Cursistennieuwsbrief GO! CVO Antwerpen

PERSBERICHT - Volwassenen willen diploma op één jaar behalen

ANTWERPEN - Voor het vijfde jaar op rij stijgt het aantal cursisten in het Tweedekansonderwijs bij GO! CVO Antwerpen (centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen). Volwassenen kiezen vaker voor korte opleidingen om zo snel mogelijk de stap te zetten naar de arbeidsmarkt of hogere studies. Ook de flexibiliteit van het volwassenenonderwijs (dag-, avond- en afstandsonderwijs) is een factor die bijdraagt tot de groei. 

Op twee jaar tijd steeg het aantal cursisten in het Tweedekansonderwijs (AAV) in GO! CVO Antwerpen met 29%. Vooral de ICT-opleidingen zitten in de lift, zoals Webdesigner of ICT & administratie. 

Volwassenen kiezen bovendien steeds vaker voor korte opleidingen, waarbij ze hun diploma secundair onderwijs binnen het jaar in handen hebben. "In het Tweedekansonderwijs combineer je een Algemeen Aanvullend traject met een beroepsspecifieke opleiding.", aldus Kathleen Van Landeghem, coördinator tweedekansonderwijs. "De beroepsspecifieke opleidingen waarmee je jezelf op korte tijd professioneel versterkt, zoals Webdesigner en secretariaatsmedewerker, doen het opvallend goed."

De groei van het Tweedekansonderwijs heeft te maken met de stijging van het aantal leerlingen dat de middelbare school verlaat zonder diploma. Uit cijfers van het schooljaar 2015-2016 (de meest recente statistieken) blijkt dat 10,4 procent van de jongeren de schoolbanken vroegtijdig verlaten. In totaal ging het om 7.167 leerlingen, volgens cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits. 

"Jongeren die niet slagen voor enkele vakken, stappen liever over naar het tweedekansonderwijs, dan hun jaar te moeten overdoen.”, alsdus Kathleen Van Landeghem. "We organiseren onze opleidingen zoveel mogelijk op maat van onze cursisten. Je kan overdag, ‘s avonds of op afstand les volgen. Je kan zelfs de duur van je opleiding verlengen of verkorten als je ervaring kan aantonen of slaagt voor een vrijstellingsproef. We bieden flexibele trajecten aan waarbij cursisten op meerdere momenten kunnen instappen".

Meer info over de opleidingen van GO! CVO Antwerpen vind je op www.cvoantwerpen.be

Voor meer informatie, contacteer:
directeur 
Eddy Hancké
M 0472 93 76 37
directeur@cvoantwerpen.be 


Diensthoofd communicatie
Alici De Beukelaer
M 0479 93 15 18
alici.debeukelaer@cvoantwerpen.be

GO! CVO Antwerpen

Verantwoordelijke uitgever: Eddy Hancké, Distelvinklaan 22 · Hoboken 2660 · België

Je bent geabonneerd op deze nieuwsbrief omdat je als cursist bent ingeschreven bij GO! CVO Antwerpen.