Turun NMKY - YMCA Turku

Empowering young people Since 1893

Uutiskirje 7/2021

  

Tämä uutiskirje sisältää:

  • Nuorille kohtaamisia ja yhdessä tekemistä pandemia-ajan jälkeen
  • Nuorten kohtaamispaikka Toivossa on palattu normaalimpaan arkeen
  • Harvassa talkoillaan 30.10.
  • Erakko-talkoot 13.11.
  • Tuurat järjestää iltamat
  • Katusovittelu tarjoaa apua konflikteissa

Nuorille kohtaamisia ja yhdessä tekemistä pandemia-ajan jälkeen

Turun NMKY:n virkistymistä- ja vertaisuutta hanke tarjoaa nuorille sekä heidän lähipiirilleen mahdollisuuksia kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen. Virkistävällä toiminnalla ja vertaisryhmän tuella vahvistetaan nuorten voimavaroja.

Nuorten tyytyväisyys elämäänsä on 90-luvulta asti käytetyn nuorisobarometrin tulosten mukaan vuonna 2020 ollut matalammalla, kuin koskaan aikaisemmin mittauksen historiassa. Koronapandemialla on ollut suoria vaikutuksia nuorten työllistymiseen, harrastustoimintaan sekä erilaisten tilaisuuksien järjestymiseen. 

Turun NMKY:n Virkistymistä- ja vertaisuutta hanke eli tuttavallisemmin VirVe tarjoaa nuorille sekä heidän lähipiirilleen mahdollisuuksia kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen vastapainona esimerkiksi etäopiskelulle ja karanteenissa olemiselle. Virkistävällä toiminnalla ja vertaisryhmän tuella tavoitellaan voimavarojen uudelleen latautumista kuormittaneen pandemia-ajan jäljiltä. Uudet elämykset ja yhdessä tekemisen kautta hankitut mukavat kokemukset auttavat unohtamaan stressaavan arjen sekä palauttavat mieleen ihmisten kohtaamisen arvon ja merkityksen.  Lue lisää...

Nuorten kohtaamispaikka Toivossa on palattu asteittain normaaliin arkeen

Nuorten kohtaamispaikka Toivossa on iloiten palattu takaisin normaaliin kohtaavaan toimintaan, Toivon ovet ovat auki kävijöille viikkoaikataulun mukaisesti. 

Poikkeusolot ovat tuoneet lisää kävijöitä, kohtaamista kun on kaivattu kovasti. Kävijöissä on tapahtunut paljon muutoksia, jotka johtuvat monista syistä - osa on ehtinyt "kasvaa ulos" Toivon kävijäiästä, osa jatkanut elämäänsä muuten eteenpäin. Mutta uusia kävijöitä on tullut ilahduttavan paljon, välillä jopa tungokseksi asti. 

Ilahduttavaa on ollut huomata myös muutos kohtaamisissa. Toivossa käydään nyt aiempaa enemmän ja aktiivisemmin ryhmäkeskusteluja monenlaisista aiheista. Monesta siis huomaa että ihmisillä on todellinen tarve kohtaamisiin ja keskusteluihin.

Virtuaalialusta Discord säilyy Toivon toiminnassa mukana vaihtoehtoisena ja täydentävänä kohtaamispaikkana.

Toivon ohjelma ja aikataulu selviää parhaiten facebookista Nuorten kohtaamispaikka Toivon sivulta.

Harvassa talkoillaan 30.10.

Tule mukaan Harvan saaren leirikeskuksen syystalkoisiin lauantaina 30.10.2021.

Kokoontuminen Heinänokan Partiovenesatamassa klo 9.00.Talkoot päättyvät n. klo 16, jolloin on venekuljetukset takaisin Heinänokkaan.

 Lounasruokaa on tarjolla kaikille talkoisiin osallistuville. Kahvia, teetä yms. on myös tarjolla, iltapäivällä lisukkeiden kera.

Laitetaan paikkaa yhdessä kuntoon talvea varten. Hommia on laidasta laitaan, ulkona ja sisällä, kaikenlaisia ja kaikille sopivia. 

Ilmoittaudu Harvan talkoisiin

Erakko-saaren talkoot 13.11.2021

Laitetaan Erakko-saari talvikuntoon ja tehdään juttuja myös tulevaa kesää varten. Kokoontuminen Heinänokan partiovenesatamaan klo 10.00.

Namikan puolesta tarjolla duunihanskoja ja työvälineitä. Ja mukavaa seuraa. Ota itse mukaan tarvittavat kamppeet duuneja ja saaristokeliä varten! Eli ei kannata ottaa parhaimpia vaatteita mukaan. Päivän aikana tehdään polttopuita ja kunnostetaan paikkoja. Poltetaan risuja, jos keli sallii.

Ilmoittaudu Erakon talkoisiin

Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristikan tulevat kotipelit

Kristika pelaa Kupitttaan palloiluhallissa seuraavaksi:

7.11.2021 klo 17 (Raiders Basket)

20.11.2021 klo 17 (Jyväskylä Basketball Academy)

4.12.2021 klo 17 (Tapiolan Honka)

Tule mukaan hallille kannustamaan ritarit voittoon!

Pssst.. Haluat varmasti seurata vilkasta toimintaamme ja kommelluksia myös kuvina. Instagramista meidät löytää nimellä ymcaturku

Turun NMKY - YMCA Turku

Sirkkalankatu 27
20700 Turku
www.ymcaturku.fi

Saat tämän viestin koska osoitteesi on Turun NMKY:n jäsen- tai yhteistyörekisterissä

Peruuta tilaus

MailerLite