view_in_browser
De laatste winterstuipen

Beste ,

In het jaar 2020 zetten we ons extra in voor de dieren en het groen in de stad. Samen met jou natuurlijk want nog steeds geldt: samen bereik je meer dan alleen. 

In deze nieuwsbrief alvast een voorproefje met (winterse) activiteiten, tips en acties. Van film kijken tot boeken lezen, van werkochtend tot wandeling. En de aftrap van een speciale campagne voor de wilde bij.

Kom naar onze nieuwjaarsborrel als je meer wilt weten en met ons wilt proosten op het nieuwe jaar.

Groene groet,

Simone, Luella en David

Nieuws
Amsterdam Zoemt, Creëer een bijenoase!

De wilde bij heeft het moeilijk. GroeneBuurten en de Bee
Foundation willen bijen (en andere insecten) weer kansen bieden in onze stad. En jij kunt hierbij een belangrijke rol spelen; doe mee met onze campagne en creëer een bijenoase. Lees meer

Help wilde dieren de winter door

Het kan in februari nog flink koud worden. Hebben wilde dieren dan wat hulp nodig? Ze redden zichzelf immers al sinds mensenheugenis in deze koude maanden. Toch kun je zeker wel wat doen.

Lees verder

Bewoners aan het woord: samen in Sportstraat

Elke eerste zondag van de maand werkt een tiental buurtbewoners gezamenlijk in het groen aan de Sportstraat in de Stadionbuurt. Zwerfvuil opruimen, snoeien, onkruid wieden, zaaien in de kindertuintjes, er is altijd wat te doen.

Lees verder

Boekenwurm gezocht

Verslind jij boeken? Of lees je graag over onderwerpen die gaan over groen, natuur en natuureducatie? Kom dan eens langs op ons kantoor (Groenpunt de Coenen, J.M. Coenenstraat 4). Daar staat een kast vol boeken die je kunt lenen.

Lees meer

Agenda
2 en 16 februari
Stiltewandeling Koeienweide

Ook in de winter is het fijn om te wandelen in stilte. Want in februari laten de eerste voorjaarsbloemen en knoppen aan de bomen zich alweer zien.

6 februari
Filmavond Albatross

Tijdens onze eerste filmavond van dit jaar vertonen we de indrukwekkende documentaire ‘Albatross’ over de consequenties van de plastic soep in zee voor dieren zoals de Albatros.

15 en 19 februari
Wilgen knotten Koeienweide Vondelpark

De werkochtend Koeienweide start elk seizoen met het knotten van de wilgen op de Koeienweide in het Vondelpark. Kom knotten, vlechten en bossen knopen.

2 maart
Informatieavond wilde bijen van Amsterdam

Kom meer te weten over wilde bijen in Amsterdam en hoor wat je zelf voor de wilde bij kan doen. Aanwezigen kunnen een pakket aanvragen met bijvriendelijke beplanting!

Dit was slechts een deel van onze groene activiteiten en nieuwsberichten. Ga voor de complete Agenda naar onze website www.groenebuurten.nl. En volg ons op facebook voor nog meer foto's, verslagen en interessante weetjes.

PS Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar andere groenliefhebbers. 

GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen wij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Wij informeren, organiseren en geven advies.

Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via onze website en facebook. Je kunt ook bellen of langskomen tijdens ons spreekuren op woensdag (Groenpunt de Coenen) of donderdag (Groenpunt Olympus) tussen 14.00 en 15.00 uur.

GroeneBuurten

J.M. Coenenstraat 4, Amsterdam
Netherlands

website facebook location email

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of hebt meegedaan met een activiteit.

Afmelden