Q3 - 2019

Spelhösten inledd med branschsamling och utvärdering av gemensamma riktlinjer

Nu är vi i tredje kvartalet med en ny spellag. Det börjar bli allt tydligare vad som funderar bra och var ytterligare åtgärder behövs. Det pågår en ständig dialog inom och utanför Sper, i olika arbetsgrupper, råd och sammanslutningar. 

Stort engagemang på Spelakademin för hållbar utveckling

Förra veckan arrangerades branschträffen Spelakademin. Sper och Paf bjöd in till ett seminarium om aktuella frågor och utmaningar i spelbranschen. Syftet med dagen var att skapa engagemang för en mer hållbar utveckling av spelbranschen. Spelaktörer och andra intressenter behöver samverka närmare och mer strukturerat för att få fart på förändringen. Närmare 100 deltagare var på plats däribland Camilla Rosenberg från Spelinspektionen. 

Spers mål är en spelbransch att vara stolt över

Spers mål är att vara spelbranschens plattform som arbetar för en sund spelbransch att vara stolt över. Vi vill att spel om pengar ska vara rolig underhållning, för den breda massan och att branschen ska vara långsiktigt hållbar och förtjäna ett högt förtroende.

Vi representerar alla delar av spelmarknaden, både den digitala och den fysiska. Vi hoppas att alla aktörer med spellicens i Sverige ansluter sig till detta gemensamma ansvar. I vår nya digitala broschyr finns mer information om vad vi gör. 

Mer info...

Swedish Gambling Award belönar grönt kundfokus

Förra hösten lanserade Sper den hållbara utmärkelsen Swedish Gambling Award. Snart är det dags för en andra omgång när anmälan till SGA2020 öppnar i november. Mer information kommer inom kort.

Mr Green var en av de som belönades med Swedish Gambling Award 2019. Motiveringen är att deras tekniska plattform gjort det möjligt att jobba säkrare, snabbare och mer kanalanpassat. De arbetet utifrån positionen att vara ett ansvarsfullt varumärke med fokus på Green Gaming och en kultur där de alltid ska vara "a cut above the rest".

Läs vidare...

Hur fungerar nya spellagen och riktlinjerna?

En fråga vi ofta får och diskuterar är hur bra den nya spellagen är och om den följs. På första frågan svarar vi att det fortfarande är för tidigt att helt säga. På frågan om lagen följs blir svaret att det finns en del som verkar ha tagit oaktsamma genvägar men att de flesta vi har dialog med gör sitt yttersta för att tolka och följa nya lagen. Spers medlemmar har precis utvärderat branschens egna riktlinjer och i myndigheternas tillsyn och arbete finns idag relativt bra vägledning. Här  finns rapporterna från Konsumentverket respektive Spelinspektionen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi hörs snart igen - ha en fortsatt skön höst!

Sper finns i många kanaler - hänga med oss på LinkedIn, Twitter och Mynewdesk

Spelbranschens Riksorganisation

Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm
E-post: info@sper.se
Hemsida: www.sper.se

MailerLite