Öppna nyhetsbrevet i en browser.

                                                                                                                         Mars 2020

ÖPPET HUS. Välkommen att fira vår 30-årsdag den 1 April kl: 15-18.
Inbjudan längre ner i nyhetsbrevet.    www.drommarnashus.se/30

Raketstart på året

VI älskar att bjuda på överraskningar, men det är ännu roligare att BLI överraskad.

Vi överraskades nämligen av mängden intresseanmälningar som kom in till våra olika workshops. Aldrig någonsin har intresset och trycket varit så stort som nu, att delta i en Drömmarnas husverksamhet. Vi får in flerdubbelt så många anmälningar, än vad vi kan ta hand om. Det är ju tråkigt, men ändå mest roligt.

Det fortsätter också att hända en del framöver, men det enklaste är väl bara scrolla vidare.... mot våren.

VAD ÄR CAFÉKVÄLL? Årets mysiga Cafékvällar med olika artister/konstnärer/författare/poeter mm arrangeras i Drömmarnas hus lokaler och i nära samarbete med den nya projektägaren ABF Malmö. Konceptet med cafékvällar föddes i projektet Stick ut!/Kreativa platser och finansieras nu av Malmö Stad och Kulturrådet www.drommarnashus.se/cafe

Påskolov för fritids 6-10 år

Påskharen har tappat bort sina glimrande vårstenar och vi behöver hjälpa honom att att hitta dem! Vad händer annars med våren?

Tillsammans tar vi upp spåret efter de försvunna stenarna. Gåtor och mysterier utmanar oss längs vägen.... och vem är det som smyger där borta?

7 & 8 april. 60 min. Kl: 10 och 13

Fritids ålder 6-10 år  max 25 barn.

Guidad visning i Barnens Skulptur-park. Vi visar och berättar om de tre första skulpturerna i Barnens Skulpturpark.

Visningen tar ca: 30 minuter och vi kan också ta emot enstaka vuxna privatpersoner, utan att de behöver anmäla sig.

7 & 8 april. 30 min. Kl: 11.30 och 12.15
9 april. 30 min. Kl: 10.30

Fritids ålder 6-10 år max 25 barn.

Obligatorisk intresseanmälan

Schhhhhh......!
Utöver detta, så blir det tårtkalas!!!
Vi också köpt in en föreställning av Cirkus Saga.
Men detta är bara för våra kursbarn och andra nära barn.
Det är HEMLIGT!!! Så säg inget.

Bjud in

Vernissage på Osby konsthall
6 April 
kl 12-15

Bjud in är en utställning om att skapa öppenhet och gott bemötande. Tillsammans med Drömmarnas hus har elever från Osby kommun i åldrarna 4-16 år genomfört ett Skapande skolarbete. Arbetet har startat på elevernas egen skola eller förskola och avslutats på konsthallen i Osby, i en härlig gigantisk utställning. Eleverna har skapat över tusen olika inbjudningar, inbjudningar som lockar till nyfikenhet och nya möte. Syftet med utställningen och arbetet är att locka till möten med andra och att lära känna nya människor genom konst och skapande.

Utställningen kan beskådas fram till den 9 maj. Osby bibliotek

En liten hemlis och DU är bjuden

Ett nytt år! Vi går mot ljusare tider och vi kommer längre fram att presentera mer om det sagolika projektet HOPP som vi smugit igång, men just nu är vi lite hemliga. Vi vill tacka våra finansiärer, för ni ger oss möjlighet att kunna genomföra HOPP.
Tack Malmö Stad, Sparbanksstiftelsen Skåne, ABF, MKB Fastighet AB och Viktoria Park AB.

Pssst. Du får reda på allt, den 1 april när vi fyller 30 år. Så håll ut till dess. Pressrelease på Drömmarnas hus kl: 15.30. (Öppet hus kl: 15-18)

Skriv in i kalendern!

www.drommarnashus.se/hopp
www.drommarnashus.se/30

Days
Hours
Minutes
Seconds

Kreativ ekonomi

Ett nytt samarbete mellan Swedbank och Drömmarnas Hus ligger i startgroparna. Projektet heter Kreativ ekonomi och syftar till att stötta unga vuxna och familjer i ekonomiska frågeställningar.

Det kan vara skönt att ställa frågor kring ekonomin i en lugn och trygg miljö som inte känns främmande. Vi kommer att arrangera några träffar för ungdomar och några för familjer. Dessutom kommer Swedbank att vara med på kreativa workshops för barn under arrangemangen på Bästa sommaren.

TACK till er båda för ett fantastiskt uppskattat besök hos oss på Södervångsskolan. Alla elever pratade så väl om workshopen idag.

Annika (lärare som mailar våra två pedagoger)

Nu finns det HOPP för vuxna

Under februari har vi genomfört HOPPworkshopar på skolor i regionen och på sportlovet här hemma för fritidshem. Alla bokningsbara tider har gått åt som smör i solsken.

Nu erbjuder vi HOPPworkshopar för vuxna under mars månad.
Är ni intresserade av att få besök av Drömmarnas hus kulturpedagoger på temat HOPP under mars månad, så går det bra att skicka en intresseförfrågan till
ann-marie@drommarnashus.se
OBS! Erbjudandet gäller enbart vuxengrupper (t ex företag, organisationer, föreningar och eller/andra grupperingar av vuxna)

Malmö Scenfest 28 mars

Teaterns Dag har bytt namn till Malmö Scenfest. Syftet med detta är att vidga festen så att fler kan delta. Arrangemanget har dessutom blivit helt gratis, vilket vi är så glada över!

Ännu fler kulturarrangörer öppnar sina portar under en och samma dag, helt gratis och naturligtvis gör även Drömmarnas hus det.  Hela programmet HÄR

Vårt program:     Scener & Skulpturer

10.30-11.15 Guidad visning av Barnens Skulpturpark
12.00-12.30 Drömmarnas Hus unga ensemble har öppen repetition med sin föreställning ”Separated”
12.45-13.30 Guidad visning av Barnens Skulpturpark

Mot InnoCarnival Skåne 2020

Nu är alla prototyper och förslag på innovationer inlämnade till juryn.

I januari och februari har vi mött klasser som ömsom våndas, ömsom gläds åt sina innovationer. Underbara innovationer har tagit form runt om i regionen. Utan att avslöja för mycket, så kommer årets upplaga av InnoCarnival ha en härlig och utmanade spännvidd.        MINIbladet skriver om IC20 HÄR
Välkommen till Folkets Park den 15 & 16 April.

Kickoff mot den Bästa Sommaren

Polis, bibliotek, föreningar (som Drömmarnas hus t.ex), organisationer och företag. Uppslutningen var stor, då Kraftsamling Herrgården vaskade fram id'eer inför sommaren.
Vi är ett stort gäng, som är övertygade om att "Bästa Sommaren" ger stora positiva effekter. Vi vänder oss till alla de sommarlediga barn på gårdarna, som inte har någon aktivitet att gå till under sommarlovet.

Kanske kan du också bidra med något?
Kontakta www.kraftsamlingherrgarden.se

Vi söker DIG - personligen

Känner du någon, eller har du kanske själv deltagit i vår verksamhet när du var yngre? Har du kanske sett någon föreställning som väckte något hos dig? Roliga, spännande minnen hos eller med Drömmarnas hus? Vår förhoppning är att kunna publicera textmaterialet  på något kul sätt i år.

SKICKA IN DITT GODA MINNE
HÄR, ANONYMT OM DU VILL.

facebook youtube instagram
Drömmarnas Hus

Frölichs väg 4, 213 68 Malmö, Malmö
Sweden 21236 Sweden

040-211 211
info@drommarnashus.se

Du får det här mejlet eftersom du eller någon annan registrerat dig på vår hemsida, eller på annat sätt varit i kontakt med oss. Du kan också välja specialutskick och få våra skolerbjudanden några dagar före detta nyhetsbrev.

Vi sparar enbart din mailadress i vårt lista.
Du kan när som helst avregistrera dig i länken nedan.

Avsluta prenumerationen