Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro. 

Vrijdag 1 en donderdag 7 sept. ontroerende zoektocht: 'Lion'.

Regisseur:  Garth Davis. Met o.a. Nicole Kidman, Dev Pattel en de kleine Sunny Pawar.

Een hartveroverend en waar gebeurd verhaal over een klein, arm, Indiaas jongetje dat verdwaalt en duizenden kilometers van huis moet zien te overleven. Hij wordt geadopteerd, is succesvol maar gaat op zijn 30e op zoek naar zijn moeder en broer. 


Het vijfjarige Indiase jongetje Saroo woont in een arm gezin waar zijn moeder de kost moet verdienen met stenen sjouwen. Saroo trekt veel op met zijn oudere broer en grote held, Guddu. Saroo zeurt om mee te mogen naar diens werk op het station. Daar raakt hij zijn broer kwijt, stapt in een trein die hem duizenden kilometers ver weg brengt naar Calcutta, de miljoenenstad waar ze niet zijn taal spreken. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of hoe de plaats heet waar hij vandaan komt.

Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Saroo doet goed zijn best en wordt een succesvolle student. Op een avond bij vrienden wordt Indiaas gegeten. Saroo herkent daar een gefrituurde, knalrode, lekkernij uit zijn vroege jeugd. Allerlei beelden komen terug, onder andere van het treinstation waar hij zijn broer is kwijtgeraakt.

Hij gaat zich verdiepen in zijn afkomst en wil weten waar hij vandaan komt. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang op zijn laptop de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn broer en moeder terug te vinden.

Een meeslepend drama dat aan kracht wint omdat je weet dat het echt gebeurd is. Schitterend gefilmd en prachtig geacteerd. Het kleine acteurtje weet je net zo te raken als het kind-acteurtje in het vergelijkbare Slumdog Millionaire. Lion kreeg 6 Oscar nominaties.

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Vermeld je dan of je naar de vrijdag- of donderdagvoorstelling wilt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl