Het laatste nieuws van Mr. - 9 oktober 2018

VERZEKERAARS MERKEN WEINIG VAN INGREPEN IN RECHTSBIJSTAND

Rechtsbijstandsverzekeraars staan niet te trappelen om in het gat te springen dat een forse versobering van de gesubsidieerde rechtsbijstand zou opleveren. Die indruk wekken de woordvoerders en directies van rechtsbijstandsverzekeraars die Mr. de afgelopen week heeft gesproken. Ook eerdere ingrepen in de sociale rechtshulp zouden niet hebben geleid tot het afsluiten van meer rechtsbijstandsverzekeringen.

Lees meer

NEDERLAND GEEFT VEEL UIT AAN RECHTSBIJSTAND

Nederland staat van alle Europese landen op een tweede plek als het gaat om uitgaven voor rechtsbijstand van overheidswege. Gemiddeld geeft de overheid 1.270 euro per zaak uit. Alleen het Verenigd Koninkrijk scoort hoger. Dat blijkt uit een rapport dat de Raad van Europa heeft uitgebracht.

Lees meer

VANESSA LIEM OVER INTERN ONDERZOEK

Mr. van de week is Vanessa Liem. Zij is op 1 oktober begonnen als counsel bij het team Sanctierecht & Interne Onderzoeken bij Van Doorne. Zij zal de onderzoekspraktijk verder uitbouwen en zich ook richten op toezicht, handhaving en compliance. Liem (1979) werkte eerder als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, als legal counsel bij Heineken International en als adviseur bij het Institute for Financial Crime (IFFC).

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS VAN PO-ONLINE

Ingezonden Mededeling
Probeer PO-Online nu gratis uit door een keuze te maken uit één van onze 5 proefcursussen. Zo kunt u met een abonnement onbeperkt PO-punten halen en nascholen wanneer het u uitkomt. Probeer bijvoorbeeld eens de cursus ‘Concurrentiebeding: onding of zegen?’ van mr. M.W. Koole of de cursus ‘De strafzaak: zo bepaalt u een goede strategie’ van mr. G. Spong.

Meer informatie

MINISTER DEKKER GAAT TBS-WEIGERAARS AANPAKKEN

Minister Dekker (Rechtsbescherming) wil ‘tbs-weigeraars’ harder aanpakken. Dat zijn verdachten die weigeren mee te werken aan het onderzoek naar een eventuele psychische stoornis. Zij krijgen dan geen tbs opgelegd waar dat mogelijk wel van belang is.

Lees meer

ALLEN & OVERY: FEEDBACK AAN ADVOCATEN VIA APP

Advocaten van de Amsterdamse vestiging van Allen & Overy krijgen voortaan feedback over hun werk via een app. De jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn daarmee vervallen.

Lees meer

ROBOTRECHTVERENIGING VAN START MET ZAAK SEKSROBOT

Met een fictief kort geding over een seksrobot de nieuwe Nederlandse Vereniging voor Artificial Intelligence Recht (NVAIR) op donderdag 4 oktober haar oprichting gevierd.

Lees meer

UW CLIËNT VOLDOET NIET AAN DE AFSPRAKEN MET KAPITAALVERSCHAFFERS: WAT NU?

Ingezonden Mededeling
In de cursus 'Financiële herstructurering' wordt de sluier van financiële herstructureringen opgelicht. U verkrijgt inzicht in de opbouw van de kapitaalstructuur van een onderneming, weet de belangrijkste voorwaarden van de financieringslagen en kunt de financiële prognoses koppelen aan de leningsvoorwaarden.

Meer informatie en aanmelden

IVOREN TOGA HEEFT GLANS VERLOREN

De Ivoren Toga stopt ermee. Het platform voor strafrechtbloggers houdt het voor gezien omdat, in de woorden van medeoprichter Rinus Otte, “zeven het getal van de volmaaktheid is.”

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Afgelopen vrijdag verscheen het nieuwe nummer van Mr., met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

4-WEEKSE DROOMREIS NAAR NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Geniet van het goede leven tijdens een rustige reis door Nieuw-Zeeland. Van verblijf in kleinschalige accommodaties tot culinaire dagen, bijzonder dierenleven en de mooiste golfbanen ter wereld.

Bekijk deze TravelEssence rondreis

BLOCKCHAIN, SMART CONTRACTS EN JURISTEN

Van onze kennispartner OSR
Blockchain, cryptocurrency’s en smart contracts: nieuwe fenomenen op het gebied van technologie die de rol van betrokkenen veranderen. Ook die van juridische professionals, zoals advocaten, notarissen, bedrijfs- en overheidsjuristen.

Lees meer

ECHTPAAR KNOOPS WINT HENRI KHO AWARD

Strafrechtadvocaten Geert-Jan en Carry Knoops hebben dit jaar de Henri Kho Award gewonnen. Deze prijs is ingesteld door Stichting Juradi om een persoon of organisatie te complimenteren met zijn of haar bijzondere inzet op het terrein van rechtshulp in Nederland.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Lector Recht en Veiligheid

Lector Recht en Veiligheid0,6 fte Wie: een inspirerende verbinder met passie en kunde voor onderzoek en onderwijsWat: kennis (laten) ontwikkelen binnen het lectoraatsthema via praktijkgericht onderzoekWaar: ’s-Hertogenbosch en TilburgWanneer: zo snel mogelijk Uitdagend werk U werkt voor een vernieuwd lectoraat van het Expertisecentrum Veiligheid (EV). Uw primaire taak is om binnen het thema kennis te […] Het bericht Lector Recht en Veiligheid verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Handhavingsjurist omgevingsrecht

Ben jij een ervaren handhavingsjurist en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wil jij je verder ontwikkelen binnen onze professionele Omgevingsdienst? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken een: Handhavingsjurist omgevingsrecht 32 - 36 uur per week Het bericht Handhavingsjurist omgevingsrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Bedrijfsjurist

Ben jij de communicatief vaardige bedrijfsjurist met sterke persoonlijkheid, die PWN zoekt? Het bericht Bedrijfsjurist verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Seks: de feiten

Rechtspraak wel en advocatuur geen extra geld

No Deal? Mediator’s Proposal als reddingsboei!

He said, she said

Politici houden niet van het recht

Luizenmoeder met disclaimer – juridische aansprakelijkheid en onrechtmatige daad in de kleuterklas

De Rotterdamse regelrechter

SNELRECHT

Interessante arresten over de verhuurderheffing

Voordeelstoerekening mogelijk met een boete, betaald door een derde

Tegenstrijdig belang: een kwestie van redelijkheid en billijkheid

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.