DNEVNI NEWSLETTER

18.04.2019.

Prof dr. Saša Živić je otvorio Prolećnu kardiološku radionicu 2019 predavanjem o biosimilarima kao novom konceptu lekova.

Assist. dr Srđan Bošković bio je deo predavanja o kardiogenom šoku u bolesnika s akutnim koronarnim sindromom.

Assist. dr Mila Kovačević je na sesiji žena interventnih kardiologa govorila o koronarnoj perforaciji kao komplikaciji u toku PCI procedura.

Prof. dr Aleksandra Jotić održala je predavanje na temu "Aterogena dislipidemija i rizik za aterosklerozu ".

PKR 2019 – Dan 1

Peta po redu „Prolećna kardiološka radionica“ svečano je otvorena danas, 18. aprila i trajaće do nedelje, 21. aprila. Svake godine se trudimo da učesnicima Radionice prikažemo nešto novo i drugačije. Tako vas tokom narednih nekoliko dana očekuju interesantni prikazi slučajeva pacijenata, panel diskusije sa vodećim stručnjacima iz različitih oblasti, interventni Cardio Cube, ehokardiografske radionice po principu „hands on“ i mnoge druge aktivnosti.

Prvi dan Radionice je odmah nakon svečanog otvaranja započeo sa interesantnom sesijom gde je prof. dr Milan Pavlović govorio o terapijskim opcijama koje su nam na raspologanju u cilju smanjenja LDL-holesterola i kardiovaskularnog rizika, otvarajući pitanje do koje vrednosti će se smanjivati ili ćemo čak težiti eradikaciji ovog aterogenog molekula. Nakon toga smo sa zadovoljstvom slušali o biosimilarima, novom konceptu bioloških lekova, čiju ekspanziju možemo očekivati uskoro i na našem tržištu.

Žene interventni kardiolozi su svojom sesijom predstavile kako izlaze na kraj sa komplikacijama tokom intervencija u sali za kateterizaciju, dok se istovremeno odvijala i sesija gde su predavači istakli 5 najbitnijih stvari o kardiogenom šoku kod pacijenata sa akutnim koronarnim sindromom.

 

Pogledajte šta vas sve čeka sutra na www.medicinskaradionica.rs

MEDUPDATE