Sunsation in de Bieb als opmaat festival

Maak kennis met festival Sunsation in de bibliotheek

De organisatie van festival Sunsation organiseert zaterdag 11 april “Sunsation in de Bieb” in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Deze speciale bijeenkomst is bedoeld als opmaat voor het festival in het Observatorium Robert Morris bij de start van de zomer. Sunsation beleeft op 19 en 20 juni a.s. zijn 39e editie en is hiermee het oudste culturele festival van Flevoland en Lelystad. “Sunsation in de Bieb” begint zaterdag 11 april om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.festivalsunsation.com.

Sunsation in de Bieb

Het programma van “Sunsation in de Bieb” bestaat uit een interview met wethouder voor cultuur Peter Schot en een gesprek met de huidige stadsdichter Juul Baars en zijn voorganger Thomas Gerla. Gerla verzorgt met zijn combo Poëtrio ook de muzikale onderdelen. Verder draagt Floor Koedam voor, de winnaar van de Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd 2020 die FlevoMeer Bibliotheek traditiegetrouw organiseerde tijdens de Poëzieweek. Thom Ummels is presentator en voert de vraaggesprekken. Met “Sunsation in de Bieb” wil de organisatie achter poëziefestival Sunsation buiten het jaarlijkse event om meer zichtbaar zijn, aangezien poëzie erg leeft in Lelystad.

Speciale Sunsationgedichten

In het programma is ook beperkte ruimte gereserveerd voor een aantal gedichten die over het festival Sunsation gaan. Dichters met zo’n gedicht worden opgeroepen zich voor 5 april aan te melden bij de organisatie via info@festivalsunsation.nl.

Over poëziefestival Sunsation

“Het festival Sunsation is al vanaf 1982 een culturele traditie In Lelystad en Flevoland”, zegt oprichter en bestuursvoorzitter Thom Ummels. “Wij zijn als het ware vergroeid met onze stad en provincie. Om die reden willen we ons ook vaker laten zien gedurende het jaar en de band met belangstellenden, instellingen en organisaties aanhalen. Zeker nu we in 2021 het bijzondere jubileum 40 jaar Sunsation vieren. Het is bovendien ook een mooie uiting van onze samenwerking met de FlevoMeer Bibliotheek”. Het festival vindt plaats op 19 en 20 juni.

Unsubscribe