Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 9/2018

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Henkilökohtaista palveluohjausta maahanmuuttajille jo kymmenen vuoden ajan
  • Koulusovittelu ja musiikkiopisto järjestömessuilla
  • Yökorista talviaikaan
  • Hiihtolomaleiri lapsille 20.-22.2.2019
  • Kiipeilykerho 8-14 -vuotiaille Boldertehtaassa
  • Kristika pelaa - viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa 9.12.

Henkilökohtaista palveluohjausta maahanmuuttajille jo kymmenen vuoden ajan

Itsenäisten valintojen tekeminen on yllättävän haastavaa aikuisena Suomeen muuttaneelle vieraskieliselle ihmiselle. Kaksi kokoaikaista työntekijää tarjoaa maahanmuuttaja-aikuisille yksilöllistä ohjausta silloin, kun asiakkaiden omat voimavarat tai tiedot eivät riitä elämän kriisitilanteissa tai muutoksissa. Turun NMKY:n Maahanmuuttajapalvelut tukee kaikkia asiakkaitaan ohjaamalla heitä toimimaan yhteiskunnassa, tuomalla esille vaihtoehtoisia toimintatapoja ja -malleja sekä kuuntelemalla huolia. Asiakkaat menevät eteenpäin elämässään ja kokevat elämänlaatunsa ja myös suomen kielen parantuvan.

Turun NMKY:n maahanmuuttajapalveluiden toiminta on tänä syksynä jatkunut yhtäjaksoisesti kymmenen vuoden ajan. Toiminta käynnistyi vuonna 2008 elokuussa. Idea maahanmuuttajien auttamisprojektiin syntyi käytännön tarpeesta, joka kohdattiin muun muassa Turun NMKY:n omassa toiminnassa. Lue lisää...

Koulusovittelu ja Musiikkiopisto Järjestömessuilla 28.11.

Musiikkisihteeri Tuomo Tirroselta loppuivat mainokset kesken järjestömessuilla Heidekenillä marraskuun lopulla - niin kovasti kävijöillä oli kiinnostusta kaikkeen musiikkiopiston toimintaan! NMKY:n katusovittelijat Paula Nurminen (vasemmalla) ja Vilma Suominen esittelivät messuilla NMKY:n uusinta hanketta, lasten ja nuorten kiusaamista ehkäisevää sovittelutyötä. Syyskuussa alkanut hanke on päässyt hyvin vauhtiin. Olemme päässeet myös sovittelemaan sekä vapaa-ajan tilanteita että pitkään jatkunutta koulukiusaamista.  Palaute työstä on ollut hyvää. Koko perheelle on tarjoutunut mahdollisuus käsitellä ikävääkin lasten asiaa puolueettomalla maaperällä ja kiihkottomasti. Lapset ovat kokeneet tulleensa kuulluiksi, mikä on tietenkin ensiarvoisen tärkeää sovittelutyössä. 

Yökorista myös talviaikana

STEA:n rahoittama Yökoris-hanke on ollut täydessä tohinassa kesäkauden alusta lähtien. Nuoria ja nuoria aikuisia liikutettiin hyvällä meiningillä ensin ulkokentillä, ja nyt talvikaudella toimintaa on eri liikuntasaleissa ympäri Turkua.

Yökoriksen vuoroilla käy pelaamassa ja hengaamassa eri tasoisia ja eri ikäisiä pelaajia. Vuoroilla pelataan pääasiassa koripalloa, mutta myös futsalille on varattu yksi vuoro. Mukaan toimintaan pääsee ilmestymällä paikalle, Yökoris-ohjaajat toivottavat kaikki pelaajat tervetulleiksi. YMCA Turun lippulaivan Kristikan pelaajarinkiin kuuluva Elmeri ”Eme” Kolehmainen on tavattu Normaalikoululta pelaamassa.

Vuorot jatkuvat koko talvikauden huhtikuun loppuun saakka sisäsaleissa. Joulunaika aiheuttaa kuitenkin pienen katkoksen, sillä saleista Lausteen ja Varissuon koulut ovat kiinni jo viikolla 50, loputkin kouluista viikolla 51. Toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 1 Aurajoessa ja Pansiossa - ja viikolla 2 muissa saleissa.

Yökoriksen toiminnasta pysyy kärryillä lataamalla puhelimeen Yökoris-sovelluksen (Android ja iOS) sekä seuraamalla Instagramissa Yökoristurkua.

Tervetuloa mukaan pelaamaan!

Hiihtolomaleiri koulujen loma-aikana 20. - 22.2.2019

Turun NMKY järjestää Hiihtolomaleirin Ahtelassa 20. - 22.2.2019. Leiri on tarkoitettu 7-13-vuotiaille tytöille ja pojille. Ohjelmassa pelejä, kisailua ja aktiivista toimintaa.

LEIRIMAKSU 80 eur (sisältää ruuat, kuljetuksen,  majoituksen, ohjelman, materiaalit ja tapaturmavakuutuksen)

Tarkemman aikataulun ja lisätietoja saat leirikirjeessä, joka lähetetään sähköpostitse viimeistään leiriä edeltävällä viikolla. Lisätietoja saat leirinjohtaja Jamilta.

Leirille mahtuu mukaan 25 osallistujaa.

Ilmoittautumisaikaa on 1.2.2019 saakka.

Ilmoittaudu mukaan leirille

Kiipeilykerho 8 – 14 -vuotiaille Bouldertehtaassa

Kerho kokoontuu Bouldertehtaassa (Ruukinkatu 4) tiistaisin klo 17-18 ja klo 18 – 19 ja sekä kerran kuussa maanantaisin, molemmat ryhmät samaan aikaan klo 18-19 Kiipeilypalatsissa (Vesilinnantie 1) . Hinta 80e/ kausi.

Mukaan mahtuu 8 kiipeilijää/ryhmä.

Ilmoittautumiset kevään 2019 ryhmiin alla olevista linkeistä

Kiipeilykerho klo 17-18

Kiipeilykerho klo 18-19

Kevään 2019 Palatsipäivät: 14.1., 11.2., 11.3., 15.4. ja 13.5. Palatsiviikoilla ei ole kerhoa Bouldertehtaassa!

Kristikan viimeinen kotiottelu ennen joulutaukoa ja vastaan asettuu Jyväskylä Basketball Academy. Silloinhan nähdään hallilla sankoin joukoin.

Liput luukulta:
aikuiset 10 eur
alennuskategoria 7 eur
lapset 0-15 v 0 eur

Alenuskategoriaan kuuluvat eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat ja työttömät. Alennukseen oikeuttava kortti esitettävä lipunmyynnissä.

Tervetuloa kannustamaan Kaupungin omat ritarit voittoon!

Meri Christmas. Astu juhlakauteen Punaisilla laivoilla!

katso päivän hinta

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.tunmky.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite