Juli nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

Juli 2017

Spännande erbjudande till åk 6-7 i hela Skåne

Vi vill upplysa om att ansöknings-tiden till InnoCarnival har förlängts till 15 juli.

Under hösten kommer vi att genomföra en utomhuspedagogisk introduktions- och inspirationsträff. En spännande och rolig start inför det kommande innova-tionsarbetet, som leder klassen ända fram till Innocarnival 2018 på Malmö Live 5-6 april.

Dagar kvar timmar minuter sekunder
Mer info och ANMÄLAN här.

Hösten är samlad

Vi har gjort en flyer som innehåller tider för kurser och andra öppna verksamheter inför hösten. Två dubbelsida flyers blir det per A4.
Ladda ner pdf här.

Höstens kurser hittar du även här.

Titanias Älvteater

Tack Operaverkstan och Sommarscen Malmö för ett jättefint samarbete! Det var så roligt att få spela vår föreställning Titanias Älvteater, dessa första varma sommardagar  i teaterparken.

Vilken underbar, underbar start på sommaren…

..det har vi haft, som fick möjligheten att möta och skapa med barn i Malmö. Detta har vi kunnat göra i samarbete med fritidshem runt om i Malmö och även i samarbete med våra härliga mötesplatser i Malmö.

Tack till alla barn från Malmö, som skapat kärleksfylld konst och hemlig flaskpost med oss i sommar!
Linnea saknas på bilden, eftersom Dima avlöste henne.

Tack också till alla fritidshem som tagit emot oss och stort tack till Oxiebiblioteket, Form Design Center, STPLN, Garaget, Stadsbiblioteket Barnens Verkstad, Husie biblioteket och Rosengårds bibliotek. Tack även till Vandraren 1 och Vandraren 2 som gav oss möjlighet att få komma till er. Artikel i Skånskan om turnén.:
http://www.skd.se/2017/06/26/oxiebarn-gjorde-hjartan-till-malmo/

Kom till oss på Malmöfestivalen!

Här kan du delta i workshopar till Kärleks-väggen. Gå med på en guidad tur och se flask-postträdet  och hör allt om processen bakom "Barns kärlek till Malmö".


Här
 hittar du alla tider för workshops och guidade turer.
Plats och tid: Barnlandet, Malmöfestivalen 11-18 augusti.

Stick ut och sommarverksamhet

Arbetet med Stick ut! fortsätter för fulla muggar. Vi har bl a haft dramadialog-workshops hos såväl FC Rosengård som hos Tjejer i förening, där vi också hållit ljud/musikworkshops.

Läs mer om StickUt! här.

Helt fantastiskt fin blev föreställningen ”Titanias Älvteater”. Ett samarbete med Malmö Operaverkstad där ett flertal av våra unga deltog. Här bjöd vi även in till en liten “sneakpeak” på scener från föreställningen i vår trädgård den 9 juni. Premiären gick av stapeln den 17 juni. Utöver detta så har det varit full fart, då vi hållit Cirkusworkshops med Anneli och Hugo från Cirkusfabriken. Här fick massor av glada barn testa sina

förmågor i att utöva olika cirkuskonster, det blev riktigt lyckat!

Den senaste veckan har en grupp unga arbetat hårt och intensivt med att skapa en danskoreografi som kommande vecka skall förevigas via en dansvideo. Vi tror vi har något mycket bra på gång här…Massor av planer och förberedelser inför hösten pågår också…puuuh…fast roligt är det och vi längtar redan nu till hösten! #kreativaplatser

Hurra !

Vi har fått besked om att Sparbankstiftelsen Skåne nu beviljat ett anslag projektet “RAMAR – ett konstprojekt som ger mat för själen”. Detta är ett samarbetsprojekt mellan Stadsmissionen och Drömmarnas hus som kommer att starta upp till hösten och något vi verkligen ser fram mot att genomföra. Fortsättning följer…   Bild: Jonas Gillberg - Sydsvenskan

HURRA igen (!)

..ropar vi, då Malmös Kulturnämnd nu enhälligt sagt ja till att förorda att denna idé skall bli verklighet! Vi är så otroligt glada och stolta över att staden nu ställer sig bakom denna idé som vi burit, vårdat och utvecklat under en längre tid.

Nu skall ”bara” finaniseringen falla på plats, alla ansökningar är dock inskickade så nu kan vi bara lite nervöst hålla tummarna och invänta olika viktiga beslut. Vi återkommer således i frågan…Tills dess så lyssna gärna på det inslag som P1:s Kulturnytt gjorde förra veckan! Länk här.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger.

Facebook Youtube Instagram Twitter

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET