view_in_browser
December 2020
Nyhetsplanket i Fyrbodal

Som medlem i Centerpartiet, Centerkvinnorna, Centerstudenterna eller Centerpartiets ungdomsförbund får du detta nyhetsbrev från Centerpartiet i Fyrbodal.

Det hade varit skönt att kunna skriva slutet gott allting gott som en tröst för ett på många sätt annorlunda och prövande år. Men när coronapandemin fortfarande grasserar, skördar dödsoffer och berör allt fler av oss, passar inte ett gott slut så bra för 2020. Mitt i begränsningar, omprövningar och oro kan vi glädjas över uppställningen hos vårdpersonalen och många fler som sliter, löser allt efter bästa förmåga och ger oss alla hopp. För att inte tala om tålamodet hos ansvariga myndigheter som är imponerande när media ställer samma frågor om och om igen fast de vet att ingen levande varelse kan ge svar, inte ens Tegnell, och många inte tar ansvar och gör sitt för att hindra smittspridningen. Glädjande är att fler fack är med i LAS-överenskommelsen - så bra att parterna steppat upp!

Livet stannar inte, det rullar på och nu rustar vi för valet 2022 och däremellan är det kyrkoval i september 2021. Centerpartiet ställer upp i kyrkovalet och både i norra Bohuslän som tillhör Göteborgs stift och i Dalsland som tillhör Karlstad stift kommer centerpartilistor erbjudas väljarna. Medlemmarna har nu chansen att påverka listorna till både kyrkomötet och stiftsfullmäktigen genom kretsarnas försorg.

Stödet för partiet är stabilt i opinionsmätningarna, vilket är glädjande och visst kan vi syresätta oss bättre när vi vet att Biden tar över i USA. Det gäller att se ljuset i tunneln när många vevar på för mer kaos och konflikter. Vi står fast i mitten med värderingar som håller i tron att den bästa julklappen i år och alla kommande år är mer centerpolitik.

Med detta önskar vi i distriktet en riktigt GOD JUL och ett GOTT 2021 till er alla!

Anne Sörqvist
Distriktsordförande

Nu startar arbetet inför partistämman

Arbetet inför stämman i september 2021 har nu kommit igång och du kan vara med och påverka. Det är redan nu dags att skriva motioner och göra inspel. Skicka in era underlag till distriktsstyrelsen i Fyrbodal.

Tre breda politiska program ska läggas fram, som blir grunden för den reformagenda Centerpartiet för fram inför valet 2022. Vi ska utgå från verkliga samhällsutmaningar och ta utgångspunkt i Centerpartiets liberala politik som beskrivs i idéprogram och Agenda 2025. Såväl EU- dimensionen som det lokala och regionala perspektivet ska vara en central del i alla program. 

De tre politiska programmen är:

En stark grön ekonomi med fler företag
Ansvarig: Rickard Nordin

Vård och omsorg av hög kvalitet i hela landet
Ansvarig: Christer Jonsson

En starkare liberal demokrati
Ansvarig: Linda Modig

  Läs mer
  Personal Västra Götaland
  Välkommen Emma Askengren

  Nu har Emma Askengren börjat som verksamhetsutvecklare för Centerpartiet i Västra Götaland med geografiskt ansvar för Fyrbodal, samtidigt tar hon det övergripande regionansvaret för kommunikationsfrågor.

  Emma ersätter Mats Andersson som nu tar tjänstledigt för att helt lägga fokus på sin roll inom kommunpolitiken i Vänersborg.

  Läs mer

  Nedan ser du övriga personer som är anställda under Väststyrelsen. Personalen har som uppdrag att jobba i hela regionen med Centerpartiets verksamhet och i nära dialog med Centerpartiets riksorganisation, regionens politiska sekreterare och de tjänstemän som är anställda i Borås stad och Göteborgs stad.

  AnnaSara Perslow

  Verkställande tjänsteman för Centerpartiet i Västra Götaland.

  Elise-Marianne Åberg

  Verksamhetsutvecklare i VG Västra, samt medlemsansvarig.

  Anna Dalström

  Verksamhetsutvecklare i Skaraborg, samt utbildningsansvarig.

  Oscar Dahl

  Verksamhetsutvecklare i Sjuhärad, samt nätverks- och mötesansvarig.

  Kontaktuppgifter personalen
  Missa inte det senaste från Centerpartiet i Västra Götaland

  Bli medlem i vår interna facebookgrupp

  Klicka här
  Centerpartiet i Fyrbodal

  Anne Sörqvist
  Distriktsordförande
  annesorqvist@gmail.com


  Emma Askengren
  Verksamhetsutvecklare
  emma.askengren@centerpartiet.se

  Du får det här mejlet eftersom du är medlem i centerrörelsen och har registrerat din epost i vårt medlemsregister. 

  Avsluta prenumerationen