HARTOLAN KYLÄN KYLÄKIRJE 2/2017

PVY:n puheenjohtajalta

Menneestä kesästä mieleenpainuvin hetki oli varmasti Hartolan kylän Super-perjantai, kun Hartolan kylällä oli yhtenä iltana tapahtumia urheilusta kulttuuriin sekä luonnontieteisiin. Jaalan Voiman kotikentällä pidettiin ”Villisikajahti”, eli Jaalan Voiman kotiottelu Elimäen FC Villisikoja vastaan, Vuohijärvi Soi!-musiikki- ja monitaidefestivaalissa PVY-talolla ja tanssilavalla esiintyivät maankuulut tähdet sekä viimeisenä vielä Verikuun ilta eli kuunpimennys-ilta Hartolan kylän observatoriolla. Kaikki samana iltana! Se oli loistava ja tapahtumantäyteinen ilta... Hartolan kylällä oli tuona iltana noin 600 kävijää, näin tässä itsekseni laskeskelin. Pelkästään liikenteenohjaajiakin varmasti kymmenkunta!

Noh, palataanpas asialistaan.

Ensiksi haluaisin lausua lämpimät kiitokset kevään tukkitalkoisiin osallistuneille! Tukkitalkoot järjestettiin uuden tuolivaraston rakennusmateriaalin keräämiseksi, samalla saatiin ylijääneistä sahapinnoista ensi talven polttopuut! Tukkitalkoissa PVY:lle lahjoitettiin 150 tukkia jotka sahattiin talkoilla kenttäsirkkelillä rakennusmateriaaliksi.

Kiitokset myös monelle muulle, koko talkooporukalle, osallistumisesta talkoisiin sekä PVY-talon että pihan kunnostamiseksi. Vielä muutamia talkootunteja on edessäkin päin, tervetuloa mukaan! Lisätietoja saat allekirjoittaneelta. Suunnitelmia tarjoilutilan viimeistelyyn, esteettömyys-asioiden viimeistelyyn sekä tanssilavan kunnostamiseksi löytyy kyllä!

PVY:n talouteen merkittävän tulonlähteen on tehnyt tilojen vuokraus ja aktiivisella talkootyöllä tilat onkin saatu niin hyvään kuntoon että talo ja tanssilava ovat houkutteleva vaihtoehto juhlien järjestämiseen Pohjois-Kymenlaaksossa. PVY-talo ja tanssilava ovat olleet lähes koko kesän vuokrattuina ja siellä on koettu monia ilon hetkiä tänäkin kesänä.

PVY:n talouden toinen tärkeä tukipilari on joka kesäiset, jo perinteeksi muodostuneet, kylänäytelmät. PVY:n toiminnan kannalta talkoiden rinnalla näytelmät ovat olleet tärkeitä ja niiden merkeissä me yhdistyksen väki useimmin tapaammekin. Minulla on tänäkin vuonna ohjaajan armosta rooli ja olen yrittänyt opiskella vuorosanani kuuliaisesti, kyllä ne alkavat jo sujua! Hauskoja hetkiä on ollut jo harjoituksissa, kun huomasimme näyttelijäkaartimme muistuttavan puvustuksessa roolihahmojaan jo melkein liiankin paljon! Nyt kannattaa tulla katsomaan jos haluaa nähdä minkälaista täällä seudulla on ollut sata vuotta sitten. Näytelmä on edelleen historiallinen, vakavakin, mutta tyylillemme ominaista huumoria unohtamatta!

Musiikki on tässäkin näytelmässä isossa osassa. Esiintyjäkaartiimme on liittynyt uusi haitarin soittaja, Antti Aronen, joten pitkästä aikaa näytelmiä tahdittaa elävä musiikki. Viimeksi elävää musiikkia näytelmässämme on soittaneet mm. Alpo Kunnasluoto, Veikko Kaarlampi, Leena Purho, Keijo Vesalainen ja aivan alkuperäisenä muusikkona Ilkka Lindeman.

Viikonlopun näytöksien väliajalla esiintyy Työväenyhdistyksen soittokunnan vaskiseitsikko Turusta.

Toivon todella näkeväni yleisön runsaslukuisena nauttimassa työmme hedelmistä, lämpimästi tervetuloa nauttimaan vielä yhteisistä hetkistä ennen talvea ja arkea.

 

Ystävällisin terveisin
Tuomo, Hartolan kylän PVY:n puheenjohtaja

 

Ai niin! Vielä lopuksi hauska tarina näytelmäharjoituksista!
Näytelmäharjoitukset ovat meille, yhdistyksen väelle, hauska harrastus jossa osallistujille käy nopeasti selväksi että ohjaaja Vuokko haluaa tervehtiä aina halaamalla. Näyttelijäkaartissa on myös leipuri, joka lupasi tuoda seuraavalla kerralla kuuluisia, herkullisia munkkejaan näyttelijöille kahvin kanssa tarjottavaksi. Tuli sitten taas seuraavat näytelmäharjoitukset, joissa Vuokko tapansa mukaan avosylin tervehti myös leipuria ja samassa hetkessä leipuri parahti ”Ai! Ne munkit unohtu!”.

Konujen kuulumisia

KONUT TÄHLET ry on tähtiharrastusseura, joka on perustettu vuonna 2005 yhdistämään luonnosta kiinnostuneita ihmisiä pohjoisen Kymenlaakson alueella. Seura järjestää tähtitaivaan ilmiöihin liittyviä tapahtumia ja jäsenistölleen suunnattuja teemallisia tähti-iltoja. Toimintaa kehitetään jatkuvasti siihen suuntaan, mihin jäsenistö tuntee kiinnostusta.

Yhdistyksen tähtitorni sijaitsee Jaalan Hartolan kylässä Kiislahdentien varrella. Yrityksille, yhdistyksille, koululuokille ja yksityisille henkilöille järjestetään tähtitaivaan esittelytilaisuuksia omalla tähtitornillamme. 
Näitä opastettuja vierailuja voi varata pj Timo Loikalalta puh. 044-2014 085 tai sähköpostitse timo[at]konuttahlet.net

Konut tählet valmistelevat alkavan syyskauden tapahtumakalenteriaan vielä Hartolan kylän tähtiladon osalta, mutta Liikasenmäen ensimmäiset tähti-illat ovat jo varmistuneet. Syksyn ensimmäiset tähti-illat Liikasenmäellä pidetään syyskuun toisena tiistaina sekä lokakuun toisena tiistaina.

Nyt suunnataan katseet elokuiselle taivaalle pimenevissä illoissa taas iloksemme näkyvälle tähtitaivaalle myös tähdenlentojen, reposten sekä elosalamoiden toivossa.

Konut tählet kiittää runsaslukuisesta osallistumisesta kuunpimennysiltaan! Kuunpimennystä katsomassa Jaalan tornilla kävi parhaimmillaan viitisenkymmentä tähtiharrastajaa! Alkuvaihe jäi horisontin pilviusvan taakse, mutta myöhemmin yöllä verikuu näkyi komeasti ja ekstrana vielä valaisevat yöpilvet.

Kyläsuunnitelma

Hartolan kylälle rakennetaan parhaillaan Kyläsuunnitelmaa osana Näkyvät Kylät-hanketta. Kyläsuunnitelmassa määritellään, mihin kylän toiminnassa pyritään ja miten niihin tavoitteisiin päästään sekä millä aikataululla tavoitteet toteutuvat. Ideoita, ehdotuksia sekä palautetta kylän toiminnasta otetaan vastaan, jotta saamme suunnitelmasta mahdollisimman kattavan sekä realistisen. Kaikki ajatukset taivaan ja maan väliltä voi lähettää Hartolan kylän palautelomakkeella osoitteessa www.hartolankyla.fi

 

Näkyvät Kylät-hankkeen päämääränä on mm. Pohjois-Kymenlaakson maaseudun parhaiden puolien nostaminen esiin niin matkailijoiden kuin vakituisten ja vapaa-ajan asukkaidenkin tietoisuuteen.

NäKy -hankkeen taustalla ovat v. 2019 pidettävät Asuntomessut, rakenteilla oleva KymiRing moottoriurheilukeskus ja Kimolan kanavan toteutuminen. Lähivuosina on siis erinomaiset mahdollisuudet antaa pohjoiskymenlaaksolaisen asumisen ja palvelu tarjonnan näkyä ja kuulua.

Lisää tietoa antaa:

NÄKYVÄT KYLÄT -hanke
Kymenlaakson Kylät ry
Mantereentie 2,
45720 Kuusankoski
leena.borg@kymenkylat.fi
040 838 9989

Hartolan kylän valokuvakilpailu

Hartolan kylän historiasta ja sykähdyttävimmistä otoksista kaavaillaan järjestää jälleen valokuvakilpailu.

Viimeksi vuonna 2004 järjestetyssä kilpailussa päätuomarina oli Timo Laitala, kuka yhdessä raadin kanssa valitsi osallistuneista kuvista kymmenen parasta. Näistä kuvista tehtiin näyttely Hartolan Puoti & Baarille ja äänestyksen perusteella saksalainen kesäjaalalainen Sebastian Tretiak vei voiton Hartolanjoki-kuvallaan.

 

 

Hartolan kylän Facebook-sivulta saat ajantasaisimman tiedon valokuvakilpailun aikataulusta sitten kun se vahvistuu! Nyt voi kuitenkin taas kaivaa vanhat valokuvat albumeista ja kameran muistista sekä nauttia muisteluista syksyn pimenevissä illoissa!

Lisätietoa sekä vanhojen valokuvien skannausaupua saat Tiialta hihasta nykäisemällä tai sähköpostitse Tiia.valkeapaa @ vierumaki.fi

ENSI-ILTA TÄNÄÄN! JÄNNITYS TIIVISTYY...

Suosittelemme ainakin pitkämatkalaisia varaamaan liput ennakkoon hartolankyla.fi-sivun kautta, kilkkaamalla alla olevaa nappia tai Hartolan Puoti & Baarilta ettei tule turhaa reissua...

Lauantain klo 17 näytös on jo miltei puolillaan ennakkovarauksista joten ole sinäkin nopea ja varaa oma paikkasi!

 

Lämpimästi tervetuloa teatteriin!

Varaa paikkasi tästä!

Sinun juhlasi PVY-talolla ja Hartolan kylän tanssilavalla?

Tilat soveltuvat häiden, syntymäpäivien, sukujuhlien, kokousten ja erilaisten tapahtumien pitopaikaksi. Tanssilavalle mahtuu n. 160 juhlijaa syömään sekä tanssimaan ja se onkin loistava juhlatila kesäisin ja suosittu hääpaikka. PVY:n talo jatkaa juhlakautta ympäri vuoden pienempien tilaisuuksien merkeissä, taloon mahtuu n. 80 juhlijaa.

Tiloja on remontoitu suurella sydämellä viime vuosien aikana ja nyt juhlijoiden ja järjestäjien käytössä on hurmaavaa lavatanssiperinnettä huokuva tanssilava sekä tilava päärakennus luonnon keskellä modernein mukavuuksin.

Vuokraushinnasto
(voimassa v. 2018 aikana tehtyihin varauksiin)
Tanssilava + PVY:n talo 670 €/vrk
Järjestely- ja purkupäivät (= tilaisuutta edeltävä ja tilaisuuden jälkeinen päivä) ovat kuluttomia mikäli muita varauksia ei ole.

(Hinnat sis. parkkipaikan, sähkön, veden, jätehuollon, wc-paperit yms.)

TERVETULOO MEILÄN KYLÄÄN!

Hartolan kylän PVY

,
Finland

MailerLite