Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Nyt fra sekretariatet

Referat af DSkiF virtuelt bestyrelsesmøde 12. december 2019

Rejsegarantifonden

Rejsegarantifondsloven blev ændret pr. 1. juli 2018. Store dele af ændringerne er en direkte følge af et nyt EU-direktiv, som skulle implementeres i EU/EØS fra samme dato.

Ændringen skyldes ønskes om at sikre forbrugerne, samt en afklaring af hvem som var/er dækket af Rejsegarantifonden.

Hidtil har Skiklubber, foreninger, frivillige rejsesammenslutninger etc. været undtaget for loven, og Rejsegarantifonden har kun ført begrænset tilsyn med disse sammenslutninger.

Ved revideringen har denne situation ændret sig, hvorfor en del Skiklubber nu får henvendelse fra Rejsegarantifonden. Danmarks Skiforbund har derfor søgt juridisk bistand via Danmarks Idrætsforbund, og her afklaret hvordan danske klubber står i forhold til den reviderede lovgivning.

Tilbagemeldingen er ikke helt entydig, udover ved at dette er lov, skal også skiklubberne følge denne, uanset forenings- eller virksomhedsform. I efteråret 2019 kom den ventede tolkning af loven, og denne er opgjort til følgende fire punkter:

Når det gælder en forening, der arrangerer rejser, er der nogle forudsætninger, som skal være opfyldt, for at foreningen ikke er registreringspligtig i fonden:

  1. Der må højest arrangeres nogle få rejser årligt pr. medlem.
  2. Rejseaktiviteten skal ske på nonprofit-basis.
  3. Det må udelukkende være foreningensmedlemmer, der kan deltage på rejserne.
  4. Rejseaktiviteten skal være en mindre del af foreningens øvrige aktiviteter. Det skal altså være en forening, hvor man kommer som medlem hele året og deltager i mange andre aktiviteter end rejser.

Hvis en eller flere af forudsætningerne ikke er opfyldt, skal foreningen være registreret i fonden, så foreningens medlemmer er omfattet af fondens dækning. Hvis foreningen fx arrangerer rejser med et professionelt tilsnit, så medlemmerne i væsentlig grad er medlem for at komme ud at rejse i forhold til at deltage i foreningens øvrige aktiviteter, skal foreningen være registreret i fonden.

Rejsegarantifonden er ved at gennemgå samtlige skiklubber, og behandler hver klub individuelt. Det betyder at skiklubber kan forvente henvendelse fra Rejsegarantifonden med anmodning om fremsendelse af informationer omkring klubbens aktiviteter.

For spørgsmål vedrørende henvendelser fra Rejsegarantifonden er klubberne velkomne til at kontakte sekretariatet, Kenneth Bøggild på mail: kb@skiforbund.dk eller telefon 2534 4050

SKI365

Hvorfor en skiklub?

Der er blevet produceret en video om hvorfor man skal være medlem af en skiklub. I er velkomne til at dele den og bruge den til medlemshvervning.

Se med når Skiklubben Hareskovs medlemmer fortæller, hvad en skiklub er for en størrelse og hvorfor du skal melde dig ind i en skiklub.

Find din skiklub her http://www.skiforbund.dk/skiklubber-2/

Beredskabsplan ved laviner og alvorlige skiulykker

Uge 7 er en af de uger hvor der er mange danskere der tager af sted på skiferie og derfor er det vigtigt at skiklubben  har en beredskabsplan klar hvis der skulle ske ulykker. Beredskabsplanen går ud på at der ligger aftaler om hvem der tager af de forskellige opgaver, såsom kommunikation med medlemmer og deres familie, hvem der tager sig af krisehåndteringen hos de involverede  medlemmer og hvem der kommunikerer med pressen.

Vi håber selvfølgelig at alle få en fantastisk uge med masser af skiløb, og  slet ikke får brug for beredskabsplanen.

Pas på hinanden og god skitur.

Du finder beredskabsplanen her: (nederst på siden)

Skiture med andre skiklubber

Så er sidden skirejser hvor klubber kan annoncer åbne klubture i luften.

Har din skiklub en klubtur man gerne vil åbne op for medlemmer af andre skiklubber, så send info til Lene Svanebjerg ls@skiforbund.dk så bliver det lagt på op 

Nyt fra Sporten

Fantastisk langrends DM overstået

Langrend DM 2020 er netop overstået og med deltagerrekord på 261 personer må man sige at DM 2020 har været en succes. Fantastsk at se så mange glade mennesker samlet til konkurrencer

resultaterne findes her...

Se de mange billeder taget af Kenneth Bøggild her... 

Se de mange billeder taeget af Bent hjarbo

Sociale medier

Like os på Facebook og følg os på Instagram

Facebook Instagram

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Klubmailen

Har du indlæg til Klubmailen bedes du sende det til klub@skiforbund.dk

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite