Klubmail fra Danmarks Skiforbund

Nyt fra sekretariatet

Danmarks Skiforbunds ordinære repræsentantskabsmøde 22. maj 2016

Som tidligere annonceret i kalenderen på forbundets hjemmeside afholdes det ordinære repræsentantskabsmøde søndag den 22. maj kl. 13.00 – 16.00 i Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby i mødesal Gunnar Nu, afsnit 3.

Forslag, der ønskes behandlet på repræsentantskabsmødet, skal være DSkiF i hænde senest 1 måned før mødets afholdelse. (jf. §12). Forslag bedes indsendt til kb@skiforbund.dk.

Dagsorden, det reviderede regnskab, indkomne forslag samt liste over opstillede personer til bestyrelse udsendes senest 2 uger før repræsentantskabsmødet.

Danmarks Skiforbunds vedtægter

SKI365

Booking af værelser på Villa Lukashansel resten af sæsonen

Der er stadig ledige pladser på Villa Lukashansl. Hotellet er stillet til rådighed, eksklusivt for Danmarks Skiforbund.

Booking og spørgsmål:

Kontakt Kenneth Bøggild på e-mail: kb@skiforbund.dk eller telefon 4326 2330 for mere information om hotellet, bookinger etc.

Hent informations folder 

Sikkerhed på ski og på snowboard

Folderen "Sikkerhed på ski og på snowboard" er blevet opdateret.

Den kan rekvireres hos sekretariatet på e-mail klub@skiforbund.dk.

Der er stadig så pladser på: Teknik - bliv bedre på ski i uge 18 i Hintertux.

30 april, 2016 til 7 maj, 2016. Pris 8250,00 kr.

Da Hotel Hohenhaus er fyldt op, vil alle der tilmeldinger efter 16 feb. blive indkvarteret på Badhotel. 

Tilmelding

Læs mere om krav til Teknikkursisten

Rulleski træning i Skiklubben Hareskov

Rulleski har en stigende udbredelse, og træningsformen har samme bevægelsesmønster som i langrend, der er anerkendt som en af de mest alsidige former for konditionstræning.

Derfor ønsker Skiklubben Hareskov at gennemføre Rulleskitræning som en fælles, ugentlig træning som supplement til den øvrige træning, de tilbyder.

Læs mere på klubbens hjemmeside...

Bidt af ski - portræt af en ildsjæl

Portrættet af Erling Veidal, som blev bragt i Idrætsliv i marts måned, kan måske inspirere andre klubber i børne- og ungdombarbejdet.

Erling Veidal har engageret sig som frivillig i Hole Skiklub og har været med til at starte en ungdomsafdeling. Arbedet i ungdomsafdelingen er inspireret af de tre principper, norske skiklubber bruger i deres arbejde med børn. Det ene handler om socialisering. Børnene skal have det sjovt og rart med hinanden. Det andet handler om balance og motorik,som er selve grundlaget for vores sport. Og så skal de kende udstyret og vide, hvordan man bruger det og passer på det.

Normalt foregår træningen på skiklubbens lysløjpe i Rude Skov, hvor man starter med at stå i en klynge og råbe Ski ka’ vi li”. Mens børnene leger og træner, kan forældrene tage sig en motionstur. Klubben har også været på rullebånd i IndoorSki, har gået på betontrapper iført skistøvler, og de få gange, der har været sne, har man udnyttet klubbens samarbejde med Hørsholm Golf og taget en tur på deres baner.

Læs artiklen i Idrætsliv

Nyt fra Sporen

DM Freeride 2016 den 19. - 26. marts.

Danmarks hyggeligste skievent løber atter af stablen i det franske skimekka Tignes i næste uge. Danmarks bedste mandelige og kvindelige freeridere får muligheden for at løbe afsted med titlen som Danmarksmester i Freeride.

Eventet har fået nye arrangører er et mangfoldigt event, hvor der er plads til alle uanset om man vil konkurrere eller ej. Søren Christensen (arrangør af DM) har også et klart svar på, hvorfor man bør pakke skitasken og vende snuden mod Frankrig i påsken: ”Tignes i uge 12 er for det første to meget spændende konkurrencedage, hvor deltagerne leverer på højt niveau til glæde for de mange deltagere, som sidder i solen og spiser burgere og drikker rosé. Og så er Tignes jo fyldt med fantastiske pister og fede offpiste faces, der bare venter på at blive kørt af os danskere. Sidst men ikke mindst, så er Freeride DMs officielle bar – Dropzone – klar med afterski og lækre fester”, tilføjer Søren.

Kom til Freeride DM, fordi det er årets sjoveste uge på ski. Om du konkurrerer eller ej, så er der en fantastisk stemning og virkeligt mange gode og sjove skiløbere på plads. Men er du i Tignes, kan det klart anbefales at være en del af konkurrencen, hvor der altid er et godt sammenhold og stemning. Det er en uge som står lige så meget i hyggens-, som i konkurrencens tegn.

Læs optakten til DM

følg med på Facebook og Instagram 

Vest Cup 2016 - rulleski

Så er datoerne for Vest Cup 2016 fastlagt. Vest Cup består af 10 afdelinger og den første afdeling med skiskydning er den 30. april kl. 13.00 i Faaborg.

Vest Cuppen afvikles i fri teknik og klassisk teknik, alle rulleskityper er tilladt.

Hvis der er rulleskøjter/inlinners, som kunne tænke sig, at løbe med – med eller uden stave – er det også muligt.

Der løbes ca. 1 time i hver afdeling for de voksne løbere.

Læs mere om 1. afdeling af Vest Cup 2016

Vest Cup reglement

Vasaløbet på 90 km fra Sälen til Mora i Sverige.

631 tilmeldte danskere, 549 startede og 493 gennemførte Vasaløbet 2016.

Vasaloppet 2016, er nu historie, mange danskere gennemførte med bemærkninger som, av det var hårdt, det kræver både fysisk og mental styrke at gennemføre, hold op vor er jeg stolt af mig selv, det kostede blod, sved og tårer.

Blandt danskerne var Lasse Hulgaard dagens hurtigste og kom ind som nummer 153 i tiden  4 timer, 22 minutter og 42 sekunder. Anne Rye Madsen kom ind som nummer 188 blandt kvinderne i tiden 6 timer, 44 minutter og 42 sekunder.

Til lykke til alle der gennemførte, I har ydet en fantastisk indsats, I har grund til at være stolte. 

Se resultatlisten her:..

Se billeder fra Vasaløbet

Deltagelse ved i international alpin konkurence for U14 og U16 løbere

Danmark havde 3 alpine skiløbere med ved Trofeo Topolino i Italien, der anses som den største internationale konkurrence i verden for U14 og U16-løbere. Det gik godt for de danske deltagere på førstedagen.

I U16-klassen blev Nikoline Buchreitz Laursen nr. 32 ud af 83 deltagere og Christian Skov Jensen nr. 26 ud af 96 deltagere. I U14-klassen blev Danika Mannelin nr. 23 ud 49 deltagere. Neden for en video optaget med Christian efter slalom-konkurrencen.
På anden dagen venter storslalom for U16 og slalom for U14.

Fra sol til snestorm. Sådan var vejret skiftet på anden dagen af Trofeo Topolino i Italien. Dette påvirkede afviklingen af konkurrencerne og arrangørerne måtte fra morgenstunden opgive at afvikle 2 gennemløb i U16-klassens storslalom.
I U16-klassen blev Nikoline Buchreitz Laursen nr. 54, mens Christian Skov Jensen udgik da hans ski udløstes fra bindingerne 6 porte fra mål. I U14-klassen blev Danika Mannelin en flot nr. 22

World Cup deltagelse af Marcus Vorre og Christoffer Faarup i weekenden den 12.-13. marts.

Marcus Vorre deltog i sit første World Cup løb som kun 2. års FIS løber. I det naturligvis usædvanligt stærke felt kom han i mål som nr. 42 ud af 45 startende med en afstand til dagens vinder, italienske Dominik Paris på 6.33.

Christoffer Faarup repræsenterede søndag den 13. marts Danmark i mændenes alpine World Cup i SuperG. Selv om Christoffer på et tidspunkt havde 29. bedste mellemtid manglede lige det sidste og Christoffer udgik nogle få porte fra mål.

Se interview med begge atleter på forbundets Facebookside

Under de norske ungdomsmesterskaber i alpint i sidste uge var der flotte danske præstationer i pigernes U-14 gruppe (årgang 2002 og 2003).

I slalomløbet blev Kristiane Roer Madsen nummer 5, Clara Marie Vorre nummer 6 ud og Maia Søe Valde nummer 13 ud af mere end 125 startende norske piger.

Maia Søe Valde blev som tidligere omtalt en meget flot nummer to i Super G. Det skal blive spændende at følge pigerne fremover.

På billedet viser de stolt deres pokaler frem. Det er fra venstre mod højre: Kristiane, Maia og Clara Marie.

Sidste nyt

Maia Søe Valde vinder sølv ved de norske mesterskaber. Læs artklen her...

Jonas Strømsted vinder 4 guldmedaljer under AWG 2016. Læs artiklen her...

Marcus Vorre gæster formodentlig World Cuppen i Kvittfjell sammen med Christoffer Faarup. Læs artiklen her...

Vasaløbet 2016 kostede atter igen blod, sved, tårer og jubel. Læs artiklen her...

Kalender

Se aktivitetskalenderen på Danmarks Skiforbunds hjemmeside

Her finder du blandt andet datoerne for:

Danish OpenIndoor XC Skiing

DM Freeride

DM FreestyleSki og Freestyle Snowboard

Steep andDeep Alpine Danmarksmesterskaber

Klubmail arkiv

Du finder tidligere klubmail her...

Du finder Skiavisen her...

Danmarks Skiforbund

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20 
DK-2605 Brøndby

info@skiforbund.dk

Facebook Youtube Instagram
MailerLite