2019-ben ünnepeljük a Bitcoin megjelenésének 10. évfordulóját.
www.mrcoin.eu

MrCoin

A kripto-világ heti hírei

A kormányzati cenzúra nem lehetséges, hiszen a Bitcoin útja nem bankokon vagy harmadik feleken keresztül vezet, hanem peer-to-peer módon kerül a telefonodon lévő tárcára. ~Alex Gladstein

A piac alakulása

Mindannyian láthattuk, hogy a 2018-as év nem a legjobb év volt a kriptovaluták számára. A jó oldala ennek azonban az, hogy a medve piac segített megszabadulni a átverős projektektől és a kétes ICO-któl. Mivel a legtöbb coin árfolyama 80-90%-kal elmarad a valaha tapasztalt legmagasabb értéktől, valószínűleg 2019-ben lehetetlen lesz több pénzt veszíteni, mint 2018-ban. 2018 ugyanakkor tökéletes volt a kriptovaluták tömeges elfogadására való felkészülés szempontjából.

Habár a Bitcoin árfolyama  2018-ban folyamatosan esett, ez segítette a helyi piacokat. A legmagasabb kereskedelmi volument Venezuelában, Colombiában, Peruban, és Argentinában mérték. A Bitcoin még a 80%-os értékcsökkenése után is jobb megoldásnak tűnt az országok lakosainak szemében, mivel a nemzeti valutáik akár egyik napról a másikra 95%-ot veszítettek az értékükből.  

A kriptopiac nem az egyetlen pénzügyi piac, amelyen folyamatos árfolyam csökkenés volt tapasztalható.  A hagyományos tőzsdék is jelentős veszteségeket könyveltek el 2018 év vége felé. 2018-ra sokan elég merész Bitcoin-árfolyamokat jeleztek előre, de senkinek nem sikerült a pontos becslés.

Bitcoin Network

2019-ben ünnepeljük a Bitcoin megjelenésének 10. évfordulóját, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin már 10 éve velünk van. Egyre több főiskola és egyetem kínál a blokklánc-technológiával és a kriptovalutákkal foglalkozó képzéseket, ami azt bizonyítja, hogy a Bitcoin s a többi kriptovaluta nem múló szeszély.

Boldog új évet kívánunk, és reméljük, hogy az ünnepeket fantasztikusan töltöttétek a családjaitok és barátaitok körében. Teljesüljön minden kívánságotok az új évben, legyen szerencsés a 2019-es év!

Heti kvíz

Mi az hardver tárca?

  1. Kriptovaluta-bányászásra használt speciális eszköz
  2. Egy egycélú eszköz, mely kriptovaluta tárca szerepét tölti be
  3. Ugyanaz, mint a "hideg tárolás” (cold storage)

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

A hét legfontosabb hírei

Reddit

Kutatók mutatták be hardver tárcák meghekkelését

A Wallet Fail nevű kutatócsoportnak sikerült meghekkelnie a legnépszerűbb hardver tárcák közé tartozó Trezort és Ledgert. December 27-én, a Berlinben megtartott 35. Chaos Communication Congress (35C3) hekker-konferencián a kutatók bemutatták, hogyan lehetséges feltörni egy hardver tárcát. Számos gyenge pontot határoztak meg, és ezeket egyesével mutatták be egyórás videóban. A Ledger és a Trezor fejlesztői is reagáltak a bemutatóra, de nem találták a támadásokat aggasztónak, mivel ezek csak abban az esetben jelentenek veszélyt, ha egy hekker fizikailag is hozzáfér a tárcádhoz. Ha biztonságos helyen tudod tárolni a hardver tárcádat, ezek a gyenge pontok nem jelentenek veszélyt.  

 

Telegram

Adathalász támadás az Electrum tárca felhasználói ellen

Az egyik népszerű Bitcoin asztali tárca, az Electrum felhasználói egy hekkertámadás kellős közepén találták magukat. Rosszindulatú hekkerek majdnem 250 BTC-t, vagyis mintegy 1 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el. A hekkerek több szerveren is létrehozták a tárca hamis változatát, majd csatlakoztak az Electrum tárcához, és egy teljesen hivatalosnak látszó üzenetben tájékoztatták a felhasználókat arról, hogy frissíteniük kell a számláikat, és ezzel a hamis weboldalra irányították őket. Az egyik érintett egy reddit posztban számolt be a történtekről. Az Electrum megerősítette a támadást és figyelmeztette a felhasználóit, hogy csakis az Electrum.org oldalról töltsék le az Electrum tárcát.

Reddit

A Paxos Standard visszatartja egy felhasználó pénzét

A Paxos Standard (PAX) stablecoin 2018. szeptember 10-én jelent meg. A PAX az Ethereumra épül, 1 PAX token mindig 1 USD-vel egyenlő, és a dollár 1:1 arányban szolgál fedezetéül a tartalék bankokban. A Paxos Standard azonban mostanában gondban van a felhasználóival. Egy névtelen felhasználó azt állította, hogy a Paxos december 23. óta 2,5 millió dollárnyi pénzét tartja vissza. A PAX ügyfélszolgálata szerint azonban a felhasználó tévesen ismertette a tokenek eredetét, ezért zárolták az egyik számláját. A legtöbb stablecoin esetében a felhasználóknak igazolniuk kell magukat, és be kell mutatniuk a pénzük eredetét és tranzakciós történetét. Léteznek azonban decentralizált stablecoinok is, ilyen például a DAI és az A-EUR.  

Telegram

A Raiden Network már működik az Ethereumon

A Raiden Network (RDN) az Ethereum hálózat kiterjesztése, ami gyors, olcsó és skálázható tranzakciókat tesz lehetővé a hálózaton. A Raiden Network nagyon hasonlít a Bitcoin Lightning Network hálózatához, és nagymértékű skálázhatóságot tesz lehetővé. Ha a Raiden Network teljes körűen kiépül, az Ethereum hálózat akár 1 millió tranzakciót is képes lesz kezelni másodpercenként. A Raiden Network első kiadását „Red Eyes”-nak (vörös szemek) nevezték el, és arra tervezték, hogy a Raiden Network alkalmazását tesztelni lehessen a mainneten, azonban még nem áll készen a működésre. A fejlesztők bárkit szívesen látnak, aki szeretne token-átutalásokkal részt venni a tesztelésben és a „bug bounty” programban.

Bitcoin Mining

A kínaiak 40%-a szívesen fektetne be Bitcoinba

Egy kínai hírügynökség által készített, kriptovalutákkal kapcsolatos felmérés szerint a 4200 válaszadó 40%-a hajlandó lenne kriptovalutákba befektetni.  Az eredmények azt mutatták, hogy a válaszadók 50%-a már hallott a kriptovalutákról és a Bitcoinról. A megkérdezettek 63%-a úgy gondolja, hogy nincs szükségük kriptovalutákra a kifizetések bonyolításához, mivel a mobilos pénzköltés népszerű az országban. A válaszadók 14%-a fektetett már be kriptovalutákba, és a befektetők 60,5%-a a 19-28 éves korosztályba tartozott. Közülük a legtöbben a 2017-es bika piac után léptek be a piacra.

Elbocsátások a kripto-vállalatoknál

Annak ellenére, hogy a blokkláncokkal kapcsolatos munkakörök növekedtek 2018-ban, számos nagy kriptovalutákkal foglalkozó vállalatnál jelentős leépítések voltak. 2018 december elején, az Ethereumra fokuszáló Consensys start-up cég munkatársainak 13%-át bocsátotta el, amikor az Ether árfolyama 83 dollárra zuhant vissza. Nemrég a bányászeszközöket gyártó Bitmain és a kripto tőzsde Huobi is bejelentette, hogy csökkenti a munkaerő-állományát. A Bitmain pekingi irodájában a több mint 1000 alkalmazottból mintegy 300 fő marad. A Bitmain ezzel párhuzamosan - a csődbe jutás elkerülésére - bevezette a felhő alapú bányász-szolgáltatását, a BitDeert.

Heti tweet

Bitcoin Network

Heti mém

Ha megkérdezik, hol leszek öt év múlva

Bitcoin Network

A hét kripto-kifejezése

Bitcoin Network

A peer-to-peer egy decentralizált kommunikációs modell, amelyben minden résztvevő egyenrangú, ugyanazokkal a képességekkel rendelkezik, és ezek a felek közvetlen kapcsolatba léphetnek egymással.

A kvíz megfejtése

Mi az hardver tárca?

A helyes válasz: "B".

A hardver tárca egy kicsi, körülbelül pendrive-méretű eszköz, amely egy számítógéphez csatlakoztatható. Ez az eszköz csak kriptovaluta tárcaként szolgál, semmilyen más szerepet nem tölt be. A privát kulcsok a tárcán belül keletkeznek és soha nem kerülnek ki belőle. Az ilyen típusú tárcák biztonságosan tárolják a kriptovalutákat.

 

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

MrCoin

 

Ui. Ha tetszik a hírlevél, ossza meg egy barátjával

Facebook Twitter Instagram Website

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, UK

+36 16 555 333

MrCoin örömmel válaszol a hello@mrcoin.eu e-mail címre érkező kérdéseidre.

Adatvédelem