Kunt u deze e-mail niet goed lezen?

Beste ,

Aanleiding van deze cursus was hetgeen ikzelf als mantelzorger zo heb ervaren. Ik ben daarna gaan google-en en kijken wat er allemaal laagdrempelig te vinden valt om u te helpen.

Deze cursus pretendeert niet volledig te zijn, maar moet meer gezien worden als een soort van een klankbord, om een mantelzorger medeleven en begrip te tonen. Wellicht helpt het u of pept het u op. Het is fijn als je je onbegrepen voelt, je via dit verhaal wel begrepen voelt.

Mijn vrouw werd ziek, en ik moest in eerste instantie veel met haar naar het ziekenhuis. Men was nog aan het zoeken wat ze mankeerde.

Ik had het “geluk” dat ik thuis was (geen werk), dus ik hoefde niet steeds bij mijn werkgever te zeggen dat ik even vrij moest hebben, wat best een druk op je zet, want daar is wel even begrip voor maar meestal niet lang.

Ik probeer in deze informatiemodule te verwoorden, hoe je hiermee om zou kunnen gaan.

Na een maand dacht men te weten welke ziekte mijn vrouw had, maar dit bleek geen goede diagnose, maar in ieder geval was ze door de behandeling vanaf dat moment aan bed gekluisterd. Ze is helaas overleden, maar is in tijd dat ze ziek was, van de 20 weken, 13 weken in het ziekenhuis geweest en 7 weken thuis.

In het ziekenhuis heeft ze natuurlijk veel aandacht gehad, echter ook daar is door onderbezetting / werkdruk, een mantelzorger niet te missen afhankelijk van het ziektebeeld.

De afdeling waar mijn vrouw verbleef moedigde dit ook aan. Ik kon vele uren per dag bij haar zijn. Ik heb zelfs vanwege de ernst van de ziekte bijna 3 weken naast haar kunnen liggen 24 uur/dag.

Thuis heb ik het even zonder thuiszorg kunnen redden, maar het was na 1 à 2 dagen al duidelijk dat dit niet doenbaar was. Thuiszorg was echter heel snel inzetbaar, in het begin kwamen ze zelfs 3x per dag, ten behoeve van wassen, wondverzorging, spoelen van drains (nier-drain en abces-drain achter de nier) en het onderhouden van de sondevoeding. Verder hield men ook een oogje in het zeil met betrekking tot de medicijnen en de te bestellen materialen voor verzorging. (medicijnen, wondverzorging, spoelen, wassen, sondevoeding).

Ikzelf had bij “bedrijf x” een hooglaag-bed, een toiletbril-verhoger, een steek en een rolstoel besteld.

Een rollator valt niet onder de verzekering. (Vanwege bezuinigingen zijn loopmiddelen zoals krukken en rollators niet vergoed. Wij konden die ergens lenen, want iedereen heeft wel bijna iemand in de omgeving die een rollator heeft staan).

Via “bedrijf y” bestelde ik wondmaterialen, via “bedrijf z” sondevoeding. Via “apotheek a” incontinentiemateriaal.

Ik hoop dat u iets aan de informatie en de cursus zult hebben. Wetgeving verandert uiteraard regelmatig dus soms zullen zaken weer veranderen.

--- 
Maker van de cursus Mantelzorg

 

Normaal €79

Nu tijdelijk: €9

Bestel nu!

Nieuwsbrief actie gemist?

Hier de laatste acties, die nog tijdelijk beschikbaar zijn:

Nieuwe Expert Training
Kindercoach Expert

B2B adressen
voor de salesafdeling

Nieuwe cursus
Vrijheid

Voeding Expert
(incl. certificaat)

Word een Social Media Expert
(incl. certificaat)

Word een Google Expert
(incl. certificaat)

AVG Training met erkend Certificaat:
3 versies

Jaarabonnement:
3 voor de prijs van 1

SlaapTips:
1 op de 5 Nederlanders slaapt slecht

Word een Microsoft Expert
(incl. certificaat)

Word een Internet Marketing Expert
(incl. certificaat)

Word een Design Expert
(incl. certificaat)

Website maken pakket

Wil je een hoger IQ?

Interplein Academy

info@interplein.nl

https://interplein.nl

SHARE FORWARD