Het laatste nieuws van Mr. - 10 september 2019

HOLLA SCOORT MET DE VUELTA, DLA PIPER MET FORMULE 1

Meeliften op het succes van Max Verstappen en Tom Dumoulin of, op iets bescheidener schaal, de plaatselijke voetbalclub? Daar kunnen advocatenkantoren, net als veel andere bedrijven, veel profijt van hebben. Want sport brengt naamsbekendheid, en het succes van de sporter straalt af op de sponsor en andere zakelijke partners. “Het biedt advocatenkantoren de mogelijkheid om op te vallen tussen andere kantoren,” zegt Ruud van der Knaap, manager voetbal van Sportmarketingbureau Triple Double. “Advocaten maken er nog weinig gebruik van.”

Lees meer

HEEFT U UW WERVINGSCAMPAGNE AL INGESCHREVEN VOOR DE GOUDEN TOGA?

Er kan ingeschreven worden voor de Gouden Toga! Heeft uw kantoor een bruisende wervingscampagne ontwikkeld of een briljante boodschap neergezet met een print-, online- of social mediacampagne? Of misschien wel een combinatie daarvan? Dan kunt u deze inzenden en meedingen naar een van de Mr. Awards voor de beste arbeidsmarktcommunicatie en employer branding.

Lees meer

GERD VAN ATTEN OVER HET SAMENBRENGEN VAN RECHT EN DUURZAAMHEID

Mr. van de week is Gerd van Atten, advocaat bij De Koning Vergouwen Advocaten in Amsterdam. Hij is bezig met de oprichting van de stichting Oranjekom, die wil bijdragen aan het samenbrengen van recht en duurzaamheid.

Lees meer

HOOGLERAAR EVERT VERHULP (UVA): ‘STEEDS MEER JURIDISCHE BESLUITEN WORDEN BUITEN JURISTEN OM GENOMEN’

Ingezonden Mededeling
Waarom nog honderden euro’s per uur aan een advocaat betalen als een computersysteem hetzelfde werk doet? En ook nog sneller? De digitale ontwikkelingen zien veel juristen als de nagel aan hun doodskist. Dat gaat misschien te ver, maar het verandert zeker de inhoud van het werk en de rol van de jurist. Een gesprek over beslisbomen, ontransparante taxichauffeurs en digitale rechters. “Ali Baba is inmiddels de grootste rechtbank ter wereld!”

Lees meer

RECHTBANK OVERRULET VONNISAFSPRAAK IN WITWASZAAK

De rechtbank Overijssel heeft geen boodschap aan de afspraken die verdachten en Openbaar Ministerie in een witwaszaak maakten. De rechters vinden de lage strafeis die daarvan het gevolg was, niet passen bij de aard en ernst van de feiten. Ze veroordeelden de twee verdachten tot straffen van vijf en zes jaar.

Lees meer

FORSE TOENAME AANTAL PRIVACYKLACHTEN

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kreeg in de eerste helft van dit jaar 59 procent meer klachten binnen dan in het half jaar ervoor. Ruim 30 procent van de klachten gaat over schending van een privacyrecht. De AP heeft niet genoeg medewerkers om al die klachten af te handelen.

Lees meer

MEDISCH-WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK MET PROEFPERSONEN: KENT U ALLE REGELS?

Ingezonden Mededeling
De regelgeving rond medisch-wetenschappelijk onderzoek is complex en volop in ontwikkeling. Wat zijn de juridische kaders van mensgebonden onderzoek? Kom op 6 december naar de studiedag 'Mensgebonden medisch-wetenschappelijk onderzoek en recht' in Utrecht.

Lees meer

NOVA STUURT DEKKER BRANDBRIEF OVER SOCIALE ADVOCATUUR

Om de acute nood in de sociale advocatuur te lenigen heeft de Nederlandse Orde van Advocaten minister Dekker (Rechtsbescherming) gevraagd op korte termijn geld vrij te maken. In een brandbrief aan de minister schrijft landelijk deken Johan Rijlaarsdam dat jaarlijks 25 tot 30 miljoen nodig is.

Lees meer

BOEKENMUUR WEERSPIEGELT NOTARISKANTOOR

Pluk van de Petteflet, De ontdekking van de hemel, Hersenschimmen, Harry Potter, De kracht van het nu, Het portret van Dorian Gray: de boekenkast van het Utrechtse notariskantoor Van Grafhorst puilt uit. Alleen zijn het geen echte, maar geschilderde boeken. Op een dertig meter lange muur.

Lees meer

E-MAIL IS NIET ALTIJD VEILIG GENOEG, GEBRUIK DAAROM SAFEDOCS!

Ingezonden Mededeling
Als u vaak bestanden – en of dat nou documenten zijn, foto’s of noem maar op – met een vertrouwelijk karakter moet versturen, dan is e-mail vaak niet de beste oplossing.
Via www.Safedocs.eu is het wel volkomen veilig én uw zending komt gegarandeerd alleen bij de ontvanger terecht, er kijken dus geen vreemde ogen mee.

Overtuig uzelf en probeer Safedocs 3 keer gratis uit.

Klik op www.safedocs.eu/action

COMMISSIE ONDERZOEKT KOSTEN NIEUW WETBOEK VAN STRAFVORDERING

De  Commissie implementatie nieuw Wetboek van Strafvordering is haar werk begonnen. Zij gaat kijken op welke manier het gemoderniseerde wetboek het best kan worden ingevoerd, inclusief de kosten daarvan.

Lees meer

PETER PLASMAN GEEFT ADVOCATENGEBRUIKSAANWIJZING

Tip 1: Jok niet tegen uw advocaat. De Amsterdamse strafrechtadvocaat Peter Plasman geeft gedetineerden in een column tips hoe ze het beste kunnen omgaan met hun advocaat. Ook nuttig voor andere cliënten van advocaten.

Lees meer

WEBINARS FINANCIERING, ZEKERHEDEN & INSOLVENTIE.

Van onze kennispartner CPO
Bent u werkzaam op het gebied van Financiering, Zekerheden & Insolventie? Wilt u vooroplopen in uw vakgebied? En zoekt u een manier om zo snel mogelijk als eerste op de hoogte te zijn van essentiële updates en inzichten? Volg dan de FZ&I-webinars van het CPO: top-experts uit wetenschap en praktijk bespreken met regelmaat de meest relevante arresten en actualiteiten.

Lees meer

DE NIEUWE MR. IS UIT!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch adviseur

De participatiewet kent voor jou geen geheimen. Je weet waar wij als gemeente in dagelijks praktijk tegenaan lopen. Je weet ons ook uit te dagen om rechtmatig en doelmatig te werken. En als je graag oplossingsgericht en integraal werkt binnen het sociaal domein dan ben jij de collega die wij zoeken! Het bericht Juridisch adviseur verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Senior jurist Ruimtelijke Ordening

Als Senior jurist ruimtelijke ordening adviseer je ons over strategische trajecten zoals de aanstaande Omgevingswet, complexe bestemmingsplannen, de inzet van provinciale inpassingsplannen en de ruimtelijke impact van energietransitie en klimaatadaptatie. Ben jij de senior jurist die in Zuid-Holland de leefomgeving elke dag beter wil maken? Het bericht Senior jurist Ruimtelijke Ordening verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Arbeidsjurist

Functie inhoudAls arbeidsjurist ondersteun en adviseer je, samen met 2 andere arbeidsrechtjuristen, de Raad van Bestuur, het management en adviseurs P&O bij arbeidsrechtelijke vraagstukken en behandel je arbeidsrechtelijke casuïstiek, bijvoorbeeld met betrekking tot beëindiging van de arbeidsrelatie en disciplinaire maatregelen. Daarnaast sta je de Raad van Bestuur en het management bij in interne bezwarenprocedures en […] Het bericht Arbeidsjurist verscheen eerst op ...

BLOGS

AI, robots en de toekomst van mediators

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.