Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 2/2019

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Joni aloitti nuorisosihteerinä
  • Turun NMKY laajentaa sovittelutoimintaa
  • Seniorikuoron kahvikonsertti 10.3.2019
  • Matkalaukullinen musiikkia - lasten musiikkijuhlien konsertti 19.3.2019
  • Turun NMKY:n Mieskuoro 100 vuotta - konsertti 6.4.2019
  • Turun Tähti-Tytöt 90 v.
  • Aino-kuoro kouluttautui Rajaton-risteilyllä

Joni aloitti nuorisosihteerinä

Joni Palokankare toimii Turun NMKY:ssä uutena määräaikaisena nuorisosihteerinä helmikuun alusta vuoden vaihteeseen. Joni on mukana oikeastaan kaikessa nuorisotoiminnassa, muun muassa Hansan nuorisotilassa, isoskoulutuksessa, kesällä lastenleireillä.

Joni on valmistumassa yhteisöpedagogi – kirkon nuorisotyönohjaajaksi ja hänellä on nuorisotyökokemusta sekä kunnalliselta että seurakunnan nuorisotyöstä ja rippikoulutyöstä, mutta itse NMKY on hyvin tuntematon paikka. Lisäksi Joni on harrastanut partiota Paimion Kairankiertäjissä vuodesta 2001. ”Mukava aloitaa hommat tässä uudessa työssä, ja innolla odotan mitä kaikkea uutta oppii.” Joni kertoo.

Turun NMKY laajentaa sovittelutoimintaa

NMKY:llä on helmikuun alusta ollut käynnissä kaksi sovitteluhanketta. Viime syksystä lähtien on tehty koulukiusaamista ehkäisevää työtä, jossa sovittelu on yksi käytetyistä työmuodoista. Helmikuussa varmistui lopullisesti hankeavustuksen saaminen katusovittelumallin levittämiseen Turun seudulle.

NMKY:n sovittelutoiminta kattaa hyvin monentyyppiset konfliktit ja rikkomukset, joissa alle 18-vuotiaat ovat osallisina. Sovittelijat voivat työskennellä koululuokissa, auttaa selvittämään pitkittynyttä kiusaamista, sovitella ilkivaltaa tai mitä vain alaikäisten konfliktitilannetta.

Koulukiusaamista ehkäisevä hanke on toiminut alakoululaisten parissa. Kouluissa on ollut tarvetta etenkin pienten koululaisten ryhmäyttävälle toiminnalle. Varhainen puuttuminen on tärkeää, sillä pahimmillaan lapset kantavat esikoulun ja alaluokkien kiusaamiskokemuksia mukanaan vuosikausia ja välejä ratkotaan isompina jopa pahoinpitelyin.  Lue lisää...

Musiikkiopiston Lasten musiikkijuhlakonsertti. ”Matkalaukullinen musiikkia”

tiistaina 19.3.2019 klo 18.00
Turun NMKY:n juhlasali, Sirkkalankatu 27

Hei! Minun nimeni on Nappi ja minä asun matkalaukussa.
Minulla on maailman paras ystävä ja hänen nimensä on Viki.
Hyvä ystäväni Viki matkustaa paljon ja hän ottaa minut aina mukaansa matkoilleen. Hänellä on mukanaan tottakai minut, mutta myös hänen lempisoittimensa viulu.

Tule tapaamaan minua ja kuuntelemaan Vikin hienoa viulunsoittoa!

Vapaa pääsy

Turun NMKY:n Mieskuoro 100 vuotta

Turun NMKY:n Mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Perinnettä jatkava Mieskuoro Naskalit viettää siten 100-vuotisjuhliaan kuluvana vuonna. 

Naskaleiden juhlakonsertti lauletaan lauantaina 6.4.2019 klo 15.00 Sigyn-salissa. Samassa yhteydessä julkistetaan kuoronjohtaja Tommi Saalaan kirjoittama historiikki. Eero Läntisen sanoittaman Turun NMKY:n Mieskuoron marssin viimeinen säe "Laulu kantaa aikain taa" on valittu sekä historiateoksen että konsertin nimeksi.

Pääsyliput 32,40 / 22,40 € + toimitusmaksu alkaen 1 € Lippupisteessä.

Liput konserttiin täältä

Aino-kuoro kouluttautui Rajaton-risteilyllä

NMKY:n Aino-kuoro osallistui 2.- 3.2. Viking Line Gracella Sulasolin (Suomen laulajain ja soittajain liitto) Varsinais-Suomen piirin ja Viking Linen yhteistyössä järjestämälle kuorojen koulutusristeilylle, jossa kouluttajina toimivat lauluyhtye Rajattoman jäsenet.

Lauluyhtye Rajaton esiintyi ensimmäistä kertaa punaisilla laivoilla ja juhlisti samalla 20-vuotisjuhlavuottaan. Rajaton on täydentynyt uudella jäsenellä, kun jazz-laulaja Aili Ikonen liittyi mukaan vuoden 2018 syksyllä. Lue lisää...

Ihanat naiset laivalla – Piknik-päiväristeily Turusta 17.3.2019

Hymyä ja iloa, muotia ja hemmottelua! Upea muoti- ja tyylitapahtuma

on suunnattu kaikille naisille, päivän juontaa pirteä Sari Salo mallitoimisto Modelpointista.

Tervetuloa mukaan teemaristeilylle!

Lue lisää ja varaa tästä

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.tunmky.fi

MailerLite