Maj nyhetsbrev från Drömmarnas Hus

.

Maj 2017

Det bubblar överallt i verksamheten. Sällan har vi haft så mycket på gång samtidigt, som nu. Våra olika workshops bokas snabbt upp. Längre ner i nyhetsbrevet kan man sätta upp sig på reservplats till två av våra kommande konstprojekt. En workshop för åk 4-5 i Skåne och en för fritids i Malmö.

JIPPIIIIII

Vi fick anbudet!!!
Vi ska få jobba tillsammans med InnoCarneval Skåne 2018.

Vi är taggade! Det känns fantastiskt kul att vi nu har startat vår gemensamma satsning på barn och unga i Skåne. Tillsammans med en mängd kreativa och kunniga samarbetspartners ska vi erbjuda ett brett utbud av aktiviteter som motiverar våra unga och bereder plats åt dem, för att hitta nya lösningar på vår tids stora utmaningar! Läs mer, längre ner i nyhetsbrevet.

JIPPIIIII nummer 2

Så grymt glada över att få kunna ge ännu mer kreativa sommarlovs-aktiviteter för barnen i Malmö!

Vi får dessutom samarbeta med några av de bästa platserna i Malmö, såsom Rosengårdsbiblioteket, Husie bibliotek, Garaget m fl. Platser och tider presenteras i nästa nyhetsbrev och på FB och www.drommarnashus.se. Så håll ut till början av juni månad!

Stort Tack MUCF, för stödet till sommarlovsaktiviteter.

Vardagsrum på köpcentrat

Arbetet med Stick ut! fortsätter. Under påsklovet så testade vi att skapa ett nytt ”kreativt vardagsrum” i Rosengårds centrum.

Vi flyttade, under två dagar, helt enkelt in i en outhyrd butikslokal och bjöd in förbipasserande till olika kultur-upplevelser. T ex till Jafers konstworkshop, till vårt tillfälliga Pop-up galleri, att delta i vår ljudworkshop, eller att vara med på vår dramadialog. Men också till att bara komma in att ta en fika och tala med oss. Här hade vi många fina möten och företeelsen blev väldigt uppskattad. Flera besökare uttryckte att vi alltid borde finnas på plats i centrat, att det vi gjorde behövs! Härligt och detta var något som väckte mersmak. Uppskattningsvis så mötte vi ca. 200 personer under dessa dagar, som på något sätt deltog i verksamheten.

Så grymt glada över att få kunna ge ännu mer kreativa sommarlovsaktiviter för barnen i Malmö! Och att vi dessutom får samarbeta med några av de bästa platserna i Malmö såsom Rosengårdsbiblioteket, Husie-biblioteket, Garaget m f l. Platserna och tider presenteras på FB och www.drommarnashus.se så kika in i början på juni månad! Stort Tack för stödet från MUCF för sommarlovsaktiviteter.

Internationell spridning av Stick ut!

Konstinstallationen som blev resultatet av den parallellt rullande konstworkshopen, fick stå kvar ytterligare en vecka för allmänheten att beskåda. Vi har dessutom fått flera nya kontakter som vill har mer kultur, samt att vi knutit nya kontakter med spännande lokala kulturutövare som vi kommer att smida nya planer med.

Vi vill passa på att rikta ett stort TACK till Trianon som gav oss möjlighet att få vara i deras lokaler!

Det hela genererade också i en artikel i den arabiskspråkiga nättidningen Kompass, som man kan se här: https://goo.gl/PYGhRd

#kreativaplatser

Spänningen stiger

Det råder spännande samt väntans tider för Drömmarnas hus. Vi har nu fått veta att ärendet gällande Barnens skulpturpark kommer att ligga för beslut hos kulturnämnden den 15 juni. Vi håller alla tummar och tår för ett positivt beslut!

Massor av Skapande Skola

Himla roligt att vi fått så många förfrågningar gällande Skapande skola uppdrag inför nästa läsår! Nu hoppas vi att de ansökningar som gått in blir beviljade så vi får göra allt det spännande som vi skulle vilja.

Uppdraget slutfört

Gnistan flög vidare och tog farväl av 350 elever på Tygelsjöskolan, efter en lyckad och avslutande utställning.

Kulturrådet (två representanter vardera från åk F-3) på skolan, har utvärderat hur vi på Drömmarnas hus genomförde uppdraget och vi får tummen upp! Här är några åsikter från Kulturrådet – Spännande att få uppdrag, ringen, koden, kistan. – Lite var lätt och lite var svårt. - Det var häftigt när alla bollar kom upp.

Ett fint och utmanade skapande skolaprojekt är nu avslutat. Ett projekt där elevernas inflytande har varit synligt genom hela arbetet, vilket gör det extra roligt när det blir så lyckat.Uppdraget slutfört

Vårkarneval på Rosengård

Vid den årliga Vårkarnevalen som arrangerades av Kraftsamling Herrgården, så var det givetvis självklart att Drömmarnas hus och Stick ut! projektet deltog. Vi deltog med 5 olika kulturinslag på lika många platser. I kundvagnsbåset utanför centrat och biblioteket erbjöd vi en spännande konstworkshop där gamla omslag till 78-varvare (stenkakor) fick ett helt nytt användningsområde och förvandlades till vacker konst. Vår ”lilla” teatergrupp hade uppspel av scener som de varit med att skapa. Inne på biblioteket
spelades det upp Stick ut-tematiska

scener med efterföljande samtal/diskussioner. Inne på Tegelhuset bjöds alla intresserade in till en ljud/musik workshop och sist men inte minst så spelade vår ”Unga ensemble” upp en liten föreställning på Tegelhusets scen. Det blev en härlig dag som visade vad en bred samverkan kan åstadkomma!

Vi kommer annars att fortsätta dyka upp både här och där i området med olika kulturupplevelser och kulturworkshops där vi i kreativa möten och samtal samlar röster, berättelser och olika konstnärliga uttryck.

Pedagoggruppen är samlad inför InnoCarnival Skåne 2018. Ett härligt spretigt gäng, som kommer erbjuda stor variation kring olika lärprocesser mot innovation.

Vid första mötet var vi representanter från tex. SEA-U, Teater Sagohuset, Cool Minds och Drömmarnas hus. Det kommer bli många ingångar och vinklingar utifrån FN´s 17 globala mål. Vi på Drömmarnas Hus kommer i vårt utomhuspedagogiska spel för årskurs 6 -7 fördjupa oss kring mål11 (hållbara städer), mål5 (jämställdhet) och mål12 (hållbar konsumtion). Mer om InnoCarnival här.

Inom kort presenteras anmälningsformuläret.

Premiären i Torup närmar sig

Löven börjar spricka ut och solens strålar värmer, då är det hög tid att förbereda i skogen för över 1000 årskurs tvåor som ska ut i vårskogen för att möta äventyret.

De sista finjusteringarna görs i manus... Hur lite kan egentligen karaktären Arne om allemansrätten? Hur läskigt kan vi göra det i skogen och kommer eleverna att vara trötta efter att ha vandrat ca 2km över stock och sten..?
Som ni förstår, så läggs de sista justeringarna nu inför Malmöäventyrets premiär den 8 maj. Efter det har vi svaren på alla spännande och roliga frågor vi har förberett till eleverna, som ska ut och rädda världen, (nja, i alla fall Torup) med hjälp av sina kunskaper i matematik, NO, allemansrätt och samarbete.
Läs mer om våra olika Äventyr här.

Drömmarnas Katrineholm

Alltid superkul med människor som kommer till Malmö och vill besöka Drömmarnas hus. Denna gång var det Malmö Näringslivskontor som ordnade med besök från Sörmlands Sparbank.

Deras syfte med besöket hos oss, var att få inspiration och höra hur vi arbetar. Speciellt med koppling till bostadsområden med större utmaningar. De ville också veta hur vi jobbar med kultur kopplat till skolämnen, för att hitta nya sätt att förmedla kunskap. Vi hade ett intensivt och kreativt samtal. där vi bland annat berättade om vårt arbete i InnoCarneval Skåne, projektet På väg, samt vår föreställning Den röda tråden. Inspirerade vi dem? ...Så här skrev de:

  • Wow, vilket engagemang! Inspiration!
  • Drömmarnas hus- det vill vi ta till Katrineholm!
  • Vilken energi! Vilken dröm! En ny bild av Rosengård!
  • Häftigt och inspirerande! Ny bild av Rosengård!

Konst- dramaworkshop om havet.

Vi erbjuder er en tvåtimmars workshop, där vi med hjälp av drama och konst närmar oss havets hemligheter.
Genom sinnenas upplevelser och samtal tar vi barnen igenom en skapandeprocess, där de får gestalta sina egna bilder av havet med hjälp av spännande föremål från naturen.

Allt som skapas under passet, presenteras på slutet av dagen. Ett gemensamt konstverk som skolan får behålla.

Vi vänder oss till åk 4-5 i hela Skåne.
ANMÄL INTRESSE FÖR RESERVPLATS HÄR

Hjäääälp!

Vi har fått en flaskpost! I flaskan låg ett hemligt meddelande som det bara är barn i Malmö som får se! Vi är tyvärr inte barn längre, så därför söker vi med ljus och lykta efter BARN på fritidshem i Malmö!

 

Det brinner i knutarna! Vi måste hitta många, många, många barn I Malmö som tycker om… kärlek.

Inte nog med det; vi ska ta med oss all deras kärlek och visa upp på Malmöfestivalen i augusti!

Vilket uppdrag!

Vi behöver hjälp av era barn! Vill ni hjälpa oss?

Vi garanterar två fina skapande och kärleksfulla workshopar med era barn. Under en timme skapar vi i två olika workshopar och småsnackar om kärlek. Vi tar med oss verken och samman-ställer två utställningar på Malmö-festivalen, dit alla som medverkar är välkomna att komma och känna stolthet.

Barnen får även med sig hem varsitt fint hjärta de skapat när workshopen är slut.

Workshop: 1 timme   Period: 20 - 29 juni

Plats: Vi kommer till er, eller annan plats i er närhet, i dialog med er.

Kostnadsfritt såklart. Först till kvarn!       INTRESSEANMÄLAN HÄR

OBS: ENDAST RESERVPLATSER

Anpassat utskick för skolfolk

Vill du ha "först-till-kvarn-erbjudande" före alla andra? Nu arbetar vi fram sändlistor till vuxna i skolmiljö. Du kan prenumerera på info som berör just dina barn. T.ex F-3. Du kommer då att få våra aktuella skolerbjudanden ett par dagar innan vårt nyhetsbrev distribueras. 

FYLL I FORMULÄRET HÄR

Kunskapspåfyllning är alltid RÄTT

Drömmarnas hus har fyra medarbetare som utbildat sig inom arbetsmiljö. En tvådagars utbildning som lärt oss mycket nytt! Mycket gör vi redan rätt, men man kan alltid bli bättre. Dessutom har två medarbetare gått en utbildning i systematiskt brandskyddsarbete för SBA-ansvariga.

Under maj månad kommer vi att genomföra en brandskyddsutbildning med all personal, där det varvas teori och praktik. Det ska bli riktigt spännande.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger.

Facebook Youtube Instagram Twitter

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET