Het laatste nieuws van Mr. - 26 maart 2019

GESCHROKKEN VAN TOESTAND(EN) RECHTSPRAAK, VEEG UIT DE PAN VOOR VISITATIECOMMISSIE

Dat rechters standaard overwerken wist Philip Langbroek wel. En ook dat er een enorme kloof is tussen de besturen en de werkvloer. Dat er te weinig tijd is voor zelfreflectie, en innovatie? Ook bekend. Maar dat de malaise bij de Rechtspraak zo diep zit als nu is blootgelegd door de Commissie Visitatie Gerechten 2018, daar is de hoogleraar toch wel erg van geschrokken. “Je moet in een situatie als deze zes dingen tegelijk doen. Maar dat kan niet, en dat vind ik dramatisch.”

Lees meer

ENTREETOETS ADVOCATEN WERKT ALS RODE LAP OP EEN STIER

Het plan voor een ingangstoets voor beginnende advocaten blijft een hardnekkige splijtzwam in de advocatuur. Grote kantoren zijn voorstander van zo’n toegangstoets of entreetoets, maar binnen het College van Afgevaardigden (CvA) is fel verzet tegen zo’n test. Dat bleek tijdens de vergadering van het CvA op 25 maart.

Lees meer

KATELIJNE VAN BARNEVELD OVER SPANNINGEN TUSSEN ERFGENAMEN

Mr. van de week is Katelijne van Barneveld-Peters, erfrechtadvocaat bij Van Barneveld Advocaten in Oosterbeek en voorzitter van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN). De VEAN organiseerde 22 maart voor het eerst de Dag van het Erfrecht.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen − aan de hand van alle fasen in het strafproces, van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting − welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

WETSVOORSTEL MASSASCHADE AANGENOMEN

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Afwikkeling massaschade in collectieve actie. Dat betekent dat rechters in de toekomst collectief schadevergoedingen mogen toewijzen in grote, gezamenlijke rechtszaken.

Lees meer

ADVOCATEN TEN ONRECHTE IN RECHTSGEBIEDENREGISTER

Het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) heeft een valse start gemaakt. Een onbekend aantal advocaten heeft zich laten registreren zonder daarvoor de benodigde opleidingspunten te hebben gehaald.

Lees meer

E-MAIL IS NIET ALTIJD VEILIG GENOEG, GEBRUIK DAAROM SAFEDOCS!

Ingezonden Mededeling
Als u vaak bestanden – en of dat nou documenten zijn, foto’s of noem maar op – met een vertrouwelijk karakter moet versturen, dan is e-mail vaak niet de beste oplossing.
Via www.Safedocs.eu is het wel volkomen veilig én uw zending komt gegarandeerd alleen bij de ontvanger terecht, er kijken dus geen vreemde ogen mee.

Overtuig uzelf en probeer Safedocs 3 keer gratis uit.

Klik op www.safedocs.eu/action

KORTE CIVIELE PROCEDURE BIJ RECHTBANK AMSTERDAM

In juni van dit jaar start het team Handel van de rechtbank Amsterdam met een nieuwe procedure. Deze verkorte procedure is een tussenvorm tussen het kort geding en de traditionele bodemprocedure.

Lees meer

CORPORATE GOVERNANCE: IN HET HART VAN DE MAATSCHAPPELIJKE DISCUSSIE

Ondernemingen hebben met steeds meer belangen te maken. Bestuur en toezicht zijn onderwerp van maatschappelijke discussie, waarbij social media voor snelle oordelen zorgen. De taak van bestuurders en toezichthouders wordt zwaarder en aansprakelijkheid ligt op de loer. Corporate governance is de dagelijkse praktijk van de advocaten Harm-Jan de Kluiver (De Brauw Blackstone Westbroek) en Dewi Krop (Bergh Stoop & Sanders). Ze vertellen erover in de rubriek Senior/junior in het nieuwe nummer van Mr., dat 22 maart is verschenen.

Lees meer

DAG VAN DE PRIVACY OFFICER 2019

Ingezonden Mededeling
Bezoek op 6 & 7 juni 2019 het 2-daagse congres Dag van de Privacy Officer. Het jaarlijkse platform rond de inrichting uitvoering en ontwikkeling van de DPO/FG-functie. 
U gaat naar huis met actualiteiten, insights en praktische tips van voorlopers en ervaren DPO/FG’s van o.a.: Uber, Lidl, UWV, KvK, KPN, Aegon, RadboudUmc, Volksbank en Gemeente Almere.

Bekijk het programma

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

ALTIJD SCHERP-ABONNEMENT: 12 MAANDEN ONBEPERKT CURSUSSEN EN WEBINARS VOLGEN

Van onze kennispartner CPO
Met het Altijd scherp-abonnement van het CPO kunt u voor slechts € 1.395,- per jaar onbeperkt cursussen en webinars volgen. Zo bent u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en loopt u voorop in uw vakgebied.

Lees meer

ELINE VIERSEN (LOYENS & LOEFF) OVER THE BIG APPLE

Overstap van de week is Eline Viersen. Viersen is per 1 februari overgestapt als kandidaat-notaris van De Brauw Blackstone Westbroek naar de Corporate/M&A praktijkgroep van Loyens & Loeff. Ze is gespecialiseerd in corporate governance, herstructureringen, beursgangen, fusies en overnames en joint ventures.

Lees meer

ZDF NEEMT NEDERLANDS CONTENTBEDRIJF OVER

Michiel van Schooten (Lexence) adviseerde de verkopende aandeelhouders van Off The Fence bij de verkoop aan ZDF Enterprises, onderdeel van de Duitse zender ZDF. Off The Fence is een Nederlands  non-fictie contentbedrijf met een grote eigen catalogus televisie en digitale content.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Compliance officer (ervaring met compliance in accountancy, 3 of 4 dagen per week in Alkmaar)

Je bent inmiddels flink ervaren in het toezien van wet- en regelgeving bij een financiële dienstverlener maar je wilt meer. Het bericht Compliance officer (ervaring met compliance in accountancy, 3 of 4 dagen per week in Alkmaar) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-medewerker Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-medewerker Gezondheidsrecht, standplaats Eindhoven. De Business Unit Gezondheidsrecht Binnen ons kantoor werken we in Business Units (BU’s), ingedeeld per rechtsgebied. De advocaten in de BU Gezondheidsrecht adviseren en procederen. Zij hebben ruime ervaring op deze terreinen voor verschillende zorginstellingen, (algemene) ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen en instellingen op het gebied […] Het bericht ...

Aankomend Letselschadebehandelaar

Als aankomende letselschadebehandelaar bij Nh1816 Verzekeringen word je intern opgeleid tot letselschadebehandelaar. Je gaat, onder begeleiding, meteen in de praktijk aan de slag. Na het opleidingstraject handel je zelfstandig de complete procedure van letselschadeclaims af. Het bericht Aankomend Letselschadebehandelaar verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Help, de rechter bemiddelt!?

SNELRECHT

Aangiftetijd voor cryptobeleggers

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.