Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Nyt fra sekretariatet

Forsamlingsforbuddet hæves til 50 personer

Fra på mandag den 22. marts må vi forsamles 50 personer dette gælder udelukkende den udendørs idræt. Reglerne om afstand mm. er stadig gældende.

Læs mere her

DSkiFs repræsentatnskabsmøde 2021

Dato:              9. maj 2021
Klokken:         13.00 – 16.00
Sted:              Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Tidsplanen for DSkiF ordinære repræsentantskabsmøde 2021, er som følger:

Forslag som ønskes behandlet på repræsentantskabsmøde.

Skal indsendes seneste 1 måned før mødets afholdelse:                     9. april 2021

Navne på kandidater til de i dagsordens nævnt poster:

Skal være DSkiF i hænde senest 1 måned før mødets afholdelse:      9. april 2021

Dagsorden, det reviderede regnskab, indkomne forslag samt liste over opstillede personer til bestyrelsen formidles iht. DSkiF love 2 uger før mødets afholdelse:     25. april 2021

Forslag, navne på kandidater skal indsendes i henhold til ovenstående frister til sekretariatet via mail: kb@skiforbund.dk

DSkiF strategi 2022-2025

Den eksisterende strategiaftale mellem DIF & DSkiF udløber 31.12.2021. Vi er godt på vej med at opfylde alle de aftalte indsatser. Der skal indgås en ny strategiaftale for perioden 2022-2025. Arbejdet er godt i gang, og klubberne vil i løbet af april måned blive inviteret til dialogmøder omkring vores fællesstrategi, så der sikres bedst mulig platform for udviklingen at ski & snowsport i Danmark via skiklubberne.

SKI365

Skidanmark.dk - Danmarks virtuelle skifællesskab

Skidanmark.dk er Danmarks virtuelle skifællesskab - udviklet af skiløbere, til skiløbere! Vidensdeling og virtuelle udfordringer indenfor rulleski, langrend, alpint skiløb, freestyle, freeride og snowboard. Formålet med Ski Danmark er at forbinde skiløbere og skabe aktive fælleskaber på tværs af land og by samt at motiverer brugerne til at dyrke skiløb og skirelateret sportsgrene året rundt. 

Vi er nu allerede oppe på 200 medlemmer af fællesskabet. lige nu er der flest langrends og rulleski udfordringer, men der arbejdes ihærdigt på at lave udfordringer i de andre discipliner

Succesfuld Vasa weekend på rulleski i Aarhus

I weekenden 5.-7. marts 2021 arrangerede Aarhus Skiklub en virtuel version af det populære langrendsløb Vasaloppet. Det hele foregik på rulleski på en fastlagt rute i Norsminde syd for Aarhus. Deltagerne kunne selv vælge, hvornår i weekenden de gennemførte og alle tog tid på deres eget løb.

Vasa weekenden bestod af to løb: Vasan på 90 km og Halvvasan på 45 km. Begge løb lå som udfordringer inde på Ski Danmark – Danmarks helt nye online platform med virtuelle udfordringer inden for skisportens discipliner. Herinde kunne folk tilmelde sig løbene og efterfølgende uploade deres tid. Ski Danmark genererer automatisk en stilling, hvor alle deltagerne rangeres efter deres tid. Derudover modtog alle deltagere et printbart diplom med deres navn og tid samt et specialdesignet virtuelt trofæ, som vises på ens egen Ski Danmark profil. På den måde kunne Vasa weekend afholdes på en coronasikker måde og samtidig give deltagerne en følelse af, at deltage i noget sammen.

Både fredag, lørdag og søndag blev vasa-ruten kørt af friske rulleski-skiløbere og mange stod klar til start allerede fra morgenstunden. Der blev rullet sammen med afstand og nogle var mødt op for at heppe fra sidelinjen.

Tak til Aarhus Skiklub for initiativ og ruteplanlægning. I weekenden 19.-21. marts gentager de succesen i form af Birken weekend. Du kan allerede nu tilmelde dig løbene på skidanmark.dk. Til Birken weekend kan du løbe Birken (54 km), 2/3 Birken (36 km) og 1/3 Birken (18 km).

Foto: Aarhus Skiklubs Facebook

Nyt fra Sporten

DEN DANSKE VASA-TILMELDING UDSÆTTES

På grund af diverse Covid-19 restriktioner er det på nuværende tidspunkt stadig meget uklart, om det overhovedet vil være muligt at arrangere en fælles tur med transport og logi i 2022. For eksempel er det endnu ikke muligt at kunne booke logi for grupper i Sverige! Så her må vores tålmodighed endnu en gang blive sat en lille smule på prøve.

Indtil der kommer mere klarhed over mulighederne, så har vi valgt at udskyde åbningen af den danske tilmelding til Vasaløbet! I første omgang gælder udsættelsen til midten af august måned – altså umiddelbart efter sommerferien.

Læs mere her

Kursus og uddannelser

Den Danske Skiskole udbyder en masse uddannelser og kursus.

Se den fulde kursuskalender her 

I samarbejde med Den Danske Skiskole og skiklubberne udvikles der forskellige kursus og uddannelser.

Dry Slope Instruktør (DSI)

uddannelsen er etableret under samarbejde mellem Skiklubben Hareskov, Den Danske Skiskole og DSkiF. Vi afvikler et DSI1 og DSI2 pilotprojekt på Copenhill fra uge 12 af. I kan læse mere om pilotprojekterne på DSI1 og DSI2 her.

Langrend og rulleski instruktør uddannelse

er under etablering i et samarbejde mellem Københavns Skiklub, Den Danske Skiskole, Vasa fonden og DSkiF. Der vil således udbydes langrends og rulleski instruktør uddannelser i den kommende sæson.

Mere infor følger.

Porttræner uddannelse

Der er en porttræner uddannelse under etablering i samarbejde mellem AKD, Den Danske Skiskole og DSkiF. Uddannelsen bliver målrettet klubber, så de kan sikre uddannede alpine skitrænere samt DDS instruktører.

Mere info følger.

Klubture

På siden skirejser.skiforbund kan du se de klubture som skiklubberne har åbnet op for meldemmer af andre skiklubber under Danmarks Skiforbund.

Har din skiklub en klubtur man gerne vil åbne op for medlemmer af andre skiklubber, så send info til Lene Svanebjerg ls@skiforbund.dk så bliver det lagt på op.

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Sociale medier

Like os på Facebook og følg os på Instagram

Facebook Instagram

Klubmailen

Har du indlæg til Klubmailen bedes du sende det til klub@skiforbund.dk

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite