyire képes fennmaradni és tovább létezni, mint a többi dal vagy rendszer. Ezek a dolgok nem öregszenek úgy, mint az emberek, sőt kiállják az idő próbáját, és visszafelé öregszenek. A Lindy-hatás szerint minél régebb óta van jelen valami, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a jövőben is jelen lesz. 2019. január 3-án lesz a Bitcoin genezis blokk megjelenésének tizedik évfordulója, vagyis a Bitcoin 10 éves lesz, és a Bitcoin Lindy-hatása egyre erősebbé válik. Ne felejtsetek el csatlakozni Ti is az évente megrendezésre kerülő Proof of Keys ünnephez úgy, hogy kiveszitek a tőzsdéken tárolt Bitcoinjaitokat, és áthelyezitek egy olyan szoftverbe, ahol a kulcs a Ti birtokotokba kerül, ezáltal Ti váltok a saját bankáraitokká.

A kvíz megfejtése

Mi az a Bitcoin blokk?

A helyes válasz: "C".

A bányászok számítási kapacitást és elektromosságot fordítanak arra, hogy megtalálják a következő blokkot, amelyet aztán megtölthetnek a várakozó tranzakciókkal. Ha egy tranzakció bekerül a blokkba, az hitelesítettnek minősül. Tehát a blokk a hitelesített tranzakciók listája, összekapcsolva és a blokkláncra “felírva”.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Ui. Ha tetszik a hírlevél, ossza meg egy barátjával

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 655 5333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem