Mars nyhetsbrev

.

Mars 2018

Det "osannolika" händer. Det snöar i Malmö, fast det tekniskt sett, är vår!?! Detta hindrar oss dock inte att ploga (he-he) vidare med alla verksamheter, som turligt nog är förlagda inomhus. Men så småningom kommer vi ut i friska luften med Malmöäventyret, Drömjägaren, Skulpturparken, Bästa sommaren och annat.

Mars månad bjuder på PODcast-premiär, Teaterns dag,
Poesiafton och el Grande-premiär. 
Läs mer nedan.....

UNGDOMSSNACK.SE - PREMIÄR 2 MARS KLOCKAN 19.00

Under sportlovet pågick inspelningen av den nya podcasten ”Ungdomssnack” för fullt i Drömmarnas hus.

Ali Hussein, Fortunata Kolompar och Leonardo Secic heter de tre kreativa ungdomar, som tagit initiativet till att skapa sin alldeles egna podcast. En podcast av, för och med unga.

Premiärprogrammet är planerat att läggas upp fredagen den 2 marsungdomssnack.se. Missa inte att lyssna!

TEATERNS DAG 10 MARS

Kom och se öppna repetitioner mm hos oss!
Vi vill redan nu välkomna er till Öppna repetitioner med vår unga ensemble och ger även möjligheter för de yngre att se en öppen repetition av föreställningen ” el Grande- Kaninernas konung” eller varför inte ta en guidad tur i Drömmarnas hus och höra om Rosengårds historia? Vi kommer också att ha go fika, och såklart härliga samtal. Så boka in lördag den 10 mars i din kalender.
Arrangemangen går ej att förboka.

På Drömmarnas hus:

11.00 - 11.45 Guidad tur och lite historia om Rosengårds Herrgård

11.45 - 12.00 Vi berättar om våra produktioner och om sommarens föreställning Drömjägaren!

12.00 - 12.30 Öppen repetition av El Grande- kaninernas Konung

12.30 - 13.00 Vi fikar och samtalar.

13.00 - 14.00 Öppen repetition och samtal med Drömmarnas hus unga ensemblen

Se hela programmet för hela Malmö här.

Om Teaterns dag i Malmö:

Lördag 10 mars 2018 är det Teaterns Dag i Malmö. Stadens scenkonst-institutioner och fria grupper öppnar upp sina dörrar för en heldag med publiken i fokus. Programmet innehåller föreställningar, workshops, publiksamtal, guidade visningar och mycket mer.

Vi säljer inga biljetter till Teaterns Dag. Istället köper du en entréknapp för 60 kr och den gäller som inträde till allt som händer under dagen. Entréknapp går att köpa på Drömmarnas hus.

Teaterns Dag pågår kl. 10.00 – 01.00 på flera scener runt om i Malmö. Medverkande är Malmö Opera, Malmö Stadsteater, Skånes Dansteater, Teater 23, Moomsteatern, Inkonst, MAF, Bombina Bombast, Dansstationen, Musik i Syd, Banditsagor, Teater Theatron, Södra Community, Teatermuseet, Teatercentrum syd, Drömmarnas hus. Fler medverkande tillkommer.

Teaterns Dag genomförs av de medverkande, med stöd från Malmö stad och i samarbete med ABF.

EN NY POESIAFTON TORSDAG 22 MARS

I höstas genomförde vi en afton med poesi, musik och konst på prov. Detta blev välbesökt och uppskattat. Nu gör vi en ny "afton" och programmet är imponerande.

Katra Shukri - poesi (finalist i Ortens bästa poet 2017)
Ahmed Ismail - sång
Azhar Mahdi - konst
Mona Al Mashaat - konst
Asmaa Al Dabbagh - konst
Layla Ashour - konst

* Medverkar gör även Drömmarnas hus
unga ensemble.

Katra Shukri
Katra tog sig hela vägen till final, i en rikstäckande poesitävling, Ortens bästa poet.
Artikel om Katra här.
Radioinslag med Katra här.

 

Kom i tid. Begränsat med platser. Fritt inträde. Hitta hit.

Vi utlovar en härlig kväll
Torsdagen den 22 mars kl. 17-19


Jaaaaa. Jag kommer!  Facebookevent

EL GRANDE- KANINERNAS KONUNG!

- KANINEN SOM KUNDE TALA -

Premiär: Lördagen 24 mars

Manus och regi: Liza Fry
Scenografi, ljus och ljud: Peter Hartman
Skådespelare och berättare: Kajsa Englund
Speltid: 30 minuter
För ålder: 4 - 10 år.
Fritt inträde, men biljetter måste reserveras.


I påsk spelar vi föreställningen ”El Grande- Kaninernas Konung!”- Kaninen som kunde tala. För familjer spelar vi lördag den 24 mars (premiär) samt lördag den 7 april kl: 13.

MEN, för FRITIDSHEM erbjuder vi många föreställningar under påsklovet.

RESERVERA DINA BILJETTER HÄR (för barnfamiljer)
RESERVERA DINA BILJETTER HÄR (för fritidshem)

Bakgrund till föreställningen:
För att skapa delaktighet och engagemang kring tematiken ”Stick ut” hos de yngre barnen, skapade vi en sagoworkshop som handlade om en kaninhåla. Kaninhålan beboddes av en mängd kaniner som dagarna i ända hackade morötter och åt. Men det fanns en kanin som var speciell... Denna mycket speciella kanin ”Plopp” kunde till de andra kaninernas förfäran helt plötsligt prata människospråk!
En gång förut hade man hört talas om

detta. Det var den mytomspunna kaninen El Grande som haft samma gåva och då begett sig till människostaden. Plopp längtade ut till den stora staden där man kanske kunde få prata lite människospråk och där allt kunde hände.

Barnen fantiserade mycket om hur det var i kaninhålan och vad Plopp skulle få vara med om. Dessa historier blev grunden till en sagoföreställning för de yngre barnen (fritidshem under påsklovet) och för familjer (på lördagar).

INNOCARNIVAL SKÅNE 2018

Innovationerna är inlämnade! Runt om i Skåne finns nu förväntansfulla elever och ser fram emot två underbara dagar på Malmö Live. Den 5-6 april kommer att bli två intensiva dagar, fyllda med utställningar, föreläsningar, workshops och spännande möten.

Vissa kommer att tävla, andra kommer att njuta av alla aktiviteter som erbjuds för alla utställare och besökare.  Framförallt så kommer det att bli två dagar fyllda med engagemang och innovationskraft!

Har du inte deltagit i arbetet med din klass, ta chansen att besöka Malmö Live ändå. Allt är gratis och ni är hjärtligt välkomna. Två dagar med framtidsvisioner och skapande kraft!

KULTURKRYDDAN

Vi har kommit halvvägs in i projektet nu. Tillsammans med samtliga elever på Kryddgårdsskolan arbetar vi skapande kring människans olika inre och yttre sidor. Vi ska försöka öka förståelsen för varandra och våra olika sidor.

Peter träffar de mellanstora barnen och gör dramatiserade foto i konstbelyst studio. Jafer tar sig an de minsta och arbetar med gigantiska gruppbilder av klassen. Snart drar också Kristian och Liza igång med högstadiet och drama, direkt på golvet. Den 13 april blir det stor kulturdag på skolan, då vi bl.a visar upp det vi har skapat.

EN LITEN BIT AV MIG

Nu är vi i full gång med att boka upp processgrupper i konstprojektet, ”En liten bit av mig”. Ett delprojekt inom ramen för Stick ut!

Första gruppen startar upp i mars och här kommer bl a äntligen de stora kokkärlen med färgpigment att invigas. Färgpigment som fraktats hit ända från Basra i Irak. Vi ser verkligen fram mot att sätta igång resan mot en stor vernissage i november/december!

Läs mer om projektet här.

BARNENS SKULPTURPARK

Nu rullar allt på för fulla muggar! Styrgruppen har startats upp, lokaler är snart inflyttningsklara, konstnärs-rekrytering pågår för fullt och givetvis så är vi också i full gång med att rekrytera in de barn och unga från Herrgården, som skall vara med på denna spännande resa.

Vi har även startat upp en dialog kring ett möjligt kommande spännande samarbete med en viktig konstaktör… mer info om detta kommer senare. Vi kommer att hålla tre öppna hus i VARDA lokalen, dit intresserade barn, deras föräldrar/målsmän samt övriga boende hälsas hjärtligt välkomna. Här får man träffa projektteamet, kan ställa frågor och/eller anmäla sitt intresse för deltagande eller bara komma in och ta en fika.
För anmälan och mer info, klicka här.

TEATER PÅ SPORTLOVET

Under två dagar på sportlovet hade vi äran att få Kulladalsskolans och Glasbruksskolans fritids hit till Drömmarnas Hus.

De fick prova på teater och spelade upp fantastiska små berättelser om mystiska kistor, magiska skogar och galna upptåg. Tack för att ni kom, hoppas vi ses snart igen!

ACT YOUR SONG

Under sportlovet kom David Shaw till oss med hans workshop Act your song.

Deltagarna fick välja en sång de tycker om och tillsammans stöta, blöta och analysera alla karaktärer i den. Ingen sten förblev ovänd och deltagarna fick sig en helt ny upplevelse!

Tack David och duktiga pianisten Anna!

KVÄLLSKURSERNA HAR SATT IGÅNG MED EN RIVSTART

Cirkusgrupperna tränar för fullt och har fått besök av cirkusartisten Tony Hadders.

Ny cirkusgrupp har skapats och tränas av vår unga cirkustränare Stine Hansen samt i teater av Sara Zeim.

Dans är åter på agendan i Drömmarnas

hus då Atoosa Farahmand har startat upp en ny dansgrupp för unga, vilket vi är väldigt glada över.

Unga ensemblen låter sig inspireras av dikt för att gestalta scener som kommer att visas på Teaterns dag (repetitioner), samt i cafékvällen den 22 mars. Under påsklovet kickar vi igång arbetet med sommarens stora föreställning Drömjägaren. Ska bli väldigt roligt!

BÄSTA SOMMAREN - MED KRAFTSAMLING HERRGÅRDEN

Vi var många som samlades på Tegelhuset den 9 februari för det första stormötet som Kraftsamling Herrgården anordnade om Bästa sommaren. Det handlade om att synliggöra allt positivt som sker i området Herrgården. För att se vad som saknas, men också för att vi gemensamt ska kunna sprida det som sker. Och även ha fler verksamheter i området.

Det bildades olika grupper som nu jobbar vidare. Det var en mix av olika organisationer, föreningsliv, kommunala förvaltningar m fl. Ytterligare ett stormöte är insatt på kvällstid för de som inte kunde medverka på dagtid. Drömmarnas hus erbjöd sin hjälp till de organisationer som ville utveckla sin verksamhet. 5 olika organisationer anmälde sig och vi ska träffa varje organisation enskilt först, för att höra och se vad vi tillsammans kan utveckla. Det blir spännande.

MALMÖÄVENTYRET 2018

I väntan på att den sista snön ska lämna de skuggiga delarna av Torup, så drar vi igång med att förbereda lärarna inför Malmöäventyret 2018.

Den 8 och 9 mars kommer årets lärare från 48 nya klasser till oss på Drömmarnas hus för att prova övningar och gå igenom ämneskunskaper inför årets omarbetade upplaga av Malmö Äventyret i Torup.

Snart kommer våren och då ska det återigen förberedas för halvväsen och förunderliga varelser i Torups outforskade natur.

ETT GEMENSAMT KONSTVERK TAR FORM

Viet fyller nu de sista pigmentlösa utrymmena i detta gemensamma konstverk som behandlar alla elever på Kirsebergsskolans "Jag och Vi". Detta 22 kvadratmeter stora konstverk närmar sig nu sitt slutskede.

Med konst och kraft kommer alla elever ha bidragit till det gemensamma gestaltandet av skolans variation och mångfald. Ett färgsprakande konstverk där individuella variationer och resurser sammanstrålar i ett gemensamt kalejdoskop av färger.

SENASTE NYTT OM DRÖMJÄGAREN

Nu har vår fina affisch kommit och det är Dave Henson som gjort denna roliga, spännande och lekfulla affisch. Tusen Tack Dave, vi är så nöjda!

Vi har även fått med en danspedagog och rörelseinstruktör till Drömjägaren. Det är Atoosa Farahmand som vi är glada att ha fått till vårt härliga Drömjägar-team. Välkommen Atoosa!

Vi också grymt stolta att presentera en sponsor; Exakta som kommer att sponsra oss en del, när det gäller våra affischer och flyers. Tack! Tack!

Du vet väl att vi spelar i Vänskapsparken med premiär lördagen den 16 juni klockan 14.00? Sedan spelar vi ytterligare fyra föreställningar de följande tre dagarna.

Boka in när Du ska se Drömjägaren redan nu! Längtar du efter sommarteater? Håll ut, för redan i maj kan du kolla in hela Sommarscen Malmös program, som släpps den 24 maj på www.sommarscen.se

WWW.DROMMARNASHUS.SE/DROMJAGAREN

Föreställningen Drömjägaren, Poesiafton, Ungdomssnack, elGrande, En liten bit av mig och Teaterns dag, har stöd av våra finansiärer och samarbetspartners nedan.

Facebook Twitter Youtube Instagram
Tidigare nyhetsbrev

Du får detta nyhetsblad för att du själv anmält intresse. Det kan även vara så att du varit i kontakt med Drömmarnas hus, eller så tycker vi, eller någon annan, helt enkelt att du borde ha det.
Vill du inte ha det, så avslutas prenumerationen med länken längst ner till höger, eller via ett mail till info@drommarnashus.se.

Drömmarnas Hus

info@drommarnashus.se       www.drommarnashus.se

+ 46 (0)40 31 15 80

LIKE TWEET