Het laatste nieuws van Mr. - 10 december 2019

‘PRIVACYVRAAGSTUKKEN NIET OPGELOST MET NIEUW WETBOEK’

Een gemiste kans noemt Marianne Hirsch Ballin het. Wat haar betreft waren bij de herziening van het Wetboek van Strafvordering meteen ook de Wet politiegegevens en de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens aangepast, zo vertelt ze in een interview in het komende nummer van Mr. Hirsch Ballin is hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit en zit in de commissie die de invoeringskosten van het nieuwe wetboek gaat berekenen.

Lees meer

‘MAAK HET RECHT OOK LETTERLIJK TOEGANKELIJKER’

Bouwrechtadvocaat Ottilie Laan en rechtenstudent Jiska Stad-Ogier bepleiten in een brief aan alle gerechtsbesturen een betere toegankelijkheid van rechtbanken voor mensen met een beperking. “Wij willen graag gewoon ons werk doen. Maar vaak werkt een gebouw niet mee, of de omstandigheden.”

Lees meer

BARBARA VAN KAMPEN EN HAAR BOEK OVER HET NOTARIAAT

Mr. van de week is Barbara van Kampen, die op 26 november 2019 haar boek Notaris in beeld presenteerde, waarin zij in tekst en infographics notaristaal wil uitleggen. Van Kampen is notaris en estate planner in Oss.

Lees meer

REIS NAAR DE STERREN…

Ingezonden Mededeling
Volg de vijf sterren van het Zuiderkruis naar Australië. We hebben 1500 kleinschalige accommodaties voor u geselecteerd: gerund door onze lokale sterren met ongekende persoonlijke gastvrijheid. Met een rustig reisschema in uw eigen huurauto. Zo maken wij uw rondreis door Australië de vakantie van uw leven. Echt. Sterallures? Nee, gewoon perfect geregeld… à la TravelEssence

Meer informatie

POP-UP TENTOONSTELLING MENSENRECHTENHELDEN

Bij drie grote kantoren opent vandaag − op de Internationale Dag van de Rechten van de Mens − de pop-up tentoonstelling 'My Human rights Hero'. Ook op andere plaatsen wordt aandacht besteed aan de mensenrechtendag.

Lees meer

RECHTER STRAFT STRENGER DAN TWINTIG JAAR GELEDEN

De hoogte van straffen is de afgelopen twee decennia is gestegen: rechters leggen nu straffen op die gemiddeld 11 procent zwaarder zijn. De straffen voor gewelds- en zedenmisdrijven liggen maar liefst 65 procent hoger dan in 1998. Daar staat tegenover dat de straffen in drugszaken twintig procent lager uitvallen dan toen.

Lees meer

E-MAIL IS NIET ALTIJD VEILIG GENOEG, GEBRUIK DAAROM SAFEDOCS!

Ingezonden Mededeling
Als u vaak bestanden – en of dat nou documenten zijn, foto’s of noem maar op – met een vertrouwelijk karakter moet versturen, dan is e-mail vaak niet de beste oplossing.
Via www.Safedocs.eu is het wel volkomen veilig én uw zending komt gegarandeerd alleen bij de ontvanger terecht, er kijken dus geen vreemde ogen mee.

Overtuig uzelf en probeer Safedocs 3 keer gratis uit.

Klik op www.safedocs.eu/action

VSAN: ‘ROTTERDAMSE PILOT RECHTSBIJSTAND GOED IDEE’

In Rotterdam-Zuid is een pilot rechtsbijstand gestart, waarbij sociaal advocaten, het Juridisch Loket en sociale raadslieden samenwerken met het sociale wijkteam van Hillesluis. Dit samenwerkingsverband, dat in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid wordt uitgevoerd, moet ervoor zorgen dat mensen met problemen sneller en beter worden geholpen. De samenwerking is niet per se nieuw, zegt Hein Vogel, voorzitter van de Vereniging Sociale Advocatuur Nederland, maar krijgt nu wel meer structuur. “Daarmee zijn rechtzoekenden maar ook advocaten alleen maar geholpen.”

Lees meer

ZINLOZE PROCEDURES: ADVOCATE ZES MAANDEN GESCHORST

Het Hof van Discipline heeft een advocate, die namens een cliënt meerdere zinloze procedures voerde, voor een half jaar geschorst. Het betrof een vechtscheiding, waarin de man onder meer zijn ex-vrouw beschuldigde van mishandeling van een van hun kinderen. Volgens het hof heeft de advocate ernstig tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld en is de eerder door de Raad van Discipline opgelegde schorsing van vier weken te mager.

Lees meer

EINDEJAARSACTIE PO-ONLINE: € 100,- KORTING OP EEN ABONNEMENT

Ingezonden Mededeling
U ontvangt nu tot en met 31 december 2019 een Google Home Set of eenmalig € 100,- korting bij het afsluiten van een Plus- of Extra-abonnement.

Meer informatie

TRAPLOPEN, EN ANDERE DUURZAME UITDAGINGEN BIJ LEXENCE

De trap nemen in plaats van de lift, dubbelzijdig printen of de auto laten staan: de medewerkers van Lexence kunnen het komende half jaar meedoen aan allerlei challenges op duurzaam gebied.

Lees meer

PROFITEER VAN 10% KORTING OP ONLINE

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
Op uw mobiel, tablet en desktop altijd snel en makkelijk toegang tot vakliteratuur, wetgeving, commentaren en jurisprudentie. Tot 31 december 2019 krijgt u bij Wolters Kluwer 10% korting op heel veel online uitgaven. Welke titel raadpleegt u veelvuldig? Bestel de online variant nu.

Meer informatie

GIDGET BRUGMAN (EVERSHEDS SUTHERLAND) OVER VERANDERING NA VIJFTIEN JAAR

Overstap van de week is Gidget Brugman. Brugman is als partner begonnen bij Eversheds Sutherland. Ze gaat nauw samenwerken met het internationale Financial Services-team in de UK. Hiervoor was ze partner bij BarentsKrans en gaf daar leiding aan het team Financiering en Financieel toezicht.

Lees meer

SCHRIJF JE IN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF RECHT EN ONRECHT VAN NRC

Ingezonden Mededeling
Wil je elke donderdag de indrukwekkendste columns, nieuwsberichten en achtergronden over recht en maatschappij ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief Recht en Onrecht van NRC.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Planologisch Juridisch Medewerker

Durf jij verder te kijken dan je eigen vakgebied en hierin verbindingen te leggen? En heb jij ervaring met werken in een bestuurlijke omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Planologisch Juridisch Medewerker verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch Specialist Vergunningen

Bij de gemeente Medemblik zijn we op zoek naar een enthousiaste collega op de afdeling Omgevingszaken. Het bericht Juridisch Specialist Vergunningen verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Intellectuele Eigendom (IE)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je meteen volwaardig meedraait in de Business Unit IE, ICT & Privacy met een focus op het klassieke intellectuele eigendomsrecht? Dan ben jij degene die wij zoeken! Het bericht Advocaat-medewerker Intellectuele Eigendom (IE) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.