Prikaži u pretraživaču

Kao prvo, iskoristiću priliku da ti se još jednom zahvalim, !

Hvala što si tu i što čitaš, što pratiš sadržaj i što voliš sadržaj koji ti šaljem. Hvala za sve komentare i sugestije i podršku koju pružaš. I hvala što si tu.

Hvala na pažnji i strpljenju.

Napokon mogu da kažem da je tekst sa najčešće postavljenim pitanjem: Kako i na koji način da dođem u Ameriku? dobio odgovor u vidu teksta Načini dolaska u Ameriku

Ovde sam sabrala sve načine za koje u ovom momentu znam, i uz to dodala nekoliko agencija preko kojih je te načine moguće ostvariti. 

Načine za koje lično ranije nisam znala su Internship i Trainee i kako oni funkcionišu, kao i Teacher Exchange program, koji je odličan za profesore. 

A dobro se sećam da među vama ima onih za koje su ovi programi stvoreni :)

Potrudila sam se da za svoje čitaoce osiguram što više jasnih i preciznih informacija i obećali su mi da će se postarati da sve ide najbolje moguće za vas. Ukoliko ste nakon čitanja teksta zainteresovani i imate dodatna pitanja, popunite ovaj formular za brži i direktan kontakt sa pravim ljudima za vas. 

Osim toga, pronašla sam i odličan put za srednjoškolce, prvenstveno istaknute sportiste i umetnike, kao i put za studente i one koji žele na kurs jezika.

Ovaj tekst zahteva određeno vreme za čitanje (12-15 minuta) a i u buduće će se dopunjavati novim informacijama. Tako da, ako nije odgovorio na tvoje pitanje, možeš mi pojasniti tvoju situaciju pa da nađem rešenje.

Da sam ja sada u Srbiji i želim da dođem u Ameriku, za mene bi postojala dve opcije: jedna je Trainee program a druga master studije. 

Ukoliko ti se do sada desilo da ti neki od ovih mailova sredom nije stigao, potrebno je da ga staviš u imenik i na taj način osiguraš da ih ne propuštaš. Odnosno da ovaj mail označiš kao poželjan. 

Kao što sam vas pre par meseci zamolila da popunite anonimnu anketu (možete još uvek), danas želim da vas zamolim da bacite review na Facebook Page. Zaista cenim vaše komantare u mail al eto ako želite da preporučite sadržaj možete i tamo :) Ili da napišete šta god imate da kažete.

Postoji mogućnost da vam sledeće srede ne stigne pisamce od mene, jer je sledeća sreda i dan kada se pišem Zajednici koja je dobila Zelenu lutriju, pa ne bih da vam pišem površno. A sa obzirom na to koliko mi energije oduzima škola od 8 do 2:30, zaista je moguće.

Tako da se u najgorem slučaju čujemo za dve nedelje.

Vikend iza nas bio je Labor Day weekend u Americi i mi smo, kao i velika većina Amerikanaca otišli na plažu. 

Proveli smo ceo dan na obali Galvestona i presrećna sam što smo uspeli da promašimo sve meduze i ajkule za koje kažu da se tamo mogu sresti. Meduzu sam i sama srela pre dve godine a ajkulu ne moram nikada, neću se ljutiti.

Iako je Galveston ostrvo na južnom delu Hjustona udaljeno samo sat i dvadeset minuta, tj 82 milje što je 132km, taj put ume da bude i 3 sata ako se upadne u gužvu. Tako da smo uz sva dešavanja ove godine, na plažu otišli poslednji dan sezone. 

I žao mi je što ne idemo češće jer zaista verujem u lekovitost talasa. Samo posmatranje njih i metafora da sve dolazi i prolazi meni lično je donelo nekakav mir.

Ne znam kakav jer sam dva dana posle, tj juče imala blagi slom živaca :) Ali možda je to baš zato što sam se previše opustila za vikend. Uživala sam u talasima, nebu i njegovim magičnim bojama i u posmatranju deteta koje uživa u tom zagrljaju prirode. 

To što je auto pun peska i što su se školjke rasule po gepeku- to nije današnja tema :)

Ukoliko ste se prošle godine prijavili za Zelenu lutriju, još jednom proverite svoj status do kraja septembra. Postoji mogućnost i da se vaš status promenio, odnosno da ako u junu niste bili izvučeni, sada ipak stoji da jeste.

Za tu mogućnost sam čula više puta, a neki dan i za takav slučaj- tako da zaista vredi proveriti. 

Ukoliko jeste, znate da postoji posebna Zajednica kojoj taman sledeće srede pišem naredni Newsletter. 

Još jednom prilikom ću svima da se zahvalim što ste pomogli da ulepšamo dečaku Stefanu i njegovim roditeljima boravak u Hjustonu. On se trenutno nalazi u bolnici na sedmodnevnom intenzivnom praćenju kako bi se detaljno utvrdilo koji zahvat može najbolje da mu pomogne. Veliko hvala svima na porukama podrške, ljubavi kao i onima koji su putem Amazon liste nešto poslali na njihovu adresu. Oni će tu biti sigurno još mesec dana, tako da ne možete pogrešiti ni sada ako im šaljete ljubav. 

Nadam se da ste mi zdravi gde god da ste.

Nastavite da sanjate svoje, američke snove!

Čujemo se uskoro!

Nevena

Podrži moj rad
Najčitaniji tekstovi na sajtu

www.americkisan.com

Kako da dođeš u Ameriku


Školski sistem u Americi


Pronalazak posla u Americi -iskustvo čitateljke-


Šta je skupo u Americi


Blog Američki San

United States

facebook instagram email

Ovaj email dobio si jer si se prijavio na blogu Američki san.

Nisi bio ti? Odjavi se ovde.
MailerLite