Etkö näe kuvia? Klikkaa tästä...

JÄRJESTÖTIEDOTE

4 / 2020 syyskuu

Järjestöpalveluja (linkki nettisivuille)

Varaa tiloja, Hae avustuksia, Lainaa välineitä, Tilaa monistus- ja taittopalveluja

Sisältö

 • Kumppiksen kyselytunti - 21.10. ja 25.11.2020
 • Avustukset: Loma-aikojen leiriavustus - haku ja selvitys la 31.10.2020 mennessä, Tilinpidontarkastukset, Tunnistautuminen avustuksia haettaessa muuttuu
 • Tiloja toimintaan: Kurssi- ja leirikeskuksien käyttövuorot vuodelle 2021 - haku 15.9.2020 klo 16 mennessä, Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2021 - haku 15.9.2020 klo 16 mennessä, Malminkartanon uusi nuorisotalo - avajaiset ja käyttövuorojen haku
 • Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö -  ajankohtaista toimintaa
 • Järjestöhautomo - koulutusta ja neuvontaa
 • OmaStadi - Helsingin osallistuva budjetointi

Kumppiksen kyselytunti

Kumppanuusyksikkö on perinteisesti järjestänyt avustusinfotilaisuuksia alkuvuodesta ja syksyllä. Tilaisuuksien järjestäminen on nyt epävarmaa pitkälle tulevaisuuteen koronan takia. Haluamme kuitenkin tarjota järjestöille ja nuorten ryhmille matalan kynnyksen kanavan saada tietoa ja vastauksia kysymyksiin.

Kokeilemme syksyn 2020 aikana etäyhteyden (Teams) kautta järjestettävää Kumppiksen kyselytuntia. Kyselytunneilla on kumppanuusyksikön työntekijöitä vastaamassa kysymyksiin avustuksista sekä muusta nuorisopalvelujen tarjoamasta tuesta nuorten kansalaistoiminnalle. Tunneilla myös käydään läpi ajankohtaiset avustusasiat.

Kyselyntien lisäksi vastaamme mielellämme kysymyksiin muinakin aikoina, yhteystiedot.

Kyselytunti ke 21.10.2020 klo 16.00-17.30

Tällä kerralla kerromme erityisesti loma-aikojen leiriavustuksesta. Mistä vaan avustuksiin tai nuorisopalveluiden tarjoamaan tukeen liittyvästä voi silti kysyä.

Linkki Teams-kokoukseen: Liity Microsoft Teams -kokoukseen

Kyselytunti ke 25.11.2020 klo 16-17.30

Tällä kerralla kerromme ainakin toiminta- ja palkkausavustusennakosta. Mistä vaan avustuksiin tai nuorisopalveluiden tarjoamaan tukeen liittyvästä voi silti kysyä.

Linkki Teams-kokoukseen: Liity Microsoft Teams -kokoukseen

Ohjeita Teamsin käyttöön

Microsoft Teams on esimerkiksi etäkokouksissa käytettävä sovellus. Teamsia varten ei tarvitse ladata tietokoneelle ohjelmaa, vaan se avautuu myös nettiselaimeen. Teams ei valitettavasti toimi aivan kaikissa selaimissa, mutta ainakin Microsoftin omassa selaimessa sekä Chrome-selaimessa se toimii.

Kun avaat tässä tiedotteessa olevaa Liity Microsoft Teams-kokoukseen –linkin (esimerkiksi hiiren oikeasta napista avautuvasta pudotusvalikosta ”avaa hyperlinkki”), avautuu Teams selaimeesi. Etene sen jälkeen Teamsin esittämien kysymysten mukaan.

Linkit toimivat jo, joten voit halutessasi testata jo etukäteen, miten pääset liittymään etäkokoukseen. Jos tulee ongelmia, ota yhteyttä Liisa Remekseen liisa.remes@hel.fi, 0931026783.

Käydään joka kyselytunnin alussa läpi ohjeet siihen, miten Teams-kokouksessa toimitaan.

Avustukset

Loma-aikojen leiriavustus - haku ja selvitys la 31.10.2020 mennessä

Loma-aikojen leiriavustuksen hakemisen ja selvittämisen määräaika lähestyy.

Avustusta haetaan nyt kaudelle 1.11.2020 – 31.10.2021 ja hakeminen tapahtuu kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustushakemuksella liitteineen.

Selvitys kauden 1.11.2019– 31.10.2020 toteutuneista leireistä tehdään kaupungin asiointipalvelussa nuorisopalvelujen loma-aikojen leiriavustusselvityksellä liitteineen.

Loma-aikojen leiriavustus on vuosiavustus helsinkiläisyhdistyksille, jotka järjestävät helsinkiläisille lapsille ja nuorille yö- ja/tai päiväleiritoimintaa koulujen loma-aikoina. Avustuksesta päättää kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan nuorisojaosto.

Lisätiedot: Loma-aikojen leiriavustus

Huomaathan selvitystä tehdessäsi, että liitteeksi laitetaan se sama excel-lomake, jonka toimitit jo hakiessasi leiriavustusennakkoa. Nyt siitä täytetään toteutumakohta ennakoidun tiedon alapuoliselle riville.

Korona-tilanne on varmasti aiheuttanut tavallista enemmän muutoksia leirisuunnitelmien toteutumisessa. Suunniteltuja leirejä on varmaankin siirretty, peruttu ja ehkä jopa järjestetty kokonaan uusia suunnitelmasta puuttuvia leirejä. Muistathan täyttää kaikki muutokset huolellisesti exeliin toteutuneiden leirien riville. Kohtaan ”lyhyt kuvaus leiristä” tulee aina kirjoittaa muutoksen syy. Näin sekä te hakijat että me valmistelijat pystymme seuraamaan paremmin suunnitelmien toteutumista.

Tilinpidontarkastukset

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti viime vuonna nuorisopalvelujen mallin mukaisesti yhtenäistää toimialan avustusten (kulttuuri, liikunta, nuoriso) käytön seurantaa ja toteuttaa kunkin jaoston avustuksia saaneille vastaava tilinpidontarkastus kuin mitä nuorisopalveluissa on toteutettu.

Vuoden 2019 syksyn aikana toteutettiin ensimmäinen toimialayhteinen avustusyhteisöjen tilinpitoon ja hallintoon liittyvien asiapaperien tarkastus. Tarkastus koski vuotta 2018 ja tarkastettavia yhteisöjä oli 18, joista 4 oli nuorisojaoston avustuksen piirissä. Nuorisojärjestöjen pieni määrä selittyy sillä, että nuorisopalvelut oli tehnyt oman tilinpidontarkastuksensa kyseiseen vuoteen jo aiemmin.

Ulkopuolisen tilintarkastajan raportti käsiteltiin keväällä niin toimialalautakunnassa kuin kussakin jaostossa (nuoriso, kulttuuri, liikunta). Lautakunta päätti jatkaa toimialan avustusten käytön yhtenäistä pistokoeluonteisesti tehtävää tarkastusmenettelyä.

Vuotta 2019 koskeva avustusten tarkastus on juuri tätä kirjoittaessa käynnistymässä ja siinä on mukana 7 nuorisojärjestöä, joihin ulkopuolinen tarkastaja (KPMG Oy) ottaa yhteyttä pikapuoliin. Tavoitteena on saada tarkastusraportti lautakuntaan vuodenvaihteessa.

Lisää tarkastuksesta ja siinä tehdyistä havainnoista löytyy nuorisojaoston toukokuun kokouksen päätöspöytäkirjasta.

Tilintarkastajan tekemään raporttiin sisältyy myös yleinen osio liittyen kirjanpitolainsäädännön tositteille asettamiin vaatimuksiin ja ajatuksia avustuksen saajien hallintoon liittyvistä seikoista. Tämä ns. yleinen osio on kaikkien teidän käytettävissänne ja löytyy kaupungin nettisivuilta ”Tilinpidon yleisiä ohjeita”.

Tunnistautuminen avustuksia haettaessa muuttuu

Sähköiseen asiointipalveluun voi tunnistautua tällä hetkellä sekä Katso-tunnuksilla että Suomi.fi-tunnuksilla, mutta Katso-tunnuksien käyttö lopetetaan tämän hetkisen tiedon mukaan kokonaan tämän vuoden aikana. Suosittelemme yhdistyksiä siirtymään hyvissä ajoin Suomi.fi valtuuksien käyttöön.

Seuraa viestintää:

asiointi.hel.fi > tiedotteet

Helsingin kaupunki - Sähköinen asiointi 

Kansalaisneuvonta

Suomi.fi - Yrityksen tai yhteisön puolesta asiointi

Suomi.fi-valtuutuspalvelun avulla sähköisissä palveluissa voidaan asioida toisen henkilön tai yrityksen puolesta. Aluksi Helsingin kaupunki ottaa käyttöön Suomi.fi-valtuutuksen vain yrityksen tai yhteisön puolesta asiointiin. Sähköinen valtakirja luodaan suomi.fi-palvelussa ja valtuudet tallentuvat tietoturvalliseen kansalliseen valtuusrekisteriin. Suomi.fi-verkkopalvelua ja -valtuuksia ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto.

Tiloja toimintaan

Kurssi- ja leirikeskuksien käyttövuorot vuodelle 2021 - haku 15.9.2020 klo 16 mennessä

Sähköisten tai paperisten lomakkeiden tulee olla perillä Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikössä tiistaina 15.9.2020 klo 16 mennessä.

Haku koskee seuraavia toimipaikkoja: Bengtsårin leirisaari, Meriharjun Luontotalo ja Uutelan kämppäGranön leirialueSeikkailutaloVartiosaaren kesätoimipiste ja Östersundomin leirikeskus.

Hakuohjeet! (ole ystävällinen ja lue ohjeet, vaikka olisitkin tehnyt useampana vuotena hakemuksen)

 • Lataa oikean tilan käyttövuorohakemus-lomake ja täytä siihen ryhmän/yhdistyksen tarkat tiedot selkeästi luettavalla kirjoituksella. Älä lähetä valokuvaa hakemuksesta vaan skannaa se!
 • Mikäli hakijana on Helsingin kaupungin toimipaikka, laita hakulomakkeeseen PL-osoite, ei katuosoitetta. Sisäinen posti toimii vain PL-numerolla.
 • Jos haet vain yhtä aikaa ja toimipaikkaa, kerro se meille. Olisi hyvä, jos listaisit lomakkeeseen myös vaihtoehtoisen ajankohdan ja käykö sinulle kenties muut toimipaikkamme.
 • Muista kertoa mihin tarkoitukseen käyttövuoroa haetaan ja allekirjoita lomake.
 • Lähetä lomake niin, että se on meillä ENNEN 15.9. klo 16

Sähköpostitse: ymparistotoiminta@hel.fi

Postiosoitteella: Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkö, PL 84404, 00099 Helsingin kaupunki

Päätökset (myönnetyistä ja ei-myönnetyistä) vuoroista lähetetään postitse viikolla 42. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni hakija saisi ainakin yhden käyttövuoron.

Lisätietoja tilavarauksista http://luontotoiminta.munstadi.fi/ ja käyttövuorohakemukset löytyvät täältä: Lomakkeet

Päiväleirien vuorot nuorisotiloista kesälle 2021 - haku 15.9.2020 klo 16 mennessä

Nuorisotilat ovat helsinkiläisten järjestöjen käytettävissä kesällä 2021 ajalla 7.6.-13.8.2021 päiväleirien tai vastaavien toteuttamiseen maksutta.

Nuorisotilojen käyttövuorohakemus (Lomakkeet) tulee toimittaa ti 15.9.2020 klo 16 mennessä sähköpostitse kansalaistoiminta@hel.fi otsikolla Kesävuorot 2021 tai postitse: KUVA/Nuorisotilat Kesä 2021, PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki

Malminkartanon uusi nuorisotalo

Täysin uusi Malminkartanon nuorisotalo on avautunut nuorten käyttöön! Nuorisotalo toimii osoitteessa Piianpolku 3-5, maltsu.munstadi.fi/

Viralliset, kaikille avoimet avajaiset pidetään 18.9.2020 klo 18 alkaen.

Käyttövuorojen haku syksylle 2020 ja keväälle 2021 on 7.-18.9.2020, maltsu.munstadi.fi/jarjestoille/

Ympäristötoiminnan nuorisotyöyksikkkö - ajankohtaista toimintaa

Toiminta Ympäristötilassa - Pienryhmät – Retket

Tänä syksynä Nuorten Ympäristötilassa - Laajasalossa toimii Vegekokkikset, Liikuntaa lähiympäristössä ryhmät, Metsänväkiryhmät, Talvi-/avantouintiryhmä, eläintoimintaryhmä sekä lukuisia erilaisia pop tyyppisiä työpajoja.

Vegekokkiksissa suunnitellaan yhdessä ja kokataan monenlaista vegeherkkua. Tutustutaan uusiin raaka-aineisiin ja tehdään fiksuja valintoja. Syksyn mittaan on luvassa parin viikon lyhytkursseja erilaisilla teemoilla.  

Liikunta ja retkeily lähiympäristössä, tutustutaan Laajasalon ja muiden lähikaupunginosien monipuoliseen liikunta- ja retkeilytarjontaan. Suunnitellaan yhdessä kiinnostavia tutustumiskohteita. Tule mukaan mahtavalle löytöretkelle liikunnan ja luontoretkeilyn maailmaan!!

Metsänväkiryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa. Ryhmässä tehdään paljon retkiä ja tutustutaan monenlaisiin luonto- ja ympäristötoiminnan menetelmiin ja mahdollisuuksiin. Ryhmä toimii pääasiallisesti ulkona. Osa pidemmistä retkistä loppuu klo 18:30, niistä ilmoitetaan etukäteen. Tarvitset mukaan ulkoiluvaatteet ja paljon reipasta retkimieltä.

Eläintoimintaryhmä kokoontuu Ympäristötilassa maanantaisin, ryhmä on tarkoitettu yläkoululaisille. Ryhmä tutustuu monipuolisesti erilaisiin lemmikkieläintoimintoihin, järjestää lemmikkikahviloita ja järjestää monipuolisia retkiä mielenkiintoisiin eläinharrastuskohteisiin.

Talvi- /avantouintiryhmä matkaa joka viikko Vartiosaareen, jossa odottavat lämmin sauna ja virkistävä merivesi ja jäiden tultua avanto. Lisäksi seuraamme luonnon muutoksia ja vuodenaikojen vaikutuksia. Grillaamme joka kerta jotakin vuodenaikaan sopivaa.

maanantaisin       klo 15-17:00     Vegekokkikset Ympäristötilassa 9-12v.

                            klo 15-17:00     Liikuntaa ja retkeilyä 9-12v.

                            klo 15-17:00     Metsänväkiryhmä

                            klo 15-18:00     Talvi- /avantouintiryhmä

                            klo 17-19:00     Eläintoimintaryhmä

keskiviikkoisin     klo 15-17:00     Metsänväkiryhmä

                            klo 17-19:00     Vegekokkikset Ympäristötilassa yli 13v.

                            klo 15-17:00     Liikuntaa ja retkeilyä yli 13v.

Harrastusten tiedot löytyvät Harrastushaku.fi sekä Ympäristötilan Instagram. Lisätietoja myös numerosta 09 310 71702

Vuotuista Helsinki Pride-viikkoa vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti syyskuussa 7.-13.9.2020

Nuorten Ympäristötilalla järjestetään Pride-viikolla teemaan liittyvää ohjelmaa seuraavasti:

Keskiviikkona 9.9. Ekofashion-workshop: Työpajassa nuoret pääsevät tuunaamaan omia vaatteitaan ja asusteitaan kangasväreillä sekä tekemään itselleen Pride-kangaskassin.

Torstaina 10.9. Pikakurssi kalligrafiaan ja arvostuskortit: Työpajassa harjoitellaan kalligrafian alkeita, jonka jälkeen nuoret pääsevät tekemään kortin jollekulle tärkeälle ihmiselle: perheenjäsenelle, kaverille tai vaikka omalle itselleen. Korttien teemana on arvostus. Arvostetaan toisiamme juuri sellaisena kuin ollaan.

Perjantaina 11.9. Ympäristötilan oma photoboot: Perjantaiksi tilaan rakentuu oma photoboot (valokuvauskoppi) Pride-teemalla. Tule ikuistamaan osallistumisesi Ympäristötilan Prideen yksin tai kaverin kanssa!

Kaikki työpajat ja toiminnot ovat avoinna kello 15.30-18.30. Tila on auki kello 13-20. Ohjattuihin toimintoihin osallistuminen on ilmaista ja vapaaehtoista. Paikalle saa siis tulla ihan vain hengailemaan tai moikkaamaan ohjaajia!

Nuorten ekokahvila palvelee Ympäristötilalla keskiviikosta perjantaihin kello 15-19.

Askel Itämerelle –valokuvakilpailu nuorille

Nappaa kuva Itämeren rannalta ja osallistu valokuvakilpailuun! SATAKOLKYT kutsuu kaikki alle 29-vuotiaat kuvaamaan jossain 130km pitkällä Helsingin rantaviivalla ja lähettämään meille parhaan otoksen. Voittajille luvassa upeita palkintoja ja parhaat kuvat pääsevät osaksi valokuvanäyttelyä, joka kiertää Helsingin kirjastoissa vuonna 2021. Kuvan voi ottaa kännykkäkameralla ja kilpailuun voi osallistua yksin tai porukalla. Lähtekää siis tutkimusmatkalle lähirannalle! Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät osoitteesta: https://satakolkyt.fi/askel-itamerelle-valokuvakilpailu/

Harkiten henkariin -projekti

Harkiten henkariin -projekti koostuu nuorista vapaaehtoisista, jotka toimivat projektin tiimoilta yhteistyössä Helsingin kaupungin ja WWF:n kanssa. Ryhmän tavoitteena on nostaa esille vaateteollisuuden haasteet ja kasvattaa tietoisuutta vaatteiden kulutuksen ympäristövaikutuksista erityisesti nuorten keskuudessa. Toiminnan tavoitteena on näyttää esimerkkiä ja kannustaa muita kuluttamaan vastuullisemmin.

Ryhmän toimintaa voi seurata Instagramista @harkitenhenkariin

Projektin aikana luodut podcast-jaksot löytyvät osoitteesta soundcloud.com/harkitenhenkariin.

Järjestöhautomo

Järjestöhautomo tarjoaa maksuttomia koulutus- ja neuvontapalveluita sekä materiaaleja yhdistystoiminnasta.

Tänä syksynä koulutuksia yhdistystoiminnan perusteista, hankehallinnosta sekä STEA-hankkeiden talousraportoinnista ja toiminnan tuloksellisuuden arvioinnista. Neuvontapalveluistamme saa räätälöityä ohjausta sekä rekisteröityneiden että rekisteröitymättömien yhdistysten toimintaan. Erityisosaamistamme on monikulttuuristen ja maahanmuuttajien perustamien yhdistysten tukeminen.

Lue lisää ja ota yhteyttä: jarjestohautomo.fi

OmaStadi - Helsingin osallistuva budjetointi

Helsingin osallistuva budjetointi eli OmaStadi käynnistyy taas lokakuussa. OmaStadissa kaupunkilaiset voivat ideoida, suunnitella ja päättää, mihin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Ideoita oman kaupunginosan, alueen tai koko kaupungin kehittämiseksi voi jättää 5.-25.10.2020 osoitteessa OmaStadi.hel.fi.

Ensi talven ja kevään aikana järjestetään työpajoja, joissa ideoista muokataan yhdessä toteutuskelpoisia ehdotuksia. Ehdotuksista äänestetään syksyllä 2021. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Koronatilanne voi aiheuttaa aikatauluun muutoksia. Ajankohtaisimmat tiedot löydät osoitteesta omastadi.hel.fi.

Ideoi yksin tai porukalla

Ideoita voi jättää OmaStadi-verkkopalveluun kuka tahansa, mutta parhaat ideat syntyvät yhdessä. Voitte järjestää oman ideointityöpajan ja käyttää ideoinnin apuna OmaStadi-korttipeliä. Pelin ja muuta materiaalia voit pyytää käyttöösi stadiluotseilta tai ladata myöhemmin syyskuussa avattavasta omastadi.hel.fi -materiaalipankista.

Lisätietoja: Stadiluotsit Ella Tanskanen ella.tanskanen@hel.fi, 040 3585417 ja Outi Rissanen outi.rissanen@hel.fi, 040 596 95 74

Helsingin kaupunki, Kulttuuri ja vapaa-aika, Nuorisopalvelut

Kumppanuusyksikkö

Käyntiosoite: Konepajankuja 3
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
kansalaistoiminta@hel.fi
____________________________________
Osoitelähde: Avustusrekisteri

Unsubscribe

MailerLite