Nieuwsbrief november met o.a.: voorstel nieuwe bestuursleden, winterstalling en winterklaar maken, gezocht nieuwe leden, scheepvaartbericht Rijkswaterstaat view_in_browser
NIEUWSBRIEF NOVEMBER

Beste leden,

Hierbij de najaarsnieuwsbrief, helaas is voor de meesten het vaarseizoen voorbij. Het is een heel bewogen jaar geweest, de pandemie covid-19 heeft voor velen op verschillende manieren invloed gehad. Wij als haven hebben ons best gedaan, om de maatregelen zo goed mogelijk toe te passen.

Hierdoor is helaas Waypoint eerder gesloten dan gepland en hebben we het seizoen niet gezamenlijk kunnen afsluiten met de traditionele puntjesavond.

In het bestuur hebben een aantal veranderingen plaats gevonden, Bart Gravendeel heeft als voorzitter zijn rol overgedragen aan Dennis Budding en penningmeester Tom den Boer heeft de financiële taken aan Han van Beek gegeven. Voor Dennis (activiteiten) is Coby van Haasteren in de plaats gekomen en we hebben helaas afscheid genomen van Ronald Jansen als bestuurslid jeugd en voor hem is Peter Bergmans gekomen. Wij stellen ze graag voor in deze en komende nieuwsbrieven (als aspirant lid voor de communicatie is dit de eerste nieuwsbrief gemaakt door Fay Verplancke, zij zal in het voorjaar voorgedragen worden)

Velen van u hebben voortijdig hun boot winterklaar moeten maken, i.v.m. de beperkingen in het reizen van en naar Den Osse. De meeste zijn klaar, hieronder geven we extra tips!

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden (zie onze oproep) en is er ook vraag naar een kascommissie, wie komt ons team versterken?

Heel veel leesplezier, namens het bestuur

Dennis, Gerard, Nina, Peter, Han, Coby, Tony (en Fay)

Hierbij stellen wij voor: Dennis Budding als voorzitter en Han van Beek als penningmeester

Dennis Budding: voorzitter

“Jong geleerd oud gedaan”

De meeste mensen zullen mij wel kennen van de winteretentjes of het jeugdzeilen.

Wij (Jenny en ik) zijn vanaf 2013 lid van deze schitterde vereniging, ik heb toen al snel het stokje overgenomen van Hans en Manja Korving om de winteretentjes te organiseren. Daarna heb ik met veel plezier meegeholpen met het jeugdzeilen en ben ik toegetreden tot het bestuur, waar ik de activiteiten heb mogen begeleiden.

Nu sta ik voor een nieuwe uitdaging om in deze periode het voorzitterschap over te nemen van Bart Gravendeel. Ik wil Bart, Tom den Boer en Ronald Jansen namens het bestuur en de leden hartelijk bedanken voor hun inzet voor onze bloeiende vereniging.

En wie is Dennis Budding? Ik ben een trotste vader van drie mooie en lieve kinderen en een hele trotse opa van drie kleinkinderen. Ik hoop zeker dat mijn kleine kinderen het zeilen ook gaan omarmen zoals ik dat heb gedaan op jonge leeftijd.

Verder ben ik commercieel manager bij Bruil beton & mix, daar ben ik verantwoordelijk voor de droge mortel, misschien kent u ze wel, die grote groene silo’s op de bouw of langs de weg.

Dit is voor mij het eerste voorzitterschap en ik zal dus nog een hoop moeten leren; mijn ambities zijn om het verenigingsleven in stand te houden en onze jeugd te enthousiasmeren om ook iets te willen bijdragen aan de vereniging, en om onze schitterende haven verder te verduurzamen.

Mochten jullie vragen hebben, hoor ik het graag.

Han van Beek: Penningmeester

Alhoewel ik al vele jaren met mijn vrouw in Tilburg woon, voel ik mij ook in Den Osse thuis. Sinds 1991 zeil ik op de Grevelingen. Ik ben mede-oprichter van Catclub Den Osse geweest en heb als penningmeester in het bestuur gezeten tot alle schulden waren afgelost.

Het catamaran zeilen heb ik in 2008 ingeruild voor een mede-eigenaarschap (met mijn zoon) van een Spirit 28 vanuit Den Osse. Sinds 2008 doen wij ook samen mee aan de Grevelingencup.

Inmiddels heb ik een Fox 22 als eigen bootproject (Aeolus, steiger F7) en daarnaast tegenwoordig weer tijd voor een bestuursfunctie in de vereniging.

Onze vereniging is financieel gezond. Mijn doelstelling is om dat op lange termijn zo te houden, zodat we volop kunnen genieten van onze vrije tijd in onze mooie en gezellige haven.

WINTERSTALLING

De havenmeesters hebben reeds een mail gestuurd, met de boodschap uw boot goed klaar te maken voor de winter.

Hieronder zetten wij graag nog even alles op een rij: 

Voor de winterstalling op de kade worden de havenmeesters met het volgende geconfronteerd:

- Losgewaaide bouwzeiltjes (bouwzeilen zijn sowieso niet toegestaan over het dek van de boot, klapperen los en kunnen kapotscheuren);
- Dektenten die op zich wel van goede kwaliteit zijn, maar met lijnen die doorslijten: kom deze regelmatig controleren;
- Er zijn altijd nog leden die hun rolfok aangeslagen houden, graag weghalen en opbergen in de boot (voorkomt automatisch uitrollen en slijtage);
- Losgeraakte gieken: verwijder de giek of zet deze extra vast. Het schip dat ernaast op de kant staat kan hierdoor schade oplopen;
- Verwijder de stootwillen, deze kunnen niet alleen loswaaien maar maken ook krassen op de zijkant van uw boot!
- Vergeet niet de gaskraan dicht te doen!

WINTERSTALLING: Wilt u uw schip deze winter toch nog op de wal stallen?

Er zijn nog plaatsen vrij in de winterstalling: voor info graag even een mail naar het havenkantoor: havenkantoor@wsvdenosse.nl

WINTERKLAAR MAKEN

Blijft de boot te water, hierbij de volgende tips:
-*Landvasten controleren en zo nodig vervangen (eventueel legt u extralandvasten op een voor de havenmeesters zichtbare en bereikbare plaats in de kuip);
- controleer de stootwillen hang deze goed op ter bescherming van de zijkant;
- Haal de rolfok weg (bij storm kan deze uitrollen en kapot slaan/hoezen die los zitten gaan klapperen);
- Haal grootzeil en zeilhuik weg (let op: zet de giek goed vast);
- Geen afdekzeilen of bouwzeilen over de giek, deze waaien altijd kapot;
- Geen wintertenten over de reling van de boot, deze zorgen voor schade aan scepters en potdeksels;
- Klapperende vallen: zet de vallen van de mast af;
- Zorg dat er niets meer op het dek ligt, zoals bijboten en supboards;
-*Zorg ervoor dat het schip met preekstoel c.q. anker niet over de steiger heen steekt;
- Stroom blijft in de winter net als in de zomer op de steiger staan, dus knopje indrukken = 24 uur stroom;
- Kachels zijn niet toegestaan als men niet aan boord is (brandgevaar);
- Water blijft op de steigers tot het daadwerkelijk gaat vriezen, dan worden de leidingen afgetapt en afgesloten;
- De boot bereidt men het best op de winter voor door al het water uit de boot te halen, de afsluiters leeg te blazen en met een beetje antivries te vullen;
-Dat geldt ook voor de motor, bij directe koeling al het water aftappen en ook hier antivries toevoegen;
- Vergeet ook niet de gaskraan af te sluiten;
- Verder een paar goede vochtvreters en ventileren. Regelmatig bij de boot gaan kijken en dan gelijk even een kacheltje aanzetten om vocht te verdrijven is ook een goed idee;
- Heeft u een boot op het jollenveld, let op: dekzeilen kunnen vollopen met water of kapotwaaien, indien mogelijk ruim deze voor de winter op!

Het havenkantoor is gewoon de hele winter geopend en de havenmeesters zijn bereikbaar voor alle vragen.

Als het stormt maken de havenmeesters altijd een rondje langs de schepen om te zien of er geen stootwillen tussenuit gegaan zijn en of er geen landvasten gebroken zijn, vandaar het advies voor de extra landvast.


Controleer de boot in de winter regelmatig!!! De havenmeester probeert schade aan uw boot te voorkomen, maar u kunt geen wonderen van ze verwachten. De boot is en blijft uw verantwoording!!!

*Ter verduidelijking hieronder de uitleg: Vastmaken van schepen

Bij een rondgang door de haven blijkt dat veel schepen niet goed zijn vastgemaakt waardoor, vooral bij veel wind, schade aan schip en steiger kan ontstaan.

Hieronder volgt een korte instructie hoe uw schip af te meren. Gebruik daarbij goede lijnen van voldoende dikte en vervang deze regelmatig, dit komt de veiligheid en de uitstraling van de haven ten goede!

Liever geen op maat gesplitste lijnen, maar lijnen met een “los” einde dat zo nodig doorgezet kan worden.

Let er bij het afmeren ook op dat uw schip niet met preekstoel en/of anker over de steiger heen steekt.

In onze haven zijn 3 soorten boxen:
1. Box met vingerpier zonder achter palen
2. Box met vingerpier met achter palen
3. Box met alleen achter palenDE VOLGENDE BESTUURSFUNCTIES ZIJN VANAF VOORJAAR 2021 VACANT:


 • HAVENCOMMISARIS (opvolging Gerard van Leeuwen)
  werkzaamheden: beheert haven en faciliteiten, plant nieuwbouw onderhoud (contact met onderaannemers), ziet toe op uitvoering, stuurt personeel aan, beheert ligplaats planning, beheert beveiliging faciliteiten
 • DUITSE LEDEN (opvolging Nina Jörgens) 
  werkzaamheden: vertegenwoordigt de Duitse leden, communiceert naar de Duitse leden, verzorgt vertalingen van correspondentie en nieuwsbrieven, vertaalt tijdens de ALV
 • KASCOMMISSIE (3 leden) 
  werkzaamheden: de kascommisie onderzoekt en controleert doelmatige inzet van de middelen, alles in de ruimste zin van het woord. De kascommissie brengt in de vergadering waarin de jaarrekening wordt behandeld aan de algemene vergadering mondeling verslag van haar bevindingen uit.
  De kascommissie komt daartoe tenminste eenmaal per jaar bijeen. 
 • VRIJWILLIGERS 
  werkzaamheden: o.a. helpen bij Waypoint, jeugdactiviteiten, evenementen

Wil jij ons team als vrijwilliger komen versterken mail ons op:

clubleven@wsvdenosse.nl

Scheepvaartbericht Rijkswaterstaat:

ivm inspectiewerkzaamheden, geldt het volgende: Stremming Grevelingensluis
- maandag 16 november 2020 t/m vrijdag 20 november 2020, dagelijks 07:00 tot 17:00 uur
- maandag 23 november 2020 07:00 tot 17:00 uur

WSV Den Osse

Jachthaven Den Osse 1, 4318NA, Brouwershaven
Netherlands

facebook

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website.

Afmelden
MailerLite