Szia !

Mai témáink az új levélforma a 'Betti levelek' és az IR Klub, ami már Velence mellett Budapesten is lesz ebben a hónapban. 

 

Klubokra már foglalhatod a helyed! :-) A levelem alján minden információt megtalálsz ezzel kapcsolatban is. :-) 

 

PÉNTEKI INSPIRÁCIÓ, azaz 'Betti levelek'

 

Tesztként úgy gondoltam elindítanék egy 'Betti levelek' sorozatot, ami azokról a pillanatokról, gondolatokról, könyvekről, filmekről, emeberekről szólna, akik/amik valamilyen módon engem inspiráltak az elmúlt héten.

 

(Most azért kaptad, mert követőm vagy, de ez meg fog változni 1-2 héten belül és már csak azoknak küldök ilyen levelet, aki konkrétan a 'Betti levelek'-et kéri. Tehát, ha ez neked sokkoló, akkor azért javaslom ne iratkozz le az első lendülettel, mert nem így leszünk örökkön-örökké. Csupán a lehetőséget szeretném ezen a felületen is biztosítani. Már, ha ez egy lehetőség - még igazából én sem tudom. Alakul.) ;-) 

 

Szóval a 'Betti levelek' életrehívását azzal a hittel teszem, hogy ha nekem egy apró gondolatmaggal tudtak szolgálni az életem jobbításához ezek a helyzetek-emberek-gondolatok, akkor talán a Te életedhez is hozzájárulás lehetne... Mit gondolsz? 

 

A 'Betti levelek' látszólag nem feltétlenül kötődnének az inzulinrezisztencia kérdésköréhez, de mégis. Az én értelmezésemben. Hiszen minden, ami az életünk élhetőbbé (boldogabbá) tételéhez hozzájárul, az az inzulinrezisztenciával való élet minőségét is javítani fogja. 

 

-------------------------------------------------

 

Hogy igazi teszt legyen már hoztam is az első történetet - a fejlődésről.

 

Ami nem fejlődik, az haldoklik, az leépül. 

 

A fejlődés nélküliség a mai világunkban teljességgel elképzehetetlen. A fejlődés szót nyugodtan helyettesítsd be a változással tetszésed szerint. 

Akinek az életébe köszönt az inzulinrezisztencia, ő is a változással szembesül. Látszólag kéretlen és kényszerű változással, de az elvárás itt is a fejlődés: Tanulj új szokásokat, figyelj magadra, az érzelmi- és fizikai állapotodra. Mert a kettő együtt dolgozik. Tedd mindezt aztért, hogy igazán jó életet élhess.

 

Nézd az inzulinrezisztenciát onnan, hogy pontosan mire is kényszerít rá? - Az ajándékait nézd, ne ragadj bele a szokásos nyűglődésekbe.

 

Az egészséges, felelősségteljes, önazonos életre. 

 

Légy magaddal szigorú ezúttal: egészen az IR-ig mennyit sodródtál? Mennyiszer gondoltál rá, hogy változtatni kellene, de nem tettted? Hányszor választottad a gyorséttermet az előre készülődés, tervezés, megvalósítás helyett, csupán mert az könnyebb volt? 

 

A változás melós. 

 

Ha azt hiszed, hogy másnak könnyebb, akkor elárulom: Mindenki megfizeti az árát. Változtatni mindenkinek nehéz és a változtatás természetes folyamatához tartozik a felülvizsgálat, a tapasztalatok beépítése. 

 

A múlt havi IR Klubon is elkalandoztunk ebbe az irányba a menütervezéstől.

A menütervezés egy egészen apró dolognak látszik, de az emberek 90%-a nem alkalmazza. Mert eleinte macerás, melós és van egy csomó bizonytalanság benne, ami meg fárasztó. Olyan mint a célkitűzés, attól, hogy álmodozol róla, még nem kerül ebéd az asztalra.

Van olyan, hogy nem a valós igényeinket akarjuk kielégíteni, hanem azokat, amiket elképzelünk, hogy jó lenne nekünk. Így máris ott a konfliktus, ami aztán a csalódásnak készíti elő a terepet.

 

Mégis jól megfigyelhető, hogy aki belevág és kitartóan csinálja lelkiismeretesen végigmegy a tervezés-megvalósítás-ellenőrzés-visszacsatolás-beépítés fázisain az élete megváltozik.

Mert a menütervezés 'csak' menütervezés, gondolhatod lesúlytóan, de egy olyan elemi szokás, ami a szokások között is Jolly Joker, mert rendkívüli hatással van egy csomó más szokásra. Ha ezt megváltoztatod, ha itt végigtanulod magad és nem félsz szembenézni olyan kérdéssekkel, mint az ellenállásaid, az időhöz való viszonyod, a helyed a saját prioritási és kapcsolati listádon és még, és még... akkor megváltozol. Tudatosabb leszel és jobban azt érzed, hogy a Te kezedben van az életed gyeplője. 

-----------------------------------------

Valami ilyesmi lenne egy 'Betti levél'. Segítségedre volt? Találtál benne magad számára útravaló gondolatot, ami tovább gondolható? Örülök, ha írsz nekem erről! Nagyon várom! 

 

Egyébként ezt az írást, a tegnapi jógaórám inspirálta ahol a fejlődés pilléreiről volt szó: a rendszerességről, a derűs lelki hozzáállásról és a folyamatosan fejlesztendő őszinteségről. Milyen meglepő, hogy egy életmódváltás is éppen ezt gyakoroltatja az emberrel! :-DDD

 

A jóllétünkért, szeretettel: 

Betti

 


Egyre több segítséget kaphatsz a webshopomban megvásárolható termékeimtől: 

(1.) Szénhidrátszámolásos minitanfolyam - 40 perc alatt megtanulható, munkafüzettel 

(2.) Inzulinrezisztens klub - Velence 2019.10.26. / Budapest 10.30 - Téma: Menütervezés és mérések (Részvételi jegyek mindkét helyszínre IDE kattintva!

(3.) Idei programok: 

Inzulinrezisztens klubok

          - Velence 10.26, 11.23, 12.27. 

          - Budapest 10.30, 11.27, 12.29.

Pólószatyorhoz pólógyűjtés - hamarosan ;-)

(4.) Betti levelekre feliratkozás


Hacsavecz Beatrix - Inzulinrezisztens élet örömei - Kövess az instagramon is! betti.hacsavecz
This email was sent to | Unsubscribe | Forward this email to a friend