Het laatste nieuws van Mr. - 11 juni 2019

GEDOE OVER VERTALING LATIJNSE SPREUK HOGE RAAD

Weer is er onduidelijkheid over de Latijnse spreuk Ubi iudicia deficiunt, incipit bellum die de Hoge Raad pontificaal in zijn nieuwe onderkomen toont. Wat is precies de betekenis?

Lees meer

OPVOLGER KEI LOOPT NU AL VERTRAGING OP

Het Basisplan Digitale Toegankelijkheid van de rechtspraak, dat het afgeblazen programma KEI moet vervangen, zal later worden ingevoerd dan gepland. De rechtspraak heeft meer tijd nodig om zich voor te bereiden op de zogenoemde BIT-toets en kampt met een gebrek aan ICT’ers.

Lees meer

LIESBETH SIERS OVER HET WERKBEZOEK VAN MINISTER DEKKER

Mr van de week is Liesbeth Siers, advocaat bij Van Schie Advocaten in Nijmegen. Vorige week ontving ze minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) voor een werkbezoek aan haar kantoor.

Lees meer

GEGARANDEERD RENDEMENT MET EEN VAKANTIEVILLA OP DE WERELDERFGOEDLIJST VAN UNESCO

Ingezonden Mededeling
Zoekt u een aantrekkelijk alternatief voor obligaties, aandelen of sparen? 3 Redenen om te kiezen voor een vakantievilla op Familieresort PUUR Exloo:

  • 5 jaar een netto rendement van 5% over uw koopsom inclusief inventaris;
  • geen omkijken naar de exploitatie van uw vakantievilla dankzij de verhuur- en beheerorganisatie van PUUR Exloo;
  • PUUR Exloo bevindt zich op de prestigieuze werelderfgoedlijst van UNESCO.

Neem gerust contact op of plan een bezichtiging en ervaar het zelf.

Meer informatie

MINDERJARIGE HEEFT ALTIJD RECHT OP RECHTSBIJSTAND

Minderjarige verdachten kunnen geen afstand meer doen van het recht op rechtsbijstand. Ook krijgen zij een piketadvocaat aangewezen als zij in de avonduren worden heengezonden en de volgende dag alsnog worden verhoord.

Lees meer

OM EN FIOD WILLEN DUIDELIJKER VERSCHONINGSRECHT

Het OM en de FIOD willen dat er wordt gekeken naar de procedures die nu gelden voor het verschoningsrecht. “Strafrechtelijke onderzoeken naar corruptie en andere fraudezaken lopen nu vertraging op vanwege discussies over de reikwijdte van het beroepsgeheim van betrokken advocaten.”

Lees meer

ONDERNEMENDE SENIOR BELEIDSJURIST (M/V, DEN HAAG)

Ingezonden Mededeling
Ben jij een ondernemend persoon, excellente beleidsjurist en zet je graag je tanden in nieuwe complexe vraagstukken? Heb je kennis van rechtsgebieden rond mededinging, aanbesteding, consumentenrecht of privacy? En kan jij als verbinder optreden om alle relevante private en publieke partijen bij elkaar te brengen rond bestuurlijke besluitvorming? Dan zoeken wij jou!

Bekijk vacature

STIEKEME GELUIDSOPNAME GEEN BEWIJS IN CIVIELE PROCEDURE

Ook in een civiele procedure kan onrechtmatig bewijs buiten beschouwing worden gelaten. Dat blijkt uit een arrest van het Gerechtshof Den Bosch over een zaak betreffende schadevergoeding wegens mishandeling.

Lees meer

WEBINAR: 'DE BESTE OUTLOOK KOPPELING IN DE MARKT'

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
U staat ermee op en u gaat ermee naar bed: Outlook. Daarom heeft Kleos, in samenwerking met onze klanten vele uren geïnvesteerd om de koppeling met Outlook nog beter te maken. Deze integratie hebben wij een maand geleden gelanceerd en wordt nu al de 'beste Outlook koppeling in Europa' genoemd. Graag nodigen we u uit voor een 15 minuten durende webinar om de voordelen van de koppeling te bekijken.

Meer informatie

RECHTER BESLIST VAKER OVER GEDWONGEN OPNAME

De rechter wordt steeds vaker gevraagd te beslissen over gedwongen opname van mensen die een gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving. In 2018 oordeelde de rechter ruim 27 duizend keer over dit soort ‘bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen’ (BOPZ). Het aantal verzoeken is hiermee 2 procent gestegen in vergelijking met 2017 en maar liefst 66 procent ten opzichte van 2008 (zie tabel).

Lees meer

RECHTBANK ROTTERDAM START MET WIJKRECHTSPRAAK

In 2020 start de rechtbank Rotterdam met het project ‘Wijkrechtspraak’. Dat zal plaatsvinden in Rotterdam Zuid. Het doel van deze vorm van rechtspraak is om effectief bij te dragen aan het oplossen van problemen van mensen en daarmee het verbeteren van de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijk welzijn in de wijken.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-medewerker Civiel Bouwrecht en Vastgoedrecht

Als advocaat-medewerker Civiel Bouwrecht en Vastgoedrecht ben jij zelf verantwoordelijk voor de behandeling van interessante zaken voor gerenommeerde aannemers, opdrachtgevers en adviseurs. Dit doe je op een daadkrachtige en pragmatische manier, waarbij je onze cliënten concrete adviezen geeft die inhoudelijk van hoog niveau zijn. Het bericht Advocaat-medewerker Civiel Bouwrecht en Vastgoedrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Ondernemingsrecht en Faillissementsrecht

Ben jij op zoek naar een uitdagende werkplek binnen een mooie, no-nonsense praktijk en wil jij je vakinhoudelijk verder ontwikkelen? Dan zit je goed bij Ploum, want je werkt samen in een talentvol team aan complexe zaken voor gerenommeerde ondernemingen. Onze ideale medewerker is bereid om hard te werken, in staat om rake analyses te maken en pragmatische oplossingen te bieden. Je realiseert je dat cliënten komen voor een oplossing, niet voor onnodig lange procedures. Je bent communicatief ...

Jurist Omgevingsrecht

Heb jij passie voor de fysieke leefomgeving? Adviseer je graag over de juridische aspecten hiervan? Voor onze vestigingen in Leeuwarden en in Amersfoort zoeken wij een startende, dan wel ervaren collega met een sterke juridische basis. Het bericht Jurist Omgevingsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De coachtip van de maand: Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.