DAMANHUR Italija

8. čudo sveta in mesto prihodnosti

edini odhod v tem letu

z udeležbo na ritualu Orakelj ob polni luni od 10-12 september 2022

Damanhur vedno drugačen ...

Tudi letos odhajamo na ta poseben energijski kraj med ljudi z drugačnim zavedanjem o življenju. Lani smo bili prisotni na polni luni v avgustu in bilo je naravnost čudovito. Lepo, toplo vreme, večerni obred lune v mističnem lapidariju, je razlog, da luno ponovno obiščemo še v toplejšem delu leta, torej v septembru.

Ker se v Damanhurju vedno dogajajo veliki čudeži, zaupava vanje. Že lani je bila z nami Mateja Bobek, ki jo mnogi poznate kot glasbeno terapevtko iz Term Olimia. Njen pevski glas seže v globine duše.

Letos bo Mateja del naše zgodbe s svojim glasom in zvokom na energijskih točkah Damanhurja.

PRIJAVA na potovanje

kaj še reči o Damanhurju...

Poseben kraj, ki premakne vsako dušo v zavedanje nečesa VEČ, kar tam ljudje resnično tudi živijo. Čas se upočasni, ko dihaš z njimi dan od jutra do večera. Dolina Valchiusella se nahaja v bližini Torina pod vznožjem Piedmontskih Alp, skrit kotiček z bogato klimo in močnim energetskim potencialom samega kraja.

Program je zelo polno zasnovan 2 dni z ogledi, na voljo pa bo dovolj časa za individualno doživljanje samega kraja, hojo po labirintih, terapije z naravo in selfičnimi napravami ter ogled mesta Torino v ponedeljek. Nočni ritual Orakelj ob polni luni v nedeljo zvečer pa je poseben obred, ki se ga udeležijo vsi Damanhurci. In tudi tokrat lovimo datum, ko prihaja polna luna ravno na vikend.

Več o Oraklju pa spodaj...

Zakaj ravno DAMANHUR že šestič?

Obisk Damanhurja je pustil pečat v srcih že 5 skupin, in vsakič je drugače. Veliko posameznikov obisk ponavlja tudi  večkrat. Nikoli ni enako, vedno dobiš drugo zdravljenje duše, saj si pripravljen slišati in doživeti VEČ.

Doživetje 8. čuda sveta - Templja človeštva in Svetega gozda,

pa so presežki, katere težko zapišeš na papir.

Potovanje v Damanhur, kljub situaciji, že dve leti izbira ravno prave datume, ko je obisk Italije  terminsko še ugoden.  Naučili smo se, da se sproti prilagajamo času v katerem živimo in midve verjameva, da nas Damanhur pri tem zelo podpira, zato ga ne spuščava iz programa. 

DAMANHUR NAS ČAKA... 

ORAKELJ POLNE LUNE 10-12 september

KAJ JE RITUAL ORAKELJ?

Damanhursko svetišče je energijski center, ki združuje svetišča naših prednikov vseh civilizacij. Je sila novega stoletja, ki  enoglasno vodi človeštvo v največjo dobrobit tega sveta. Duhovna evolucija rituala Orakelj prinaša odgovore na vprašanja.

Vsak mesec se v Damanhurskem svetišču odvija ta ritual ob prisotnosti polne lune in je zanje eden izmed najvažnejših obredov. Od leta 1985 so različne Damanhurske šole globoko povezane na duhovnem nivoju tudi z Orakljem. 

Kanaliziran ritual se odvija na prostem in je javno odprt za vse ljudi. Obred vodijo svečenice "Pitije", ki skozi ritual odpirajo vrata v duhovni svet vsem silam, ki so poklicane. Za vse prisotne je to priložnost, da skozi energijo svetišča dobijo svoja osebna sporočila, če zanje zaprosijo (če želite odgovore, se preko posebnega obrazca to tudi uredi).

Nočni ritual traja 2 uri (od 20.30 do 22.30)

PREBERI vtise ob prvem obisku Damanhurja

PROGRAM:

1. DAN (sobota 10.9.2022)

 • Odhod iz Šempetra (izvoz ob AC)  v zelo zgodnjih urah  (01.30 zjutraj) in vožnja proti Italiji z vmesnimi postanki za malico in kavo. Pot nas bo vodila mimo  Benetk, Milana in Torina do Damanhurja, ki je slabo uro oddaljen od Torina.
 • Urejeno je varovano parkirišče za vaš avtomobil na lokaciji kjer je štart. Pobiramo pa tudi v Ljubljani pri BTC in na poti ob meji z Italijo.
 • ob 11.00 prihod v Welcome center. Z njihovimi vodiči v hrvaškem jeziku nam bodo predstavili filozofijo in delovanje Damanhurske skupnosti (ogled centralnega dela Damanhurja in Dajmla).
 • Potem bo na voljo čas za ogled in individualno doživljanje ritualnih labirintov za zdravljenje in dobro počutje.
 • vmesni čas bo namenjen kosilu ali malici in kavici (v lastni režiji)
 • od 14.00 do 15.00 - ogled Crea centra, kjer ustvarjajo umetniki in raziskovalci, idilične male trgovinice z njihovimi izdelki, slikami, selficami...
 • od 15.00 do 19.00 prezentacija Templja človeštva in voden ogled le teh v skupinah.

TEMPELJ ČLOVEŠTVA je danes proglašen za  8. čudo sveta, zgrajen je na samem križišču 4 sinhronih linij v 5 nadstropjih - znanstvena fantastika same gradnje, kjer je 8 dvoran povezanih med sabo v enem samem kosu. Od lani odprta nova dvorana, ki jemlje dih s poslikavami.

Na spodnji povezavi je podrobneje opisana sama ideja in gradnja Templja ter vseh 8 dvoran. Nujno pa si prosim vzemite čas in poglejte video posnetke. RES ne ostanete ravnodušni....

 • Po 19.00 uri sledi odhod na večerjo v hotel in nočitev, ki je izven Damanhurja cca.15 minut. (večerja za doplačilo)
 • Po večerji sledi krajši pogovor o vtisih dneva. Imeli boste veliko vprašanj in midve bova poskusili odgovoriti na "skoraj" vse.
 • Tule pa novejši prispevek o Templju Človeštva...
PREBERI - več o Templju Človeštva

2. DAN (nedelja 11.9.2022)

 • Zajtrk v hotelu in prevoz v Damanhur Center
 • 9.00 - 10.00 predavanje o Selfičnih napravah; krajša enourna predstavitev delovanja posameznih Selfic.
 • 10.00 - 13.30 obisk Svetega gozda

Vodeni ogled v njihov SVETI HRAM in resnično posebno doživetje dreves, pisanih kamnitih spiral, hišk, lovilcev, daritvenih oltarjev.

Sledi izkušnja glasbe rastlinskega sveta. Z elektronskimi instrumenti se vibracija  rastline pretvori v zvok preko senzorjev na listih. Glasba rastlin je rezultat 30 letnih raziskovanj o občutljivosti rastlinskega sveta. Ta zvok rastline, pa četudi samo praprot v gozdu, te premakne  v globoko razmišljanje nevidnega sveta energij rastlin.

PREBERI Sveti gozd skozi glasbo rastlin
 • 14.00 - 15.00 prosto; čas za kosilo ali malico ( v lastni režiji)
 • 15.00 - 18.00 prosti čas namenjen zdravljenju v labirintih in na svetih točkah. Možen bo tudi obisk terapije Pranoselfice (doplačilo).
 • Ta prosti čas je vedno še prekratek, saj si vsak privošči trenutke zase in za stik z njihovimi kotički - labirinti in res vesoljsko napravo, kjer se lahko zopet povrneš v svoj center zdravja.

PRANOSELFICA je soba z ogromno selfično strukturo in selfičnimi slikami namenjena zdravljenju. Izdelal jo je sam Falco. Resnično posebno doživetje na nivoju globljega dojemanja sebe.

 • ob 18.30 odhod na večerjo v restavraciji v Damanhurju
 • ob 20.30 do 22.30 sledi udeležba na nočnem ritualu Orakelj v siju polne lune in zvokih bobnov
 • sledi nočni prevoz v hotel in nočitev

3. DAN (ponedeljek 12.9.2022)

 • Zajtrk v hotelu in odhod proti Torinu na ogled
 • 10.00 - 15.00 sledi ogled samega mesta Torina, kjer je poleti čudovit italijanski utrip v starem delu mesta

TORINO je glavno mesto pokrajine Piedmont, nekdaj močno industrijsko mesto, danes znano po tovarni Fiat, nogometnem klubu Juventus, kavi Lavazza, bogato z zelenimi površinami in parki ter zgodovinskimi zgradbami in katedralami.

Po želji boste lahko obiskali kakšno znano zgradbo ali se samo sprehajali, kofetkali in nakupovali (dogovarjali se bomo na licu mesta glede ogledov). Ta program z obiskom Torina smo izvedli že trikrat, zato vas mesto ne bo pustilo ravnodušne. Mnogi so pohvalili obisk Egipčanskega muzeja, stavbo Mole in tudi mestni park Valentino. Odločitev pa je vaša kaj boste izbrali takrat na licu mesta.

ZA OGLEDE PA PRIPOROČAMO:

 1. katedrala Doumo, kjer se nahaja znan prt Jezusa Kristusa (prt ni vedno na ogled; imajo določena obdobja za oglede), je pa katedrala vredna ogleda.
 2. Filmski muzej Mole (na sliki spodaj)
  Resnično veličastna zgradba v Torinu. V njem lahko vidite, kako sta se film in njegova tehnika razvijala skozi zgodovino. Prostore ima v najbolj vidni in slavni zgradbi v Torinu (Mole Antonelliana). Graditi so jo začeli leta 1863 kot sinagogo. Danes je v njej muzej, ki velja za najvišjega na svetu (167 m). To stavbo smo imeli priliko videti od daleč in je resnično lepa in jo priporočam za ogled. Ima razgledno teraso kamor lahko greste in pogledate na mesto.
 3. Egipčanski muzej
  Muzej ponuja ogromno antropološko in arheološko zbirko. Je drugi največji muzej na svetu z egipčansko zapuščino. Tesno je povezan tudi z Damanhurjem in resnično vreden obiska tudi po vtisih iz naših skupin.

Staro središče Torina je ogromno in zaprto za promet, vse te tri znane stavbe pa v samem središču.

Spodaj je slika, ki je nastala lani ob fontani v Torinu.

 • po 15.00 uri sledi odhod proti domu
 • Domov v Šempeter prispemo v poznih urah (okoli 23.30 ure)

CENA POTOVANJA: 545 EUR (možnost obročnega plačila)

- cena velja za  25 potnikov   ( v primeru manjšega števila doplačilo)

Tridnevni program vključuje:

 • avtobusni prevoz Šempeter-Damanhur-Torino-Šempeter in vsi lokalni prevozi v Damanhurju (cena za velik avtobus 50 sedežev)
 • 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v bližini Damanhurja *** (zelo prijeten novejši hotel, kjer smo vsako leto)

         (doplačilo za enoposteljno sobo je 50 eur po osebi za 2 noči).

           Ob prijavi navedite če želite enoposteljno sobo.

 • dvodnevni Damanhurski program z njihovim vodičem in udeležbo na nočnem Oraklju 
 • spremstvo zunanjega vodiča na potovanju
 • organizacija potovanja TA Za dušo d.o.o. in najina organizacija
 • DDV

V primeru višje sile, se lahko program TA tudi spremeni v skladu z organizacijo v Damanhurju.

Cena ne vključuje:

 • hrana (kosilo in/ali večerja)
 • morebitne vstopnine v mestu Torino (ogled Mole in katedrale)
 • riziko odpovedi in nezgodno zavarovanje nista vključena v ceno.
 • Potovanje bo organizirano v skladu s takratnimi pogoji priporočil NIJZ za organizirana potovanja

Večerja bo dogovorjena sproti oziroma glede na program in razpoložljiv čas. Tako v hotelu kot v restavraciji je možno dobiti tudi brez glutensko hrano. V njihovi samopostrežni cantini v Crei pa prav tako lahko izberete okusno hrano po izbiri..

PLAČILNI POGOJI:

REZERVACIJA potovanja  je plačana akontacija  v znesku 145 eur ob prijavi do 5.5. 2022.

Preostanek 400 eur je potrebno poravnati pred odhodom (najkasneje pa do 30. 8. 2022). Lahko ga porazdelite na 4 obroke po 100 eur z vplačili do 25. v mesecu (25/5, 25/6, 25/7, 25/8).

 • Akontacija je nevračljiva, razen če sami najdete zamenjavo.
 • Plačilni pogoji v primeru odpovedi potovanja so v skladu s splošnimi zakoni potovanj TA Za dušo d.o.o. Vse osebne podatke in plačila zbira TA .
 • v primeru manjšega števila potnikov (manj od 25) manjše doplačilo 

SPOMNIK:  Vsi dosedanji odhodi so bili polno zasedeni in realiziriani. Podrobnejše informacije sledijo po meilu ob prijavi.

PRIJAVA NA POTOVANJE

DODATNA POJASNILA:

 • razdalja Žalec-Damanhur: 680 km (9 ur vožnje plus)
 • ogled Damanhurja bo v hrvaškem in angleškem jeziku.
 • udeležba za otroke do 14 leta ni možna (pravila Damanhurja)
 • Verjameva, da se bo skupina oblikovala v homogeno, veselja in odprtosti polno skupino potnikov, da bomo lahko skupaj uspeli narediti več in močnejše preboje pri manifestaciji!
 • Obisk Damanhurja  še v času poletja je čas toplih dni.
 • Avtobusni prevoz imamo iz Šempetra. Parkirišče je zagotovljeno in pod kamero Pobiramo tudi v Ljubljani - Dolgi most in na meji z Italijo Ura odhoda pa je med 01.00 in 2.00 zjutraj.

VABLJENI na doživetje tega kraja, ki je resnično poseben in vreden našega skupnega potovanja, druženja, smeha in odkrivanja drugačnosti. Prijave sprejemava preko gumbov spodaj do zapolnitve mest. Ob prijavi dobite podrobnosti o nakazilu!

                                                 CON VOI     

                                                            (Damanhurski pozdrav)

ZA DODATNE INFORMACIJE SVA DOSEGLJIVI :

STANKA   051 339 934

MATEJA   041 767 759

Potovanje v Damanhur v celoti izvede turistična agencija Za Dušo d.o.o., Cesta v Polico 31, 4207 Cerklje na Gorenjskem. Vsa plačila se vplačajo na račun turistične agencije. Vaše osebne podatke prijave  zbira TA  Za dušo d.o.o. po zakonu GDPR.

Dotik Sreče, Mateja Gorič s.p. deluje kot  posrednik za agencijo pri izvedbi potovanja.

MailerLite