Het laatste nieuws van Mr. - 17 juli 2018

TELEURSTELLING OVER UITSTEL RICHTLIJN AUTEURSRECHT

De muziekindustrie en uitgevers zijn ernstig teleurgesteld door de uitslag van de stemming begin juli van het Europese Parlement tegen een nieuwe Auteursrechtrichtlijn. “Een positieve stemming had de huidige digitale markt voor eens en altijd kunnen herstellen”, aldus auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Verwacht wordt dat alle betrokken partijen de komende weken verbetervoorstellen zullen indienen voor een nieuwe stemming in september.

Lees meer

0

CARST JOUSTRA OVER HET NUT VAN MEDIATION

Mr. van de week is Carst Joustra. Na een aantal jaren in de advocatuur (Kennedy Van der Laan) en goede doelen (Adessium Foundation) vestigde hij zich dit jaar als MfN-registermediator. Joustra is sinds vorige maand actief als blogger op Mr. Online. Afgelopen week kwam de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) met een opgetogen reactie op de brief van minister Dekker van rechtsbescherming over de rol van mediation bij conflictbeslechting.

Lees meer

0

OOK DIT JAAR RALLY TEN BATE VAN L4L

Op 6 oktober a.s. vindt de opvolger plaats van de Mr. Rally. Omgedoopt tot de AvdR voor L4L Rally. De rally is een mooie en vermakelijke tocht van meer dan 100 kilometer door het midden van Nederland.

Lees meer

BIJZONDERE VOGELS SPOTTEN À LA TRAVELESSENCE

Ingezonden Mededeling
Natuurlijk: Nieuw-Zeeland heeft bijzondere vogels die u nergens anders ter wereld tegen komt. Maar als u een ontmoeting wil hebben met een stel écht heel bijzondere vogels, dan heeft u ons nodig...

Lees meer

SNOEP (DE BRAUW) NAAR ACM

Martijn Snoep, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, wordt op 1 september 2018 de nieuwe bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij volgt daarmee Chris Fonteijn op, die op 1 mei van dit jaar stopte. De ACM is een onafhankelijke toezichthouder die kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten bevordert.

Lees meer

0

NVVR: ASSISTENT-OFFICIEREN VERDIENEN HOGER LOON

De NVvR pleit voor een hogere beloning voor assistent-officieren van justitie. Assistent-officieren zouden in de praktijk meer taken en verantwoordelijkheden zelfstandig uitoefenen dan aanvankelijk was bedacht.

Lees meer

STUDIEDAG ONRECHTMATIGE PERSPUBLICATIES 2018 – 8E EDITIE

Ingezonden Mededeling
Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van de onrechtmatige perspublicaties, hoe luidt de recente nationale jurisprudentie en die van het EHRM en wat betekent het in de Praktijk? Deze studiedag richt zich op advocaten Media/IE, bedrijfsjuristen uitgeverijen, pers– en tv-en filmproducenten, publieke en commerciële omroepen, leden van de Raad voor de Journalistiek, rechterlijke macht.
Donderdag 4 oktober 2018, Hilton Double Tree Amsterdam (5 PO NOvA); Early birdprijs tot 1 sept18!

Lees meer

NOVA: ADVOCATEN MISBRUIKEN NIET MASSAAL PROCESRECHT

De NOvA verzet zich tegen het beeld dat advocaten massaal misbruik maken van het procesrecht, bijvoorbeeld middels het instrument wraking of het neerleggen van de verdediging. Dat schrijft algemeen deken Bart van Tongeren in een brief aan Gerrit van der Burg en Frits Bakker.

Lees meer

0

HOOGLERAAR GEEFT PELS RIJCKEN DRAAI OM DE OREN

Pels Rijcken, het kantoor van de landsadvocaat adviseerde de gemeente Bloemendaal over een interne kwestie. Hoogleraar staatsrecht Voermans laat geen spaan heel van het advies. ‘Eenzijdig en uitkomstgericht winkelen in de wetsgeschiedenis.’

Lees meer

0

DRIE TON EXTRA VOOR MEDIATION IN JEUGDSTRAFRECHT

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft jaarlijks drie ton extra vrijgemaakt in het budget van Justitie en Veiligheid om herstelrecht in de vorm van mediation een vaste plaats in het jeugdstrafrecht te geven. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Uitvoerend Juridisch Medewerker Sociaal Domein

‘Een echte doener met oog voor kwaliteit’ Het bericht Uitvoerend Juridisch Medewerker Sociaal Domein verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Professor and Chair of Law

We are looking for an innovative and dynamic scholar to lead the Law Group at Wageningen University & Research (0.8 - 1.0 fte), one of the leading universities on food, health and environment. Het bericht Professor and Chair of Law verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Advocaat-stagiair(e) Financiering, Zekerheden en Insolventie / Ondernemingsrecht, standplaats Eindhoven

Momenteel hebben we een vacature voor een Advocaat-stagiair(e) Financiering, Zekerheden en Insolventie / Ondernemingsrecht, standplaats Eindhoven. Het bericht Advocaat-stagiair(e) Financiering, Zekerheden en Insolventie / Ondernemingsrecht, standplaats Eindhoven verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

Hoe slim kiezen klanten hun advocaat?

Lintjes en wat ons nog meer bijeenhoudt

0

SNELRECHT

Ontbinding borgtocht mogelijk bij schending zorgvuldigheidsverplichting schuldeiser?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.