Warme dagen in aantocht bekijk de nieuwsbrief in de browser
Warme dagen in aantocht

Beste ,

De zomer is begonnen, alles staat in bloei en de vakantieperiode komt eraan. Ook met het mooie weer lijkt het wel goed te zitten.

GroeneBuurten kijkt alweer verder in de toekomst. We gaven onze mening over de Groenvisie van de Gemeente tot 2050 (je vindt hem hier). Ook jij kunt dat vandaag nog doen. Daarnaast willen we bewoners gaan helpen hun tuinen te onttegelen. Lees hier meer over in deze nieuwsbrief.

Goede julimaand toegewenst!

Simone, Luella en David

Nieuws
Foto: gemeente Amsterdam
Stem vandaag nog voor Tegels eruit, groen erin

Wil je gratis de tegels uit je tuin laten verwijderen zodat er ruimte komt voor meer groen? Of willen je buren dat graag? Geef ons project 'Tegels eruit, groen erin!' dan VANDAAG NOG een like. Het is namelijk de laatste dag om te stemmen op dit Buurtbudget Zuid plan!

Vlindertellingen Vondelpark

Sinds een maand tellen GroeneBuurten-vrijwilligers wekelijks welke soorten en hoeveel vlinders ze zien. Dit doen zij op de Koeienweide en in de Slurf, twee locaties waar ook werkochtenden plaatsvinden. De tellingen worden doorgegeven aan de Vlinderstichting. Zo krijgen we inzicht in hoe het is gesteld met de vlinders in het Vondelpark en Nederland.

Eerste nominaties geveltuinverkiezing

Met de combinatie van zon en regen de afgelopen weken, schieten de bloemen letterlijk soms in een dag uit hun knoppen. Bijen vliegen tevreden om al dat lekkers heen en geveltuintjes zijn op hun mooist! Je kunt nog steeds nominaties insturen van je eigen geveltuin maar die van de buren mag ook.

Jaagpadperk bloeit op

Wandelaars langs het Jaagpad hebben het al gezien: sinds maart is er veel veranderd in het Jaagpadperk. Het perkje bevat inmiddels een vijver, insectenhotel, stenen muurtje, fruitbomen, fruitstruiken en vooral heel veel verschillende plantjes. Ook hebben vele dieren de groenoase al ontdekt.

Bewoners aan het woord

Heel blij is Albert van Woerden met de waterpomp voor de wilde plantentuin aan de Gaasterstraat. Samen met twee andere buurtbewoners heeft hij hier al jaren een stukje groen geadopteerd waar zij wilde planten houden. Met aanspraak op het buurtbudget hebben ze nu in korte tijd een waterpomp geregeld.

Aanvragen van het buurtbudget kan nog steeds. Lees hier verder

Agenda
26 juni
Straatbijeenkomst Zuidas

Morgen komen wij van 19.00 uur tot 21.00 uur met onze bakfiets met parasol in de Rosy Wertheimstraat. Heb je een idee of een vraag over het vergroenen van de buurt? Koffie, thee en ijsjes staan klaar!

1, 8, 9, 22, 23 juli
Werkochtenden Vondelpark

In juli is er veel te doen in het groen op de Koeienweide en in de Slurf. En daar kunnen we hulp bij gebruiken. Help mee met maaisel opruimen, onkruid wieden, afval ruimen en we maken een bijenhotel af.

12 en 26 juli
Stiltewandeling

Vanaf juli kunnen stilteliefhebbers weer om de week op zondagochtend meedoen met een stiltewandeling. Opgeven verplicht.

24 juli
Workshop eten uit de natuur

Een nieuwe kans om mee te doen met een workshop Eten uit de natuur met Wies Teepe op een landje langs de Amstel. 

Wist je dat

Snoeien in dit jaargetijde helemaal niet aan te raden is? Lees hier waarom niet.

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens onze spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden