Lue selaimesta View_in_browser
Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyssä aukeaa laaja katsaus nykytaiteeseen

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 tarjoaa ajankohtaista nykytaidetta sekä luentoja, työpajoja ja nykytanssia. Kuraattori Rickard Borgströmin kokoama kansainvälinen näyttelykokonaisuus levittäytyy kolmeen keskisuomalaiseen museoon. Näyttely pohtii taiteen keinoin kuulumisen ja ulkopuolisuuden ajankohtaisia teemoja.

Rickard Borgström kertoo: ”Monet tämän näyttelyn teokset ovat muodoltaan kertomuksia, mistä sain ajatuksen rakentaa itse näyttelynkin kolmiosaisen kertomuksen muotoon. Ensimmäinen osa, The Village, järjestettiin Juholan Galleria Jarskassa. Toinen osa, The Unbound Story, tapahtuu Keuruulla ja Jyväskylässä. Kertomuksen päätösosa, The Coming Home, järjestetään Saarijärvellä."

Näyttelyssä mukana olevia taiteilijoita yhdistää keskisuomalaisuus tai halu luoda yhteys Keski-Suomeen. Jyväskylän taidemuseossa esittäytyy 16 taiteilijaa/taiteilijaparia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Kanadasta. Esillä on videoteoksia, installaatioita, veistoksia, maalauksia, valokuvia ja performansseja. Teoksista suuri osa on luonteeltaan paikkasidonnaisia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä.

Toista kertaa järjestettävän kokonaisuuden tuottavat Jyväskylän taidemuseo, Keuruun museo, Saarijärven museo ja Jyväskylän Taiteilijaseura.

Matkalla maan keskipisteeseen 2020
Jyväskylän taidemuseossa 19.9.2020–14.3.2021

Näyttelyn verkkosivut
Syksyn luennoilla käsitellään kuulumisen teemaa eri näkökulmista

Matkalla maan keskipisteeseen -näyttelyn teemana on kuuluminen ja ulkopuolisuus. Näyttelyyn liittyvät luennot käsittelevät samoja teemoja muistitiedon, Crossing Borders -hankkeen ja kultakauden keskisuomalaisen maiseman näkökulmista. Luennot ovat maksuttomia ja niihin on ennakkoilmoittautuminen.

to 8.10. klo 16.30Luovutetun Karjalan ylirajainen muisti, Outi Fingerroos. Sijainti: Jyväskylän taidemuseo

to 29.10. klo 16.30, Kuulumisen monet paikat ja tarinat – taideperustaista tutkimusta kuulumisesta, Jyväskylän yliopiston ja Suomen Akatemian Crossing Borders/Rajojen yli –hanke. Sijainti: Jyväskylän taidemuseo

to 26.11. klo 16.30, Kultakauden taiteen keskisuomalainen maisema, Seija Heinänen. Sijainti: Jyväskylän kaupunginkirjasto, Minnansali

Lue lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan luennoille
Jonna Suurhasko ja Jukka Silokunnas: Local Polyp, 2019. Jyväskylän taidemuseo. Kuva: Hannu-Pekka Auraneva.
Julkisen taiteen seminaarissa pohditaan taidehankintaa prosessina

Jyväskylän taiteilijaseura, Jyväskylän taidemuseo ja Taiteen edistämiskeskus isännöivät julkisen taiteen seminaaria Keski-Suomen museolla tiistaina 27.10. klo 10–16. 

Seminaarin on tarkoitus tuoda yhteen keskisuomalaisia taiteen tekijöitä, joita kiinnostaa osallistua julkisen taiteen hankkeisiin sekä alueen kuntien rakennus- ja kaavoitushankkeista ja kulttuuripalveluista vastaavia henkilöitä. Keskustelumuotoisessa seminaarissa käsitellään julkisen taiteen hankintaa prosessina. Keskustelijoina on julkisen taiteen asiantuntijoita sekä taiteilijoita.

Tapahtuma on maksuton, ilmoittaudu mukaan 25.10. mennessä.

LUE LISÄTIETOJA OHJELMASTA JA ILMOITTAUDU MUKAAN!

Koululaisten museovierailut syksyllä

Kaupungin kulttuuriopetusuunnitelman mukaiset koululaisten museovierailut toteutetaan taidemuseolla 21.9.–9.12. välisenä aikana.

Kuudesluokkalaiset tulevat vierailulle pääsääntöisesti aamuisin.  Syyslomaan 8.10. saakka oppilasryhmiä on museossa myös iltapäivisin klo 12–14. Perjantaisin eli ilmaispäivinä ei museon aukioloaikaan kuitenkaan ole näitä ryhmiä, jotta ei tule liikaa tungosta. 

Muistetaan yhä hyvä käsihygienia ja turvavälit toisiin museokävijöihin.

Kuvassa taustalla Anni Puolakan teos Sydämestä / From the Heart, 2020.

Share to Facebook Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter Forward email Forward email
Jyväskylän taidemuseo

Kauppakatu 23, 40100 Jyväskylä
Finland

Pääsymaksut 8 / 6 / 4 / 0 €, 
perjantaisin ja alle 24-vuotiaat ilmaiseksi

014 266 4391
taidemuseo@jyvaskyla.fi

Saat tämän viestin koska olet ilmoittautunut 
uutiskirjeen / kutsujen tilaajaksi.  Voit lukea taidemuseon tietosuojalausekkeen täältä.

Peruuta tilaus