De voordelen van luisteren zijn groot. Je krijgt er betere en diepgaandere relaties door. Goede sprekers zijn vaak ook goede luisteraars. Tijdens het spreken passen ze hun verhaal op het publiek aan. Goede luisteraars zijn ook empathischer. Ze oordelen minder, zijn minder snel geïrriteerd en luisteren echt naar wat jij te zeggen hebt. Dat maakt goede luisteraars sympathieker en wijzer.
bekijk in browser


Noot: de e-mail kan niet goed leesbaar zijn door je instellingen in je mailprogramma. Klik op 'bekijk in browser' voor een volledige weergave.

Als een vriend(in) of relatie deze e-mail naar je heeft doorgestuurd en je wilt je eigen inspiratiemails, schrijf je dan hier in – het is vrij toegankelijk.

Er wordt zeer zorgvuldig met je gegevens omgegaan. Lees hier het Privacybeleid. Je kan je uitschrijven door onderaan de mail op 'afmelden' te klikken.

Een bijdrage leveren aan mensen om vrijer, rustiger, krachtiger te zijn, te helpen bij het vinden van betekenis om vervolgens diepe voldoening te ervaren in wat je doet, is een van de pijlers waar KoopenBakker op staat. Zo nu en dan ontvang je via deze mail informatie met als doel je te inspireren en je af en toe een nieuw perspectief te geven. Als je vorige edities hebt gemist of je wilt een oude inspiratiemail opzoeken dan kun je terecht in het archief

Hi ,

Waarom je (nog) beter zou willen luisteren
De voordelen van luisteren zijn groot. Je krijgt er betere en diepgaandere relaties door. Goede sprekers zijn vaak ook goede luisteraars. Tijdens het spreken passen ze hun verhaal op het publiek aan. Goede luisteraars zijn ook empathischer. Ze oordelen minder, zijn minder snel geïrriteerd en luisteren echt naar wat jij te zeggen hebt. Dat maakt goede luisteraars sympathieker en wijzer. 

Je luister niet!
Als het zo belangrijk is waarom zijn we er van nature dan zo slecht in? Want die conclusie trek je als je dit wonderlijk eenvoudig boekje leest over ons luistergedrag van Kate Murphy. Luisteren voorbij ons eigen verhaal, onze gedachtes en onze oordelen. Echt een aanrader. De filosoof en soefi-mysticus Rumi wist het natuurlijk al:

“Voorbij het idee over wat goed is en wat fout is,
is een prachtige tuin. En daar zal ik je ontmoeten.”

Ti auguro tanta ispirazione!

Profielfoto van Norbert Koopen
Hartelijke groet,
Norbert

JE LUISTERT NIET!
OVER WAAROM JE (NOG) BETER ZOU WILLEN LUISTEREN

Je luistert niet!

Welke ervaringen en gedachten liggen nu aan dit verhaal ten grondslag? En waarom kiezen ze juist deze weg? Ben ik werkelijk nieuwsgierig naar de ander? En wat gebeurt er tussen ons al ik die aandacht geef?

KLIK OP ONDERSTAANDE TAGS VOOR MEER INSPIRATIE

Meer inspiratie?

afscheidangstauthentiekavontuur    beweging – boekcoachingconflict    creativiteitdocumentairedood    expeditiefilmfilosofischgezondheid    krachtkwetsbaarheidleiderschap    liefdemaskermeditatie muziek    natuurpijnreizenschoonheidserie spiritueelstilteteamsveranderingverdrietverliesvideo – wandelenwoede 

VOLG KOOPENBAKKER OP INSTAGRAM

Outdoorhangmat


Views from a Grandtrunk


KoopenBakker Coaching & Training

KoopenBakker Coaching & Training
Thierensweg 23
1411 EW  NAARDEN
+31 (0)35 203 19 21
info@koopenbakker.nl

Misschien vind je het te veel of niet boeiend. Meld je dan hieronder af.

Afmelden