Filmhuis Cinecentrum31: aanvang 20.00 uur, café open om 19.30 uur. Ticket: 6 euro, met strippenkaart 5 euro.

Vrijdag 1 en donderdag 7 februari

​Regie: Michel Franco

Valeria is 17 en hoog zwanger. Ze woont met haar halfzus Clara in een huis aan de Mexicaanse kust.  De, ook piepjonge, aanstaande vader Matteo is smoorverliefd op Valeria en blij met de zwangerschap. So far, so good.
Abril, de moeder van Clara en Valeria, is uit beeld - we weten niet waarom. Valeria wil dat in elk geval ook zo houden. Toch brengt Clara hun moeder op de hoogte van  Valeria's zwangerschap. Omdat ze bezorgd is? Uit jaloezie voor het prille geluk, dat voor haar ver weg lijkt?  Hoe dan ook: moeder Abril staat meteen op de stoep en begint zich met alles en iedereen te bemoeien. Dan ontvouwt zich een ongelooflijk verhaal. De ondertitel van de film is: "Moederliefde kent geen grenzen."  Maar: moederliefde van wie voor wie? 

Cast:  Emma Suarez, Anna Valeria Becerril, Enrique Arrizon


Te jong?

In deze meeslepende film met steeds verrassende wendingen draait het om twee moeders. De piepjonge Valeria en haar (ook nog tamelijk jonge) moeder, Abril. Is Valeria in staat om een goede moeder voor haar dochtertje Karen te zijn? Of is het kindje beter af als oma zich over de baby ontfermt?

Waar is oma mee bezig?
Oma Abril is overtuigd van het laatste. Op slinkse wijze doorloopt ze, met Matteo's ouders, een adoptieprocedure voor de baby. Als minderjarigen hebben de jonge ouders het nakijken. De baby lijkt van de aardbodem verdwenen. Valeria is ontroostbaar. Maar: dan wordt duidelijk bij wie het kindje uiteindelijk terecht is gekomen ... en waar oma nog meer op jaagt.   

Titanenstrijd van een jonge moeder
De moederliefde van Valeria geeft haar vleugels. Valeria gaat op intelligente en doortastende wijze de strijd aan met haar moeder en alles en iedereen die tussen haar en haar dochtertje Karen staat. Je leeft met haar mee, ook al snap je soms niet waarom ze voor een bepaalde aanpak kiest. Valeria weet echter precies wat ze doet. Dat levert hele verrassende ontwikkelingen op en doet je geloven in een goede afloop.  

Wees er snel bij
Benieuwd of de èchte moederliefde uiteindelijk overwint? Reserveer dan snel een kaartje, want dit kan zo maar weer eens zo'n film zijn die snel is uitverkocht. 

De nog maar 39-jarige regisseur, Michel Franco, won met deze film (alweer) een prijs tijdens het prestigieuze Filmfestival van Cannes. De juryprijs deze keer. Franco filmt graag troebele familierelaties, waarin hij de kijker weinig achtergrondinformatie geeft. Het verhaal is vaak al meeslepend genoeg om je door mee te laten voeren. Via kleine hints of tipjes van sluiers, kun je je gaandeweg een beeld vormen van wat heeft geleid tot de situatie waarin de gefilmde familie zicht bevindt. Zo ook bij Las Hijas de Abril. 

  Je kunt reserveren door ons te mailen.

Geef je dan aan of je naar de vrijdagfilm of de donderdagfilm komt?

Filmhuis Cinecentrum31

Bezoekadres: Bickerstraat 31, 1701 ED Heerhugowaard

Mail-adres: cinecentrum31@ziggo.nl; Website: www.cinecentrum31.nl