A kriptoeszközök ugyanazt csinálják, mint amit az internet csinált. Teljes iparágakat cserélnek ki néhány sor kóddal.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

"Ahogy az annak idején az interneten szállóigévé vált mondás tartja: 'Egyszerűen kicseréltem a teljes iparágat 100 sornyi Python-kóddal.' Pontosan ez az, amit a bitcoinnal csinálunk.”Andreas M. Antonopoulos,  a The Internet of Money [A pénz internete, magyarul még nem jelent meg] című könyv szerzője

A piac alakulása

BTC: €6,835.84 | +19.49% az előző héthez képest

ETH: €402.58 | -0.49% az előző héthez képest

BCH: €715.85 | +5.36% az előző héthez képest

LTC: €73.91 | +3.82% az előző héthez képest

Múlt héten a kriptopiac jelentősen növekedett. A teljes piaci kapitalizáció 8,1%-kal nőtt; jelenleg 250,74 milliárd euró. A Bitcoin árfolyama közel 20%-os növekedést követően jelenleg 6,835 euró, az ether pedig a múlt hét elején növekedni kezdett, majd visszaesett 402.58 euróra. A Bitcoin végre fellendülőben van, de az altcoinok továbbra is gyengülnek. Ennek eredményeként a bitcoin dominancia-index ebben az évben először kúszott 46% fölé.

A bitcoin dominancia-index a teljes piac irányát megmutatja. Minél magasabban áll az index, annál több pénz áramlik a Bitcoinba, és kevesebb az altcoinokba. Elképzelhető, hogy a Bitcoin növekedése annak tudható be, hogy 2018. augusztus 10-én a SEC dönteni fog a Bitcoin ETF elfogadásáról, ami lehetővé teszi, hogy bitcoin alapú pénzügyi eszközöket is bevezessenek a nyilvános tőzsdéken.

 

Heti kvíz

Milyen célt szolgálnak a bányászok?

  1. Új coinokat hoznak létre
  2. Ellenőrzik, hogy hány bitcoint bocsátanak ki 10 percenként
  3. Biztosítják a hálózat biztonságát azáltal, hogy szinkronizálják a tranzakciók történetét

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Kripto és blokklánc-témákkal bővül a CFA-vizsga

A nemzetközileg elismert Chartered Financial Analyst (CFA, nemzetközi, pénzügyi szakmai továbbképző intézet) akkreditációs vizsgaprogramja 2019-től kezdődően kriptovaluta- és blokklánc-témakörökkel bővül. A CFA azért döntött a kriptopénzekkel kapcsolatos témák bevezetése mellett, mert egyre növekvő érdeklődést tapasztalt a pénzügyi intézmények részéről. A CFA egy önálló tanulásra épülő, posztgraduális program, amelyben már több mint 150.000 pénzügyi szakember szerzett képesítést. A 2019-es vizsgára augusztusban teszik közzé a tananyagokat, így a vizsgázóknak innentől lesz lehetőségük a 300 órás ajánlott felkészülési idejüket megkezdeni.

Telegram

A MyEtherWallet hitelkártyás vásárlást biztosít

Egy népszerű webes Ethereum pénztárca, a MyEtherWallet (MEW) bejelentette, hogy a Simplex-szel együttműködésben lehetővé teszi felhasználói számára, hogy Ethert vegyenek hitelkártyájukkal. A Simplex, amely egy teljes körűen szabályozott fintech cég, integrálta AI- (mesterséges intelligenciára épülő) algoritmusát és a MEW tárcát, ennek köszönhetően bárki azonnal vásárolhat Ethert. A felhasználóknak igazolniuk kell, hogy nem vesznek részt pénzmosásban vagy más illegális tevékenységben. A vállalat ugyanakkor elmulasztotta a hitelkártyával történő vásárlási díj említését, amely a vásárlási érték kb. 7-9%-a.

Reddit

A Samsung már elfogadja a kriptopénzes fizetést

Januárban a Samsung nyilvánosságra hozta, hogy kriptovaluta bányászására alkalmas eszközöket készít. Múlt héten a balti régió Samsung-üzletei jelentették be, hogy vásárláskor kriptovalutával is lehet fizetni. Az alábbi kriptopénzeket fogadják el: Bitcoin, Litecoin, Ether, Dash, Ripple, NEM és Steem, a kriptovaluta-fizetéseket feldolgozó cégen, a CopPay-en keresztül. A Samsung okostelefonokat, tableteket, laptopokat, tévékészülékeket és más termékeket a tallinni (Észtország), rigai (Lettország), vilniusi és kaunasi (Litvánia) Samsung-üzletekben lehet kriptopénzért megvásárolni.

Telegram

Az Augur kifizette az első nyereményeket

Az Augur 20.000 dollárnak megfelelő Ethert fizetett ki első felhasználóinak, akik jól tippeltek a világbajnokság elődöntőjén. Az Augur egy decentralizált piac-előrejelző protokoll, ami az Ethereum blokkláncon fut. 5,5 millió dolláros ICO-ja (elsődleges tokenkibocsátása) után három évvel az Augur főhálózata július 9-én indult. Az Augur rendszeren fogadók szinte bármire megtehetik tétjeiket. Ezen a linken érhetőek el az Augur piaci előrejelzései: predictions.global. Az Augur egy számítógépes applikáción keresztül fut és szabadon hozzáférhető bárki számára.

Bitcoin Mining

Leállítja szolgáltatásait a felhő alapú bányászatban utazó Hashflare

A Hashflare, az egyik legnagyobb felhő alapú bányászati szolgáltatás, a Facebookon jelentette be, hogy minden szerződését megszünteti és lekapcsolja a bitcoint bányászó hardvereit. A felhő alapú bányászat révén a felhasználók kriptovaluta-bányászati részteljesítményt vásárolhatnak, és ezután a részesedésüknek megfelelő kifizetést kapnak. A Hashflare arra nem tért ki, hogyan kívánja kártalanítani a felhasználóit, ami nagy felháborodást váltott ki és a céggel kapcsolatban a piramisjáték gyanúja is felmerült.  

Kriptovaluta-átváltási minősítő rendszer

A Crypto Exchange Ranks (CER) egy kriptovaluta tőzsdét rangsoroló rendszer, amelyet HKN, egy saját tokennel rendelkező etikus hackerközösség, a Hacken fejlesztett ki. A CER nyílt forráskódú adatot gyűjt több mint 200 kriptótőzsde API-ból (alkalmazásprogramozási felületből), amelyek összesítésével valós idejű elemzéseket szolgáltat, így javítja a kriptotőzsdék átláthatóságát. A CER az alábbi négy paraméter mentén rangsorolja az átváltásokat: kiberbiztonság, likviditás, közvélemény, kivétek és limitek.  

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A felhő alapú bányászat lehetővé teszi a fizikailag létező, bányászatra alkalmas hardver nélküli kriptovaluta-bányászatot. A felhő alapú bányászat hasznos azoknak, akik nem szeretnének drága bányász-felszerelésre költeni, vagy nem rendelkeznek megfelelő technikai tudással ahhoz, hogy bányászatra alkalmas eszközöket installáljanak és működtessenek.  Egyre nehezebbé válik ugyanis egyénileg kriptopénzt bányászni, kivéve, ha valakinek nagyon alacsony az áramköltsége. A felhő alapú bányászattal a felhasználók egy bányász számítógép számítási teljesítményét bérlik ki, és annak alapján kapják a kifizetést, hogy ebből milyen számítási részteljesítmény jut rájuk. Ettől függetlenül a felhő alapú bányászati szolgáltatások mindig rejtenek némi kockázatot. Mivel a bányász felszerelés nem a felhasználóé, nincs garancia arra, hogy a szolgáltatás valóban bányászik-e kriptopénzt. Tartsuk szem előtt, hogy a felhő alapú bányászati szolgáltatások leállíthatják a szolgáltatásukat vagy kiderülhet róluk, hogy átverésről van szó.

A kvíz megfejtése

Milyen célt szolgálnak a bányászok?

A helyes válasz: "C"

A bányászok együttesen döntik el, hogy mely tranzakciók szerepeljenek a következő blokkláncban. A bányászok az előző blokkból kiindulva szavaznak arról, hogy melyik láncot folytassák. Ha a bányászok a legutolsó kibányászott blokk kapcsán nem értenek egyet, a  hálózat szétválhat. Munkájukért a bányászok újonnan kibányászott bitcoint kapnak, és megkapják a felhasználók által fizetett tranzakciós díjat is. A bányászok célja nem az, hogy új bitcoinokat hozzanak létre, habár éppen ez az, ami ösztönzi őket a blokkok kibányászására. 2140-ben, amikor a Bitcoin eléri a 21 milliós limitet, a bányászok többé nem kapnak bitcoint a munkájukért, csupán a tranzakciós díjban részesülnek majd.  

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 1 812 22 50

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem