A horvát posta már engedi a kriptovaluták váltását. Nézd meg a böngészőben

A Bitcoin és a részvények vagy kötvények közt alapvetően nem áll fenn statisztikai korreláció, emiatt a Bitcoin kiválóan alkalmas arra, hogy diverzifikáló eszközként funkcionáljon” ~  Bill Miller, amerikai alapkezelő

A piac alakulása

Múlt héten a kriptovaluta piacon jelentős esést tapasztaltunk: 21 milliárd dollárral esett vissza. A hétvégén a Bitcoin árfolyama mindössze 15 perc alatt esett 800 dollárt, és jelenleg 9 500 dollár környékén mozog. Az Ether is  gyengélkedik mostanában, lassan a 200 dolláros szintre csökken, összesen 7%-ot esett az előző héthez képest, ezzel jelenleg 209 dollárt ér . A Ripple hetek óta a 0,31 dolláros szint körül mozog, míg a Litecoin 11%-kal esett vissza 89 dollárra. A piacon tapasztalt negatív hatások ellenére a kriptovilág rajongói hosszú távon árfolyam-emelkedést várnak. 

A 2013-ban alapított, digitális eszközökbe történő befektetésekkel foglalkozó Grayscale Investments bitcoinról szóló, 2019-es befektetői tanulmánya szerint az amerikai befektetők több mint harmada (36%-a) megfontolandónak tarja a Bitcoinba való befektetést. A piackutatás 1100, 25 és 64 év közötti személy megkérdezésével zajlott.  A befektetők közül a Bitcoin iránt érdeklődők 83%-a nyilatkozott úgy, hogy „erősen motiválja az a tudat, hogy akár kis mennyiségű Bitcoin-befektetést is eszközölhet”. A Grayscale azt is állítja, hogy „a befektetők folyamatosan új módokat keresnek ahhoz, hogy portfóliójukat tovább diverzifikálják, ahogy a hagyományos eszközök és piacok egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A hozzáértő befektetők egyre nagyobb számban ismerik fel, hogy a Bitcoin és más kriptovaluták egyedi befektetői tulajdonságokkal rendelkeznek, ami jobb diverzifikáló eszközzé teszik őket, mint a hagyományos 60% részvény, 40% kötvény portfólió.” A felmérés szerint a szkeptikusokat elsősorban a kriptopénzekkel kapcsolatos hekkertámadások, illetve a szabályozás hiánya riasztja el a kriptobefektetésektől. Az amerikai szenátus bankügyi bizottsága július 30-án tart meghallgatást a kriptopénzekkel és blokklánccal kapcsolatos szabályozási keretrendszert illetően.

Nézd meg a legfrissebb Bitcoin árat!
Heti kvíz

Az alábbi kriptovaluták közül melyik nem bányászható? 

  1. Ether
  2. Bitcoin
  3. EOS

A helyes válaszért görgess a hírlevél aljára!

Tetszik a hírlevelünk? Oszd meg barátaiddal!
A hét legfontosabb hírei
A horvát posta már engedi a kriptovaluták váltásá

A horvát posta (Hrvatska Pošta) bejelentette, hogy kriptovaluta-váltó szolgáltatást tesztel. Az állami tulajdonú vállalat idén július 15-én indította el szolgáltatását, amely lehetővé teszi kriptovaluták fiat pénzekre váltását. Jelenleg a szolgáltatás a turisták körében kedvelt, tengerparti Zadar három postáján érhető el. A kriptovaluta-tulajdonosok BTC-t, ETH-t, XLM-et, XRP-t és EOS-t válhatnak horvát kunára. A szolgáltatást a már 5 éve kriptotőzsdeként működő Electrocoin horvát brókercéggel közösen vezették be. A horvát posta azt tervezi, hogy az egész országban, az összesen 1016 postát számláló hálózatán bevezeti a szolgáltatást. A bejelentés szerint az országban az utóbbi néhány évben egyre emelkedik a kriptovaluta-használók száma, és az biztos, hogy Horvátország nagyban hozzájárul a kriptovaluták népszerűsítéséhez azáltal, hogy belép a digitális valuták piacára.

A német pénzügyi felügyelet 280 millió dolláros Ethereum token eladást hagyott jóvá

A berlini székhelyű Fundament blokklánc-cég megszerezte a BaFIN német pénzügyi felügyeleti hatóság jóváhagyását ahhoz, hogy az Ethereum blokkláncon ingatlanfedezetű kötvényt bocsáthasson ki. Több mint 250 millió euró (280 millió dollár) értékben ajánlanak a legnagyobb német városokban (pl. Berlinben, Hamburgban, Rostockban, Jénában, és Fuldában található ingatlanokat ERC-20 tokenként nemzetközi magánbefektetőknek. A Fundament azt reméli, hogy a projekt által a hagyományosan illikvidnek tartott ingatlanpiac likvidebbé válik.  Az 1 eurós nominális értéken kínált tokenek árusítása a jövő hónapban kezdődik. A tokentulajdonosok éves szinten 4-8%-os osztalékra számíthatnak. A befektetésnek nem lesz minimális összege, bárki, bármilyen mértékben vásárolhat magának tokenizált ingatlant Németországban.

A kriptovaluta-befektetők levelet kapnak az IRS-től

Az amerikai adóhivatal (Internal Revenue Service - IRS) bejelentette, hogy levelet küld azoknak az adófizetőknek, akik az általuk lebonyolított kriptovaluta-tranzakciók után elmulasztották bejelenteni a tranzakciókból származó bevételüket és így adót sem fizettek utánuk, vagy nem a valóságnak megfelelően jelentették be ezeket a tranzakciókat. A szervezet három különböző típusú levelet küld ki augusztus végéig a több mint 10 000 érintett kriptovaluta-tulajdonosnak, akiknek adatait az IRS “szabályozás betartatása iránti különféle erőfeszítései nyomán” sikerült megszerezni. (Az IRS még 2018-ban utasította az amerikai Coinbase tőzsdét, hogy adja át 13 000 ügyfele adatait.) A levelek célja, hogy felhívja a figyelmet a kriptovaluta-tulajdonosok adófizetési kötelezettségére és bemutassa, hogy a múltbéli hibákat miként lehet orvosolni.  A 6174 és a 6174-A típusú levelek csak barátságos hangvételű emlékeztetők, amelyek nyomán nincs szükség további teendőre, a 6173 típusú levelet azonban azok kapják, akik elmulasztották bejelenteni a kriptovalutákkal végzett tranzakcióikat.

A kínai bank pozitívan látja a Bitcoint

Kína négy legnagyobb állami tulajdonban lévő kereskedelmi bankjának egyike, a világ negyedik legnagyobb bankja, a Bank of China oktatási célú infografikát jelentetett meg weboldalán, hogy elmagyarázza a Bitcoin működését és azt, hogy miért emelkedik az ára.  Az infografika viccesen, 3 részre bontva mutatja be mindezt. Az első rész a Bitcoin történetét jeleníti meg, kezdve a whitepaper 2008 novemberi kiadásától az első 50 BTC 2009-es kibányászásán át egészen addig, hogy valaki 2010-ben 10 000 Bitcoint költött el pizzára. Az infografika második része a Bitcoin tulajdonságaira, az árfolyamának alakulására és az árfolyamának ingadozására fókuszál, de arra is kitér, hogy mitől értékelődik fel. A bank szerint a Bitcoin értéke a véges mennyisége, a gyors és olcsó, határokon átnyúló kifizetések, és a különösen a hiperinflációtól szenvedő országok számára lényeges értékőrző mivolta miatt emelkedik folyamatosan. Az utolsó rész a Bitcoin elfogadottságának bizonyítékait, például az egyre szaporodó Bitcoin ATM-eket mutatja be.  

A Bitcoin betiltása 40 évvel vetné vissza India fejlődését

A múlt hónapban a Scribd-en keresztül egy olyan törvényjavaslat szivárgott ki, amely a tervezett indiai kriptovaluta, a Digital Rupee kivételével az összes kriptovalutát betiltaná Indiában. „A kriptovaluták betiltása és a hivatalos digitális valuták szabályozása” című törvényjavaslat alapján a kriptovaluták közvetlen vagy közvetett használatáért büntetést, és akár 10 évig terjedő börtönbüntetést lehetne kiszabni. Tim Draper amerikai kockázatitőkealap-kezelő szerint ez a tiltás kész katasztrófa lenne India számára. Tim úgy fogalmazott, hogy „Ez a javaslat a ludditákra emlékeztet. Valójában ezzel lemondanak a fejlődésről, ami 40 évvel fogja visszavetni őket. Mi lett volna, ha az internettel ugyanezt tették volna?”  A kriptoközösség ellenzi a törvényjavaslatot és elindította a  #IndiaWantsCrypto hashtaget. Sokan arra mutattak rá, hogy a fejlett országokban a kriptovaluta a jövő, és ha Indiában ezeket tényleg betiltják, az ország munkahelyeket, befektetéseket, tehetséget és még sok más értéket veszít majd.

A SWIFT 13 másodperc alatt bonyolít le egy határon átnyúló tranzakciót

A Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaság (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications - SWIFT) sikeres tesztet hajtott végre a határokon átnyúló azonnali tranzakciókkal kapcsolatban. A tesztben hét ország (Ausztrália, Kína, Kanada, Luxembourg, Hollandia, Szingapúr, Thaiföld) 17 bankja vett részt, a cél a kontinensek közötti fizetések lebonyolításának vizsgálata volt. A teszt során a SWIFT Global Payments Innovation (GPI) Instant fizetési szolgáltatását integrálták Szingapúr hazai instant rendszerébe, a FAST-ba (Fast and Secure Transfers). A tranzakciók mindegyikét sikerült az egyik végponttól a másikig 25 másodperc alatt lebonyolítani, de a leggyorsabb kifizetés, amely Ausztrália és Szingapúr között bonyolódott le, mindössze 13 másodpercet vett igénybe. Az instant kifizetési rendszerek tesztelése tovább folytatódik, még a GPI Instant idei évre tervezett globális beindítása előtt.

Heti tweet
Heti mém
A kvíz megfejtése

Az alábbi kriptovaluták közül melyik nem bányászható?

A helyes válasz: C.

Köszönjük, hogy elolvastad a hírlevelet :)

Legyen szép heted!

Feliratkozás

Üdv:
MrCoin

💌 hello@mrcoin.eu
📞 +36 16 555 333

MrCoin

96 Kensington High Street, London, W8 4SG, Egyesült Királyság

Adatvédelem

Nem akarsz újabb emaileket kapni?

Unsubscribe