Bekijk_de_webversie
‘Het leven der dieren’ herdrukt

Beste ,

Twee maanden geleden verscheen het nieuwe Toonderboek Het leven der dieren. Op 17 april werd het boek gepresenteerd op de Zaltbommelse Bommeldag, waarbij ik het mocht uitreiken aan Toonders kleindochter Milou Toonder. Maar eigenlijk was ik op dat moment al vrijwel door de eerste druk heen… En dus heb ik de goedkopere paperback-editie laten herdrukken. Die is sinds deze week verkrijgbaar.

Hier een aantal reacties van lezers van het boek:

 • “Wat hebben jullie met Het leven der dieren weer een prachtig boek geschapen! Ook dit boek is weer een waardevolle aanwinst voor de geschiedschrijving van het fenomeen Marten Toonder. […] Het boek is zó prachtig vormgegeven, opgemaakt, gedrukt en gebonden… Een juweeltje!”
  (Hans Matla, Uitgeverij Panda)
 • “Geschiedenis met een knipoog.”
 • “Schitterende uitgave, ben er super blij mee!”
 • “Prachtig boek! Onmisbaar voor de liefhebber van Toonders werk!”
 • “Het is een prachtige uitgave waarin de tekeningen van Marten Toonder heel goed tot hun recht komen.”
 • “Een enig boek!”

  Leuk om te horen allemaal, met dit soort reacties weet je als samensteller en uitgever weer even waar je het voor doet!

  En recensent Koos Schulte schreef:

  “[Liefhebbers van] het tekenwerk van Toonder […] komen met dit boek echt aan hun trekken. Zowel de in- als de uitleiding van het boek kent een schat aan informatie. […]
  Al met al is dit op stevig en getint papier gedrukte boek weer een gedegen uitgave van uitgever Klaas Driebergen. Werk dat al in de vergetelheid was geraakt en op deze wijze weer springlevend is geworden!”

  (lees verder)

  Als je het boek bestelt op mijn website, ontvang je het binnen 1 à 2 werkdagen in huis.

  Meer info en bestellen
  Correctie in de herdruk

  Bij één prent in Het leven der dieren konden we als samenstellers in de eerste druk geen bevredigende uitleg geven: de prent met het opschrift ‘Fest steht die Schacht am Rhein’ (blz. 61). Dankzij enkele attente ‘oplettende lezertjes’ van het boek hebben we dit in de tweede druk kunnen herstellen. Ik schreef hierover eerder al dit nummer van ‘BommelDingen’.

  Voor iedereen die de eerste druk heeft aangeschaft, is hier een pdf te downloaden met de gecorrigeerde pagina’s.

  BommelDingen

  Deze week is er even geen nieuwe aflevering van BommelDingen. In plaats daarvan ontvang je deze ToonderMail.

  BommelDingen is mijn wekelijkse stukje over het werk van Marten Toonder. De afgelopen weken heb je daarin o.a. kunnen lezen naar aanleiding van mijn verblijf in Ierland twee weken terug (zie ‘Groeten uit het land van Bommel’ en ‘Het woeste Ierland’).

  Mocht je mijn BommelDingen nog niet ontvangen, dan kun je je daar hier (gratis) voor inschrijven om het uit te proberen.

  Hartelijke groet,

  Klaas Driebergen

  ToonderMail van Klaas Driebergen, nummer 19 (19 april 2019)

  Je ontvangt deze e-mail omdat je je hiervoor hebt aangemeld of via mijn website een bestelling hebt gedaan. Via deze e-mail houd ik je graag op de hoogte van mijn Toonder-gerelateerde activiteiten, zoals lezingen en boekprojecten.

  Als je toekomstige mails toch liever niet wilt ontvangen, geen probleem! Meld je gewoon weer af via de afmeld-link onderaan deze e-mail.

  Stuur deze mail gerust door aan mogelijke andere geïnteresseerden. Zij kunnen zich eventueel aanmelden via deze link.

  Via laatstgenoemde link kun je ook eerdere nummers van deze Toondermail lezen.

  website facebook twitter linkedin
  Klaas Driebergen

  Afmelden
  MailerLite