Dronten, 15 maart 2021

WijLand Festival verplaatst naar december 2021

Onzekere situatie rondom het Corona virus noopt organisatie tot verplaatsing


De 5e editie van het WijLand Festival wordt gehouden in het weekend van 17 december. In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft Stichting XL Festival besloten de aankomende editie eenmalig te verplaatsen naar de winter. De originele datum begin juli blijkt niet haalbaar ivm de noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden icm de onzekerheid rondom het corona virus. Door het verplaatsen naar het einde van het jaar is er meer ruimte ontstaan om in te springen op de ontwikkelingen. 

 

Tijdsdruk

Producent John Hagel: “Normaliter beginnen we in september al met de voorbereidingen voor het festival, door de aanhoudende onzekerheid omtrent de mogelijkheden en voorwaarden om een festival te organiseren in de zomer, komen we onder tijdsdruk. En alhoewel de signalen gunstig lijken kunnen we niet afwachten tot het laatste moment met het nemen van dit besluit. We vinden het erg jammer dat we wederom in de zomer geen WijLand Festival neer kunnen zetten, maar door het verplaatsen verschaffen we onszelf de broodnodige tijd en ruimte om in december een fantastisch festival neer te zetten.”

 

Voordelen

Voordelen zijn er ook weet Hagel: “we zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die de winterperiode ons biedt om een sfeervol festival in de dagen voor kerst neer te zetten, een periode waarin vrijwel geen festivals worden georganiseerd, we hebben er alle vertrouwen in dat de 5e editie van het festival een succes gaat worden.” De organisatie benadrukt dat het verplaatsen eenmalig is, “we gaan er vanuit dat de situatie in de zomer van 2022 weer redelijk normaal is en dat we de 6e editie van het WijLand Festival weer vertrouwd in de zomer kunnen organiseren.”

 

Meer informatie en tickets

Meer informatie over het WijLand Festival is te vinden via www.wijland.org, vanaf medio april is hier ook het programma te vinden en kunnen er dagkaarten worden gekocht. “We stappen vanaf deze editie over op het reserveren van dagtickets voor toegang tot het festival”, zegt Hagel. “Dit is noodzakelijk om een inschatting te maken van het aantal bezoekers, zodat we hierop de logistiek, looproutes en veiligheidsmaatregelen kunnen inpassen, we verwachten namelijk dat in december de situatie veel beter is in Nederland, maar dat er toch nog steeds maatregelen ten aanzien van het Corona virus noodzakelijk zijn”. 


/////////////////////////////////////////

NOOT VOOR DE REDACTIE /// NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bert Talens 

www.wijland.org 

06-14453795

info@wijlandfestival.nl

/////////////////////////////////////////

 

Foto: (c) WijLand Festival

Right click om op te slaan in groot formaat

 

Fotobijschrift:

Het WijLand Festival in de zomer van 2019 - (c) WijLand Festival


St. XL Festival
Dit bericht is verzonden naar | Afmelden | Stuur deze e-mail door naar een vriend