RitimBlog Koşu Postası #38
Merhaba

Hem kış hem de noel ve yılbaşı dönemleri nedeniyle koşu dünyasında pek yaprak kıpırdamıyor. Bu haftayı sadece yeni yılınızı kutlayan bir eposta ile geçiştirmemek için kısa da olsa iki paylaşım eklemek istedim. Umarım hızla havalar ısınır ve hem profesyoneller hem de biz amatörler yeniden bol bol koşmaya başlarız ve haberler yoğunlaşır. 2019 herkesin hedeflerini gerçekleştirebildiği bir yıl olsun. İyi yıllar. 

Postanın önceki sayılarını kaçırdıysanız posta arşivine göz atabilirsiniz. Bu yayının hoşuna gideceğini düşündüğünüz arkadaşlarınız varsa en alttaki bağlantıları kullanarak ya da bu epostayı yönlendirerek onları da postadan haberdar edebilirsiniz. Posta ile ilgili olarak bana posta@ritimblog.com adresinden ulaşabilirsiniz.

27 Aralık 2018

Abu Dhabi Maratonu Parkuru Kısa Mıydı?

7 Aralık 2018 tarihinde Abu Dhabi'de koşulan maratonu Kenyalı Marius Kipserem 2:04:04 ile kazandı. Bu onun 16. maratonuydu ve yarış öncesi kişisel en iyi derecesi 2:06:11 idi. Bu bilgiler çok şaşırtıcı olmadığından bir maratonun parkurundan şüphelenmek için yeterli değil. Ancak yarışı ilk bitirenlerin özellikle de Kipserem'in 5 km zamanlarına bakınca hemen bir gariplik görülüyor. 7 tanesi 14:38-14:59 arasında olan bu zamanlardan 8.si göze batıyor. 30-35. km'ler arası 5 km geçişi 13:55 olarak gerçekleşmiş. 13:55'lik 5 km 1 saat 57 dakika civarındaki maraton temposuna denk geliyor. Sadece erkeklerde değil, kadınlarda da o bölümün süresi diğerlerinden çok az. Parkur dümdüz ve hava rüzgarsız olunca konunun meraklıları işin peşine düşmüş. Birçok ilgili Google Maps, Google Earth, Strava GPS verileri ve video kayıtları gibi kaynaklardan faydalanarak 33-34. km'ler arasının 1000 değil 878 metre olduğunu tespit etmiş. Bu da o tempoda koşanlar için yaklaşık 25-30 sn civarına denk geliyor ki eklendiğinde 5 km süresi anlam kazanıyor. Uğraşanlar yetkililere ellerindeki tüm bilgileri aktarmışlar. Şimdi top onlarda.

Spartathlon Otomatik Katılım Koşulları

Spartathlon gibi çok uzun ve zorlu bir ultramaratona bile katılım hızla artıyor. Bu artışla başa çıkmanın yolu birçok yarışta olduğu gibi Spartathlon'da da çekiliş yapmak. Çekilişe katılabilmek için bazı gereklilikler var. Organizasyon bu gerekliliklerle çekilişe katılımı belirli bir seviyede tutmaya çalışıyor. Bir de bu gereklilikleri %20 daha iyi gerçekleştirebilenlere çekilişsiz katılım hakkı sunuluyor. Son dönemde otomatik katılım sayısı artmış olacak ki organizasyon 2020'den itibaren bu değerin %25'e çıkacağını duyurdu. 2019 katılımı bu değişiklikten etkilenmeyecek. Çekiliş ve dolayısıyla otomatik katılım şartlarını şurada 2. bölümde görebilirsiniz. 

Şimdilik bu kadar. Öneri ve görüşlerinizi lütfen paylaşın. İlgileneceğini düşündüğünüz kişileri aşağıdaki bağlantıları kullanarak bu postadan haberdar ederseniz sevinirim. 

Bir sonraki postada görüşmek dileğiyle.

Bu postayı aldınız çünkü Ritim Koşu Postası abonesisiniz. Artık bu yayınları almak istemiyorsanız en alttaki "Listeden Çık" bağlantısını kullanabilirsiniz

 

Koşu Postasına Üye Ol
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Epostayı Yönlendir
RitimBlog

Bu eposta Mert Derman tarafından periyodik olarak hazırlanıp üyelere gönderilmektedir. 

MailerLite