Nieuwtjes van XL De Ateliers

Nieuwsupdate van Stichting XL De Ateliers 

Een indrukwekkend verhaal

In het jaar 2020 is het 75 jaar geleden dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Sinds mei 1945 leven we in Nederland 75 jaar in vrijheid. Om dit te vieren ontwikkelde Stichting Wende2001 een theatrale productie.

Een productie over het verhaal van twee bemanningsleden van een in november 1944 neergestort vliegtuig in het IJsselmeer tussen Dronten en Kampen. De voorstellingen stonden gepland in mei 2020. Helaas konden deze vanwege Covid-19 in deze vorm niet doorgaan.

De voorstelling hebben we aangepast in een digitale vorm. Het indrukwekkende verhaal van de twee Britse vliegers is vanaf 27 november as. via onze website te zien. Ook is een lespakket voor het basis- en voortgezet onderwijs geschreven en wordt in de bibliotheek van Dronten een expositie ondergebracht over dit verhaal.

Meer informatie is terug te vinden via www.wende2001.org

XL Winterfestival verplaatst naar 2021

Op zaterdag 19 en zondag 20 december zou de tweede editie van het XL Winterfestival plaats vinden, helaas hebben we naar aanleiding van de maatregelen omtrent het corona virus moeten besluiten deze editie te verplaatsen naar 2021. We hopen jullie in het weekend van 18 december 2021 in goede gezondheid te mogen ontvangen. 

Save the dates

XL De Ateliers

www.xldeateliers.nl

LIKE TWEET FORWARD