Het laatste nieuws van Mr. - 12 februari 2019

DE TOP 50 VAN DE NEDERLANDSE ADVOCATUUR

Ook dit jaar presenteert Mr. weer het overzicht van de top 50 van de grootste advocatenkantoren in Nederland, gemeten naar het aantal advocaten op 1 januari 2019. Er is na de stabilisatie van vorig jaar weer een lichte stijging, zowel in de top 10 als in de top 50. Tegelijkertijd is sprake van een jojo-effect.

Lees meer

REGIOKANTOREN KRIJGEN FLINKE KLAPPEN

Terwijl de groei in de Randstad zit, zitten de middelgrote regionale advocatenkantoren in de hoek waar de klappen vallen. Vele van hen zijn de laatste vijf jaar gekrompen, zo blijkt uit een analyse van de Top 50’s die Mr. publiceerde. Banning, de grootste daler, schrijft de terugloop onder meer toe aan verdergaande specialisatie, waardoor advocaten hun heil elders zoeken.

Lees meer

REDMAR WOLF OVER HET VERSTREKKEN VAN DATA ALS GIFT

Mr. van de week is Redmar Wolf. De advocaat van Baker McKenzie en hoogleraar Algemeen Belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen hield zijn oratie over het betalen met data. Wolf is btw-specialist.

Lees meer

DE TOEZICHTHOUDER START EEN ONDERZOEK BIJ UW CLIËNT. WEET U WAT IS TOEGESTAAN?

Ingezonden Mededeling
In de CPO-cursus 'De toelaatbaarheid van nieuwe toezichtmethoden en de uitsluiting van bewijs' geven experts mr. Bas Braeken en prof. mr. Oswald Jansen u in één middag alle essentiële informatie.

Meld u nu aan

ROXANE VAN IPEREN: ‘JURISTEN MOETEN WEER DURVEN NADENKEN’

Haar boek ‘t Hooge Nest staat sinds de verschijning in de boeken top 60. Schrijver Roxane van Iperen begon als advocaat en doet nog steeds juridisch advieswerk in het bedrijfsleven. In een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 15 februari verschijnt, vertelt ze dat ze vindt dat juristen meer moeten nadenken, écht nadenken. “Ga eens niet een weekend naar New York, maar lees drie dagen lang een stapel boeken waardoor je anders naar een arrest gaat kijken. Of naar de wereld.”

Lees meer

‘RECHTSPRAAK KAN GELDPROBLEMEN NIET ZELF OPLOSSEN’

De Rechtspraak kan zijn financiële problemen niet zelfstandig oplossen. Dit blijkt uit een doorlichtingsonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Raad voor de rechtspraak. De onderzoekers schatten het tekort van de Rechtspraak op ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Bij de komende gesprekken over de bekostiging van rechtspraak wil de Raad voor de Rechtspraak deze onderzoeksresultaten op tafel leggen.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In deze gratis cursus zet mr. Gerard Spong uiteen − aan de hand van alle fasen in het strafproces, van het politieverhoor tot aan het laatste woord van de verdachte ter terechtzitting − welke stappen u het beste kunt zetten wanneer u een cliënt bijstaat die verdacht wordt van een strafbaar feit. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent!

Lees meer

EERSTE ZAAK VOOR HANDELSGERECHT NCC

Het Netherlands Commercial Court (NCC) heeft zijn eerste zaak binnen. Er is nog geen dagvaarding, maar wel eerste telefoontje van een belangstellende procespartij. Dat maakte president Herman van der Meer van het gerechtshof Amsterdam op 6 februari bekend bij de officiële start van het NCC.

Lees meer

DE RECHTER IS GEGEVENSVERWERKER VOOR DE AVG

De rechtbank Noord-Nederland heeft een opvallende uitspraak gedaan over privacyrecht. De voorzieningenrechter merkte zichzelf namelijk aan als verwerker in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees meer

SCHELTEMALEZING ALS DANK VOOR AWB-INZET

Als dank voor de decennialange inzet van prof. mr. Michiel Scheltema voor de Algemene wet bestuursrecht hebben de ministers Dekker en Ollongren de Scheltemalezing ingesteld.

Lees meer

CHARLIE TEMPLE VERKOCHT AAN BRILLENGIGANT GRANDVISION

Dealmaker van de week is Diederik Baas, die namens CORP. online opticienketen Charlie Temple van Leon Planken bijstond bij de verkoop aan Grandvision, moederbedrijf van brillenwinkels als EyeWish en Pearle. Charlie Temple, dat brillen met glazen op sterkte aanbiedt voor een lage prijs en een dag na de bestelling levert, werd opgericht in 2016 en blijft bestaan als onafhankelijk merk.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Adviseur Vergunningen

De gemeente Altena is op zoek naar een Juridisch Adviseur Vergunningen Het bericht Juridisch Adviseur Vergunningen verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Raadsadviseur / Plaatsvervangend Griffier

Wij zoeken een raadsadviseur/plaatsvervangend griffier tevens secretaris van de rekenkamercommissie. Het bericht Raadsadviseur / Plaatsvervangend Griffier verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Jurist Wet Milieubeheer

Je hebt hart voor het milieu en een scherp oog voor juridische mogelijkheden. Je zorgt samen met vakkundige collega’s voor vlotte en overtuigende oplossingen van complexe vraagstukken. Analyseer jij wat er nodig is voor een duurzame relatie tussen bedrijven en hun omgeving? Werk dan mee aan een betere leefomgeving en solliciteer. Het bericht Jurist Wet Milieubeheer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De coachtip van de maand: Dealen met tegenslagen

De gevreesde BKO-cursus I – doceren in Leiden II

De zoektochten van de Nederlandse belastingdienst in het land van de goede trouw

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.